Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
    No kurcze, ale oni są prawie identyczni ten sam układ oczu, ust, kształt twarzy... Test nie fair
    Test nie fair ? To powiedz to Azjatom gdzie co druga osoba jest prawie taka sama
    Było jakiś czas temu kilka przypadków odblokowania FaceID przez kobiety o prawie takich samych rysach twarzy oczywiście w krajach ludzi o skośnych oczach 😁
    Last edited by kokoelloko; 03.08.2019, 10:07.

Skomentuj

Jak na zabezpieczenie, do do d... ten algorytm. Ale wcale mnie nie dziwi że sie myli, ten chłopak jest naprawdę podobny do matki. Zmienić fryzurę i nie poznasz.

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
        powiedz to Azjatom gdzie co druga osoba jest prawie taka sama
        Kiedys mój kumpel z afryka pokazał mi swój dowód osobisty. Mysłałem, ze padne bo byl tak czarny na zdjeciu, ze widac bylo tylko biale tlo i czarną plamę :thumbsup:

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
          To powiedz to Azjatom gdzie co druga osoba jest prawie taka sama
          dla nas to sie tak wydaje. po jakims czasie w azji zaczniesz dostrzegac wyrazne roznice

w chinach dzialaja bardzo sprawnie zadowe systemy rozpoznawania twarzy. np na ulicy wykrywaja ciebie kiedy przechodzisz na czerwonym swietle... jakby byli tacy sami to by to nie dzialalo :p
          ale skoro dziala na nich, to dla europejczykow bedzie nie do zlamania!

Skomentuj

Dzięki wszystkim! Młody zadowolony z nowego redmi 7, niezłą baterie ma muszę przyznać na całodzienne katowanie :)

Wszystko działa szybko i dobrze lecz zauważyłem że ściąganie ze sklepu jakoś za długo trwa i gry trochę mulą zanim się odpalą.
            Może to kwestia aktualizacji bo już jedna wisi w systemie.
            Last edited by pierotez; 04.08.2019, 20:46.

Skomentuj

W xiaomi to chyba normalne że długo się czeka na pobranie aplikacji. Samo pobieranie idzie sprawnie, ale długo wyświetla się czekam na pobieranie czy jakoś tak. W czystym androidzie to od razu się pobiera. Też to zauważyłem po przesiadce z xiaomi na zte i teraz po przesiadce z zte na nokię ten stan rzeczy się utrzymał więc to chyba kwestia softu. Kup od razu jakieś etui i szkło bo przy takiej wielkości ekranu to jeden upadek z małej wysokości i po ekranie :flapper: .
              Last edited by Oskar29; 04.08.2019, 21:54.

Skomentuj

Apllikacje systemowe faktycznie jakoś wolno idą, ale aktualizacje całego systemu albo apek ze sklepu już normalnie.

Skomentuj

Noo nie jest źle, teraz zasuwa. Ponoć szybciej od mojego Mate 10L :)

Pany są jeszcze prepajdy jak kiedyś że można było ładować raz na 3 miechy za jakieś 5 dych? Niezły był Play z Redbullem z internetem po aktywacji gratis ale teraz nie widzę nawet na All.

Skomentuj

Moja żona ostatecznie wybrała to co zwykle, czyli samsunga . Model A40 .

W sumie się jej nie dziwie bo ten telefon i mi się podobał, jest relatywnie mały, zgrabny i dość poręczny. Na tle xaomi note 5 czy 7 to się wydaje wręcz malutki ;-). Ma już dobry ekran (nie to co A20) i ogólnie wystarczająco mocną specyfikację. Zobaczymy jak wyjdzie w użytkowaniu ale myślę, że będzie ok. IMO warto było dołożyć te ok 100zł .

Skomentuj

A40 ma podobną wydajność jak moja nokia więc na pewno chodzi to bardzo fajnie i nie zamula :)
                      Mnie gdy wybierałem pomiędzy xiaomi a samsungami/nokia też odstraszyły bardzo dużo wymiary xiaomi. Dla mnie był to jeden z głównych minusów. Dokładając do tego Miui już wiedziałem że jakoś mnie do xiaomi nie ciągnie specjalnie .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Kiedyś xiaomi nie miało żadnej konkurencji w swojej cenie. Dzisiaj już reszta nadgonila a xiaomi podwyższyło ceny (przynajmniej tak mi się wydaje) i jakoś już tak do xiaomi wielu ludzi nie ciągnie jak kiedyś :) . Przynajmniej w segmencie budżetowym bo mi9 kosztuje o wiele mniej niż reszta flagowcow a im dorównuje więc xiaomi chyba zaczyna bardziej obchodzić rynek flagowcow bo dzisiaj tylko z tego jest jakiś sensowny zysk.
                      Last edited by Oskar29; 08.08.2019, 14:12.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                        xiaomi podwyższyło ceny (przynajmniej tak mi się wydaje)
                        Ceny są na tym samym poziomie, doszły tylko droższe modele, których kiedyś nie mieli.
                        Przykład - Redmi 3S Pro kosztował w roku 2015 około 600zł, dokładnie tyle ile teraz kosztuje średniak Redmi Note 7.

Skomentuj

Kiedyś xiaomi nie miało żadnej konkurencji w swojej cenie. Dzisiaj już reszta nadgonila a xiaomi podwyższyło ceny (przynajmniej tak mi się wydaje)
                          jezeli chca sprzedawac oficjalnie w danym kraju to czyms musza zachecic posrednikow
                          kolegi z pracy znajomy pracuje w xiaomi polska - 30% ceny to marża dla posrednikow

Skomentuj

Czyli mi się nie wydawało .

Skomentuj

Ja porównuję ceny od chińczyka bezpośrednie. Tu nic się nie zmieniło, więc jednak Ci się wydawało.

Skomentuj

Ludzie kupują telefony w kraju a nie z Ali express. Przynajmniej większość.

Skomentuj

Większość moich znajomych/rodziny nie lubi przepłacać i sprowadza lub ja im to ogarniam, jeśli chodzi o xiaomi.
                                  Nie można generalizować.
                                  A co do tego, że nie z Ali to masz rację.
                                  Last edited by piotreq123; 09.08.2019, 16:51.

Skomentuj

Z dwa lata temu dało się kupić redmi 4 który jest odpowiednikiem dzisiejszego redmi 7 za ~600zl i on nie miał wtedy praktycznie konkurencji w swojej cenie. Dzisiaj może i redmi 7 kosztuje podobnie jak wtedy 4'ka ale różnicą jest konkurencja na rynku. Xiaomi już nie jest bezkonkurencyjne. Kiedyś wszelkie ZTE, Lenovo itd to była egzotyka o której mało kto słyszał dzisiaj to się zmienia i z tym też wreszcie ceny w miarę porządnych budżetowcow i średniaków idą w dół. Kiedyś była ogromna różnica pomiędzy telefonem z wyższej półki a takimi ze sredniej/niższej. Dzisiaj to się zaciera.

Skomentuj

To gdzie najlepiej kupować? Ali,.ebay, gearbest, coś innego? Sam sie zastanawiam nad czyms co ma skaner w ekranie, wiec albo lenovo albo xiaomi czy jakieś inne.
                                      Last edited by ruffpl; 09.08.2019, 20:49.

Skomentuj

Nie kupuj niczego co ma skaner w ekranie. To jeszcze nie działa tak dobrze (moim zdaniem) żeby się tego dobrze używało.

Skomentuj

Nie kupuj niczego co ma skaner w ekranie. To jeszcze nie działa tak dobrze (moim zdaniem) żeby się tego dobrze używało.
                                          Mam Huawei P30 kupionego w przedsprzedaży i na początku było słabo, ale dziś, po aktualizacjach działa naprawdę spoko. Nie tak dobrze jak oddzielny czytnik, ale da się tego używać na codzień i być zadowolonym. Ja sobie chwalę, nie trzeba palca od tyłu przytykać.
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X