...i umieszczenie całości wewnątrz. Może jestem ciemny w sprawach ciepła (ditomek, pewnie się mylę), ale na mój gust radiator powinien być na zewnątrz, żeby odprowadzać dobrze ciepło.
mi też się tak zdaje. nie przeszkadza mi specjalnie rozmiar, ale sposób mocowania radiatora. bardzo to ogranicza konstrukcję skrzynki, albo przeciwnie, zmusza do niezłego kombinowania.
wersja z wentylatorem jak dla mnie nie wchodzi w rachubę.
o foreumowicze ja gwarantuje ze z maxim go porzadnie przetestujemy! foty porobimy sie okaze czy cos odpada czy wszystko jest na miejscu :) to bedzie tez test urzytkowy czyli poczekajmy troszke
Ja miałem radiator zamkniety w subie przez 2 lata.
Zadnych zabezpieczeń tylko duzo blachy i nic nigdy sie nie działo.
BR rzecz jasna bo z closed bym sie chyba nie odwazył.
A co z moim apelem o wyprodukowanie małego (wymiary pcb) solidnego (czyli praca z małymi obciązeniami) wzmacniacza?
Gdyby Irek w końcu zrobił to co obiecał to ludzie z matronixa naprawde mieliby pozamiatane :)
ja szukam gotowego.
Nie mam czasu na lutowanie i uruchamianie. Nawet jesli do kupienia jest płytka.
Choć w ostatecznośći będzie musiała wystarczyć.
pozdrawiam
A ja mam pytanko ile ma mocy ten model WST300TP (najdrozsza opcja) chodzi mi o moc rms na 8ohmach, czemu wszedzie jest na 4 a ja mam SLSa ktory ma 8 i co teraz? Ktory wzmak radzicie do perlesa? 150wat nominalnie?
ps test wzmacniaczy jest wazny i cos daje wszczegolnie do subow gdy wykonujemy go na kilku kilkunastu glosnikach ktorych brzmienie nazwijmy to zerowe znamy ale i tak jestem ciekawy opini daxela bardzo
Jakmożna umieszczać takie duże kondensatory zaraz przy tda?
Przecież to chyba wskazane, poczytaj różne artykuły na temat tych kości, nawet w najniższej klasie walczymy o jakość dzwięku, dlatego ta wypowiedź nie jest w pełni profesjonalna.
Racja nie jednoznacznie się wypowiedziałem. Chodzi o to, że kondensatory uniemożliwiają przykręcenie dwóch TDA7294 do radiatora. Oczywiście wskazane jest aby były jak najbliżej tak jak to jest również w WST200 (dodatkowo ścieżki są naprawde duże).
Zamieszczone przez PETERS
Więcej szkoda tutaj pisać, zresztą żadna konstrukcja nie jest bez wad, bo czasami trzeba iść na pewien kompromis. Sprawa jest prosta, masz zbyt, ludzie to kupują, tzn. że to wszystko jakoś funkcjonuje i każdy jest na swój sposób zadowolony.
Tak każda konstrukcja ma wady… najważniejszy jest wtedy współczynnik jakości do ceny.
Zamieszczone przez Domino
A ja mam pytanko ile ma mocy ten model WST300TP (najdrozsza opcja) chodzi mi o moc rms na 8ohmach, czemu wszedzie jest na 4 a ja mam SLSa ktory ma 8 i co teraz? Ktory wzmak radzicie do perlesa? 150wat nominalnie?
Dzięki za zwrócenie uwagi. Faktycznie to dosyć istotna wartość. Jego moc przy 8 ohmach wynosi 220 W.
Zamieszczone przez esh0
LUKASZ, a w ogóle to będziesz jeszcze coś testował, czy na tym jednym koniec już? Bo przydałoby się jakieś porównanie...
tak dostanie za niedługo WST300T, WS100 (nowy samochodowy… za niedługo będzie jego prezentacja… w skrucie TDA7294 + przetwornica = wzmacniacz samochodowy) i być może nowy model, który teraz wyszedł WST100T.
matronix.pl, Ja juz nie bede sie czepial wzmacniaczy.
Kilka uwag (dupereli) odnosnie nowych konstrukcji ktore warto by bylo wprowadzic w pozniejszym czasie.
- plytki drukowane (tym bardzije plytki audio) warto robic w systemie na maks miedzi tzn zeby masa wypelniala kazde wolne miejsce.
- niektore sciezki na plytkach sa dziwnie poprowadzone... ...mozna by je spokojnie skrocic.
- tranzystory maja na nozkach specjalne wypustki ktore sluza do tego zeby tranzystor nie zostal calkowicie wepchniety w plytke. Dzieki tym nozka tranzystor sie tak nie nagrzewa w czasie lutowania a co za tym idzie jest mniejsze prawdopodobienstwo zmiany jego parametrow.
- podobnie jak wyzej w przypadku elementow ktore sie grzeja (diody zenera, niektore rezystory, tranzystory) warto je lutowac pozostawiaja im dluzsze nozki. Dzieki temu elementy te sie mniej grzeja i mniej nagrzewaja sasiednie elementy.
LUKASZ, a w ogóle to będziesz jeszcze coś testował, czy na tym jednym koniec już? Bo przydałoby się jakieś porównanie...
tak dostanie za niedługo WST300T, WS100 (nowy samochodowy… za niedługo będzie jego prezentacja… w skrucie TDA7294 + przetwornica = wzmacniacz samochodowy) i być może nowy model, który teraz wyszedł WST100T.
Szczerze mówiąc, to miała byś sugestia dla LUKASZA, aby załatwił jakiś normalny (powiedzmy firmowy, ew. ten od Igoda) wzmacniacz i zrobić takie porównanie...no ale, czekam też na testy pozostałych wzmacniaczy.
Szczerze mówiąc, to miała byś sugestia dla LUKASZA, aby załatwił jakiś normalny (powiedzmy firmowy, ew. ten od Igoda) wzmacniacz i zrobić takie porównanie...no ale, czekam też na testy pozostałych wzmacniaczy.
Tak wiem, że o to chodziło... dodalem tylko to od siebie :) a co on bedzie testować to już odemnie nie zależy. Równierz chciałbym zobaczyć jak wypada ten wobec tak strasznie reklamowanego ("od Igoda") bo nie mam obaw że przegram :)
Skomentuj