Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czasami wymiana baterii jest opłacalna ale nie zawsze . MIUI chodzi/chodziło dobrze ale nie aż tak dobrze jak czysty Android. Czysty Android radził sobie super nawet na G3 i w codziennym użytkowaniu nie było jakiś zwiech czy zacięć a jakie słabe ma komponenty ten telefon to sobie zobaczcie sami bo ja już do końca nie pamiętam :p , ale nic mocnego na pewno bo to stary budzetowiec.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Xiaomi nie mogą zacząć "mulic" bo nie będzie powodu do ich kupienia. Kto by kupił w Polsce telefon który się kojarzy z cebulactwem jakby był słaby na tle konkurencji. Zobaczcie co się z meizu stało. Kiedyś w Polsce byli na równo z xiaomi a teraz stoją praktycznie jedną nogą w grobie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
      Xiaomi nie mogą zacząć "mulic" bo nie będzie powodu do ich kupienia. Kto by kupił w Polsce telefon który się kojarzy z cebulactwem jakby był słaby na tle konkurencji. Zobaczcie co się z meizu stało. Kiedyś w Polsce byli na równo z xiaomi a teraz stoją praktycznie jedną nogą w grobie.
      Tak. Nie od dziś wiadomo, że u nas marka telefonu czy samochodu jest wyznacznikiem tego czy jesteś cool czy cebulak. Szkoda, ze to nie ma nic wspólnego ze zdrowym rozsądkiem. Firmy skrzętnie z tego korzystają sprzedając iluzje bycia lepszym, przynależności do grupy "premium", za 4x wyższą cenę. Naiwniacy dają się za to golić do zera. Oczywiście każdy twierdzi że kupuje bo zależy mu na jakości, trwałości itd. Gówno prawda.

Rzeczywistość jest taka, że jakby prześwietlić tych premium userów i cebulaków to w większości ci pierwsi są gołodupcami co całe życie naginają na te swoje premium zabawki mając iluzję lepszego świata. Będą wiecznie zadłużeni, za kredytowani, wiecznie spłacać jakieś raty. A przeciętny cebulak gadający przez xiaomi czy inny "chiński chłam", jeżdżący rozpadającym się januszowozem dla plebsu, będzie mieć zero kredytów, dawno spłacony dom, niezłą sumkę odłożoną na koncie na czarną godzinę. Warto o tym pomyśleć kupująć nowe adiki za 4 stówy zamiast sandałów za 50zł ;-). Bo są w życiu rzeczy ważniejsze niż poczucie wyimaginowanej wartości postrzeganej przez pryzmat rzeczy jakie posiadasz.

Skomentuj

Ja maca nie mam i mieć nie będę, jeśli nie będzie to konieczne do pracy - nie toleruję macOS po prostu i nie chcę tego sprzętu. A telefon jakiś czas temu kupiłem używany za 800 zł i po prostu używam. Internet, pograć coś, jakieś appki jak trzeba... Choć żałuję, że wziąłem 16 GB. iCloud ratuje 4 litery wygodna sprawa, chmurę polecam każdemu bez względu na markę telefonu. Bardzo wygodna sprawa.

Skomentuj

@yoshi ja o tym wiem. Ja mam gdzieś jakiej marki mam telefon ale wiem jak się postrzega konkretne marki telefonow. Nokia to telefony dla dziadków (super jestem dziadkiem w wieku studenckim :p ), meizu i xiaomi to chińskie gówno dla cebulakow, Samsung i Apple są uważane za super telefony (xd :lol: ), o HTC nikt nie pamięta już praktycznie a Sony nienawidzi chyba praktycznie każdy bo sypią się jak domek z zapałek i są do tego drogie a nie reprezentują sobą raczej nic ciekawego.

Skomentuj

Ja miałem pierwszą Xperię Z i z androidów to jest telefon, z którego byłem najbardziej zadowolony. Niestety problem był jak upadł i strzelił dotyk... Tu się nie popisali niestety. LG uważam za chłam, z Nokią nie miałem do czynienia(tylko te z windowsem, bardzo sprawnie to działało) - ale nie powiem, żeby to dziadkowy telefon był, htc to się zrobiło takie se i wypadło z rynku a samsung, no cóż... oni się pozycjonują na topowe telefony lepsze od apple, cenowo już ich prawie dogonili - tyle że z tego co widziałem(przy krótkiej zabawie) to jedynie cenowo gonią, jakość z tym w parze nie idzie. A wszystkie chinole uważam za badziew, xiaomi teraz potrafi tylko kopiować telefony a meizu sobie żyje swoim życiem, mało popularnym...

Skomentuj

Bo jak ty miałeś Sony to były jeszcze normalne telefony, a teraz wszystko się zmieniło i to jest chłam. Nie potrafią nawet dobrze wykonać telefonu. Mają problemy z komponentami i z ogólnym wykonaniem telefonu w kwestii mechanicznej np. się rozklejają. Problemy z aparatem i jego AF to w starszych budżetowych Sony była normalka tak samo płyty główne.

W LG są słabe płyty główne które się psują.

Xiaomi jest ok ale w swojej małej cenie.
              Last edited by Oskar29; 31.07.2019, 12:47.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                @yoshi ja o tym wiem. Ja mam gdzieś jakiej marki mam telefon ale wiem jak się postrzega konkretne marki telefonow. Nokia to telefony dla dziadków (super jestem dziadkiem w wieku studenckim :p ), meizu i xiaomi to chińskie gówno dla cebulakow, Samsung i Apple są uważane za super telefony (xd :lol: ), o HTC nikt nie pamięta już praktycznie a Sony nienawidzi chyba praktycznie każdy bo sypią się jak domek z zapałek i są do tego drogie a nie reprezentują sobą raczej nic ciekawego.

Nie bardzo wiem co takiego w Xaoimi jest złego bo oglądałem ostatnio Note 5 i muszę przyznać, że jest to świetnie wykonane urządzenie. Problemem jest to, że ma inny znaczek ? Czy może jakość postrzegana pryzmatem ceny ?

Z tego co wiem to Xiaomi swoją niską cenę zawdzięcza przyjęciu bardzo agresywnej polityki i wsparciu finansowemu z zewnątrz (chiński rząd). Ta firma przez wiele lat dokładała do każdego swojego produktu tylko po to aby błyskawicznie zdobyć rynek. Można powiedzieć, że na tym polu odnieśli sukces bo to chyba już czołowy producent telefonów. Nie wiem czy nadal dokładają czy już coś zarabiają ale niska cena na pewno nie brała się wyłącznie z oszczędności w konstrukcji urządzenia bo to jest możliwe tylko do pewnego stopnia.

Osobiście tez bardzo lubię Nokię. Miałem dwie i niewykluczone, że kolejny telefon to tez będzie Nokia. Generalnie uważam, że obecne telefony to jest idiotyzm w czystej postaci. Po pierwsze są za wielkie i niefunkcjonalne bo trzeba by mieć palce jak orangutan aby odbługiwac to jedną ręką. Gdzie się podziały wszystkie smartfony w z ekranem 4-5" ??
                Po drugie są obłe i ze szkła co świetnie sprawdza się przy wypuszczaniu ich z ręki lub ześlizgiwania się z lekkiej pochyłości np kanapy. No super.
                Po trzecie jak spadnie i się zbije to nie można sobie jak kiedyś wymienić obudowy więc trzeba kupić nowy lub wymieniać pół telefonu w specjalistycznym serwisie.

Tak na prawdę jesteśmy niewolnikami idiotycznej mody na design który ni cholery nie jest praktyczny. A najlepsze jest to, że nawet tego nie oglądamy bo każdy natychmiast kupuje jakieś szkła ochronne, jakieś etui silikonowe itp. Czyli gówno widać z całego designu. Co za nonsens !!
                Telefon to ma być urządzenie praktyczne, stworzone do codziennej pracy i do przetrwania różnych sytuacji (jak kiedyś Nokie) a nie biżuteria ozdobna. Mam nadzieję, że ktoś wróci po rozum do głowy i zacznie produkować coś praktycznego a nie ozdoby dla paniusi z futerkiem na klapkach.

Skomentuj

Jeszcze a propos Nokii to na YouTubie są testy wytrzymałościowe ich telefonów. Nie oglądałem ale podobno niezłe rzeczy ludzie z nimi wyprawiają :lol: . Ja tam nie mam nic do xiaomi bo moim zdaniem telefon jak telefon wykonanie jest podobne. Ja tylko mówię jak inni ludzie postrzegają tą markę w Polsce.

Szczerze mówiąc to nawet jakbym miał Chińczyka z Ali express czy na przykład z banggood to dla mnie by to było wszystko jedno. Ja wybrałam Nokię tylko z jednego powodu a mianowicie szybkich aktualizacji. bo poza tym to ich telefon jakoś się specjalnie nie wyróżniają ale ta jedna rzecz mnie przekonała. Xiaomi ma za to o wiele lepsze baterie bo praktycznie we wszystkich telefonach jest co najmniej 4000 mah.

Skomentuj

No, póki nie kupiłem gumowego etui, to ta nokia którą mam doprowadzałą mnie do szału przez szklane czy z czegoś tam, śliskie plecy. Raz że zjeżdżała ze wszystkiego a dwa, że nie dało się jej trzymać przy uchu ramieniem. Także zgadzam się że designerskie rozwiązania mijają się z celem.

Jakiś czas temu np była moda w laptopach na błyszczące ekrany. Na typowo firmowych też i to na tyle, że trudno było kupić matowy, albo trzeba było dopłacać. Ależ ludzie bluzgali.
                    Ale moda minęła. Na śliskie plecy telefonu pewnie też minie :)

Skomentuj

Oby, choć niestety i tak będą się pewnie ślizgać...

Skomentuj

Ja też uwazam że etui i szkło to są dzisiaj 2 rzeczy jakie powinny być na smartfonie obowiązkowo...no chyba że wyświetlacz kosztuje tyle co szklo to po części można to olać ale z drugiej strony i tak lepiej wymieniać szkło niż wyświetlacz :p . Co do szkła to polecam hybrydowe szkła. Nie tłuką się jak zwykłe. Etui najlepiej gruby silikon.

Skomentuj

mi juz nie raz etui typu "portfel"/"ksiazka" uratowal telefon
                          tak wiec u mnie to podstawa, jeszcze przed pierwszym uzyciem telefonu

Skomentuj

Ja bym nie mógł mieć takiego etui bo by mnie denerwowało ciągłe otwieranie/zamykanie, ale takiej zwykłej gumy na tył wzmocnionej i szkła będę musiał zacząć używać. Na zte nie używałem bo to był sporo tańszy telefon ale teraz muszę zacząć używać :p .

Skomentuj

Ja od jakis 5 lat uzywam etui otwieranego jak napisał Paweł. W nastepnym telefonie też uzywalbym tego rozwiazania, jedynie zmienilbym to ze kupilbym taki co ma (jesli takie idzie dostac) dodatkowy otwór na aparat kiedy telefon jest otwarty. Te co mam obecnie jest dobrym rozwiazaniem bo jest montowane zamiast plecow telefonu i telefon jest wtedy chudszy. Dodatkowo otwierajac automatycznie odblokowuje telefon. Na przyszlosc gdy bede go wymienial to telefon musi miec dodatkowo odblokowywanie w ekranie bo dzieciaki dorastaja i sie nim bawią
                              Last edited by ruffpl; 01.08.2019, 21:50.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                                Na przyszlosc gdy bede go wymienial to telefon musi miec dodatkowo odblokowywanie w ekranie bo dzieciaki dorastaja i sie nim bawią
                                nie masz szans! :p
                                koledzy w pracy narzekaja ze dzieciaki pisac/czytac nie potrafia... a hasla lamia w chwile!
                                wiec zadne takie zabezpieczenia nie dzialaja na wspolczesne dzieci :lol:

Skomentuj

Co to się porobiło

Face id nie złamią haha.

Skomentuj

FaceID akurat jest dopracowanym systemem, dlatego ciężko to złamać.

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                                      FaceID akurat jest dopracowanym systemem, dlatego ciężko to złamać
                                      Jesteś tego pewien ?
                                      Face ID w iPhone X złamane przez 10 latka
                                      https://www.google.com/amp/s/zbitasz...x-zlamane/amp/

Jabłka do szarlotki tam ich miejsce .
                                      Last edited by kokoelloko; 02.08.2019, 16:02.

Skomentuj

Co do cebuli, Xiaomi jakoś ujdzie, ale do Huwuja jakoś tak zawsze miałem pewne uprzedzenia i raczej wrażenie zwykłego ryżowego telefonu mocno przepłaconego, już nawet mam gdzieś posądzenia o szpiegostwo (to jest definicja telefonu z Andkiem, kwestia tylko kto to robi), ale dla mnie robienie czegoś takiego, to jeszcze większa wtopa.

https://www.wykop.pl/link/5067383/or...-wolnym-rynku/

W skrócie, klient kupuje w niezależnym sklepie za gotówkę sobie nowy telefon i z pierwszym update dostaje brandowany soft ze syfem operatora...

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                                          Face ID w iPhone X złamane przez 10 latka
                                          No kurcze, ale oni są prawie identyczni :) ten sam układ oczu, ust, kształt twarzy... Test nie fair :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X