Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Aparat cyfrowy - co kupić?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Szajsungów najlepiej szukać na allegro. Swojego też tak kupiłem
    nie widze taniej. nie widze tez duzego wyboru

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
      Nie najgorzej. 70D
      Problemem Canona jest dziwna kolorystyka, zafarby "słaba rozdzielczość" i strasznie dziwny szum powodujący ze zdjęcia wychodzą jak kupa. Obraz bardzo plastikowy... Czasami na zlecenie brałem jako 2 backup 7d czy 60D, i nie nadawało się to do pracy w gorszych warunkach, już wolałem obraz z plastikowego D5100.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        nie widze taniej. nie widze tez duzego wyboru
        Bo to nie jest tak, ze wchodzisz i od razu kupujesz
        Ja pol roku temu kupilem swoj za 1000zl nowke bez gwarancji. Jakis tydzien temu zszedl uzywany za 800zl z obiektywem 18-55. Takze trzeba polowac :)

Jak masz tez mozliwosc, sprawdz Olympusy. PL5 czy PL7 tez sa swietne.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
          Jak masz tez mozliwosc, sprawdz Olympusy. PL5 czy PL7 tez sa swietne.
          ale 2x drozsze! :(

Skomentuj

http://www.valuebasket.pl/ tu maja git ceny

Skomentuj

Problemem Canona jest dziwna kolorystyka, zafarby "słaba rozdzielczość" i strasznie dziwny szum powodujący ze zdjęcia wychodzą jak kupa. Obraz bardzo plastikowy... Czasami na zlecenie brałem jako 2 backup 7d czy 60D, i nie nadawało się to do pracy w gorszych warunkach, już wolałem obraz z plastikowego D5100.
              Muszę kiedyś pożyczyć jakiegoś nikona. Ja wyboru nie miałem bo zmieniałem tylko pudło a obiektywy i lampę mam z poprzednich lat od czasów eos3.

Ale mam samsunga ex2 i szału też nie ma. :(

Skomentuj

Ale zapominacie ze chce kupic na raty!
                Wiec tylko polskie sklepy stacjonarne

Skomentuj

A allegro placac przez payu na raty? Widzialem tam jakies 0% ale nie wiem jak to wyglada w praktyce :P

Skomentuj

Ale nie widze wyboru tych aparatow :/
                    A w sklepie organoleptycznie przetestuje wybrane modele :p

Skomentuj

Te nikony powinny być na wystawce, więc możesz pomacac. Ogólnie jeśli chodzi o nikkor 35mm 1.8 to bardzo fajny obiektyw. Jak wrócę do domu po świętach to mogę wrzucić zdjęcia. Jest dość tani jak na obiektyw.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                        Te nikony powinny być na wystawce, więc możesz pomacac. Ogólnie jeśli chodzi o nikkor 35mm 1.8 to bardzo fajny obiektyw. Jak wrócę do domu po świętach to mogę wrzucić zdjęcia. Jest dość tani jak na obiektyw.
                        Ma jeden minus, później chcesz kolejnych

Skomentuj

Tak, D3200 i D3300 juz macalem. Niestety nie mialem swojej karty sd wiec nie porobilem zdjec. Na jutro zamowie samsunga do sklepu i porownam aparaty na miejscu

Skomentuj

18-105VR najlepsza jakość za uczciwa cenę i następnie dokupił Nikkora 35 1,8
                            Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                            Ogólnie jeśli chodzi o nikkor 35mm 1.8 to bardzo fajny obiektyw.
                            18-105 mam kitowy a że chwaliliście tak 35/1.8 to mam i ja, dzisiejszy spóźniony prezent od Mikołaja :) Będzie okazja go potestować w górach :)
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak zapialem 35 to jakoś przestałem biegać z kitem, od wakacji mam 85 1.8 ale jednak czasem za wąsko jest i cofnąć się nie, teraz czekam na mój spóźniony czyli 50 1.8

Skomentuj

18-105 swietny spacerniak, lekki dzieki budzie z plastiku.
                                35 legenda, super kolorki - po przymknieciu do 2.8 jest swietny, sa nawet ludzki co uzywaja go z FF na f2.0

Nawet sam kiedys mialem z D700, obecnie wrocilem do DX gdyz FF padl no i oczywiscie 35 w zestawie musi byc.

Skomentuj

Ehh, ja kupiłem Tamrona 17-50/2.8 i teraz mnie kusi na nowe body...

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                    Ehh, ja kupiłem Tamrona 17-50/2.8 i teraz mnie kusi na nowe body...
                                    Po 50 mam plan zbycia 18-105 i tą ogniskowa ale sigmy raczej

Skomentuj

I tak w kółko z aparatami... :thumbsup:

Skomentuj

no i szajsug odpada - brak w sklepach :(
                                        jest tylko na wystawie w niektorych sklepach :(

wiec raczej odpuszcze obecnie zakup

Skomentuj

Całkiem niedawno wziąłem do domu kilka aparatów do przetestowania.
                                          Sony A5000 + 16-50
                                          Sony DSC-HX300
                                          Sony A58 + 18-55 (chyba dobrze pamiętam)
                                          Nikon D3200 18-55
                                          Olympus E-PL6 14-42

później stwierdziłem, że jeszcze coś z nieco wyższej półki, w końcu i tak miały być raty 0%
                                          OLYMPUS E-M10 14-42
                                          Sony A6000 + 16-50

Jestem amatorem, totalnym.
                                          Lustrzanki mnie jakoś odrzuciły, może przez rozmiar... i w sumie tą samą jakość zdjęć z kitem co bezlusterkowce (które okazały się szybsze i wygodniejsze)
                                          HX300 - jakościowo było gorzej niż w reszcie sprzętu.
                                          A5000 nieco niecelny AF, ale sama obsługa (pomimo braku dotykowego AF jak w olympusie) zdecydowanie najbardziej przypadła mi do gustu. Zabrałem sobie je do lasu, porobiłem trochę zdjęć - moim faworytem został A5000, jednak brak gorącej stopki... jakoś mnie zniesmaczył.
                                          Później przyjechały do mnie E-M10 i A6000. I tutaj znowu, obsługa dla mnie dużo wygodniejsza w aparacie Sony. Olympus na def ustawieniach miał nieco ładniejsze kolory. Sony za to lepiej leży w ręce, zdecydowanie fajniejszy grip, szybsze działanie (chociaż olympus szybciej był w stanie zrobić zdjęcie po włączeniu aparatu - wręcz od razu)
                                          Bateria w każdym kijowa. :P

i zostałem przy A6000, nie żałuję - szybki, wygodny aparat z fajną jakością zdjęć, ISO 3200 użyteczne.

Dla amatora zdecydowanie polecam bezlusterkowce. Sam siedziałem ze trzy tygodnie przed wzięciem ich do domu i czytałem...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X