Zamieszczone przez dj_zibi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Aparat cyfrowy - co kupić?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaNie najgorzej. 70D
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanie widze taniej. nie widze tez duzego wyboru
Ja pol roku temu kupilem swoj za 1000zl nowke bez gwarancji. Jakis tydzien temu zszedl uzywany za 800zl z obiektywem 18-55. Takze trzeba polowac :)
Jak masz tez mozliwosc, sprawdz Olympusy. PL5 czy PL7 tez sa swietne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postaJak masz tez mozliwosc, sprawdz Olympusy. PL5 czy PL7 tez sa swietne.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaProblemem Canona jest dziwna kolorystyka, zafarby "słaba rozdzielczość" i strasznie dziwny szum powodujący ze zdjęcia wychodzą jak kupa. Obraz bardzo plastikowy... Czasami na zlecenie brałem jako 2 backup 7d czy 60D, i nie nadawało się to do pracy w gorszych warunkach, już wolałem obraz z plastikowego D5100.
Ale mam samsunga ex2 i szału też nie ma. :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaTe nikony powinny być na wystawce, więc możesz pomacac. Ogólnie jeśli chodzi o nikkor 35mm 1.8 to bardzo fajny obiektyw. Jak wrócę do domu po świętach to mogę wrzucić zdjęcia. Jest dość tani jak na obiektyw.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta18-105VR najlepsza jakość za uczciwa cenę i następnie dokupił Nikkora 35 1,8Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaOgólnie jeśli chodzi o nikkor 35mm 1.8 to bardzo fajny obiektyw.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaEhh, ja kupiłem Tamrona 17-50/2.8 i teraz mnie kusi na nowe body...
Skomentuj
-
Całkiem niedawno wziąłem do domu kilka aparatów do przetestowania.
Sony A5000 + 16-50
Sony DSC-HX300
Sony A58 + 18-55 (chyba dobrze pamiętam)
Nikon D3200 18-55
Olympus E-PL6 14-42
później stwierdziłem, że jeszcze coś z nieco wyższej półki, w końcu i tak miały być raty 0%
OLYMPUS E-M10 14-42
Sony A6000 + 16-50
Jestem amatorem, totalnym.
Lustrzanki mnie jakoś odrzuciły, może przez rozmiar... i w sumie tą samą jakość zdjęć z kitem co bezlusterkowce (które okazały się szybsze i wygodniejsze)
HX300 - jakościowo było gorzej niż w reszcie sprzętu.
A5000 nieco niecelny AF, ale sama obsługa (pomimo braku dotykowego AF jak w olympusie) zdecydowanie najbardziej przypadła mi do gustu. Zabrałem sobie je do lasu, porobiłem trochę zdjęć - moim faworytem został A5000, jednak brak gorącej stopki... jakoś mnie zniesmaczył.
Później przyjechały do mnie E-M10 i A6000. I tutaj znowu, obsługa dla mnie dużo wygodniejsza w aparacie Sony. Olympus na def ustawieniach miał nieco ładniejsze kolory. Sony za to lepiej leży w ręce, zdecydowanie fajniejszy grip, szybsze działanie (chociaż olympus szybciej był w stanie zrobić zdjęcie po włączeniu aparatu - wręcz od razu)
Bateria w każdym kijowa. :P
i zostałem przy A6000, nie żałuję - szybki, wygodny aparat z fajną jakością zdjęć, ISO 3200 użyteczne.
Dla amatora zdecydowanie polecam bezlusterkowce. Sam siedziałem ze trzy tygodnie przed wzięciem ich do domu i czytałem...
Skomentuj
Skomentuj