Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

panowie ktorzy zamawiali cyrkle pod GRAPHITE - prosze napisac jaki to dokladnie model?
    a najlepiej pokazcie zdjecia frezarki na cyrklu
    pojawil sie jeden problem i teraz pytanie czy to wina jednostkowej frezarki czy to moze wy jeszcze cyrkla nie uzyliscie?

Skomentuj

A jaki to problem dokładnie jest? Ja jakoś rok temu zamawiałem cyrkiel pod Graphite 59G716 i oprócz minimalnego odstawania cyrkla od podstawki w stanie luzu nie ma żadnego problemu, nawet bym tego żadnym problemem nie nazwał bo w czasie frezowania zawsze jest minimalny docisk który ten prześwit eliminuje a nawet sama masa frezarki wystarcza.

Skomentuj

problem wlasnie pojawil sie z niewystarczajaca wysokoscia mocowania pretow. u ciebie jest to minimalnie, ale u nicksona jest to dobre pare mm!

jak widac frezarki takie same a grubosc podstaw rozna. dla pewnosci zwieksze zakres regulacji dla tego cyrkla

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
        zniwiarz19 (1szt do Graphite ta duza )
        tak wiec zmierz u siebie ile potrzebujesz bo nie wiem czy dostaniesz ten od nicksona czy musze zamawiac nowy wiekszy?

Skomentuj

Tak to nie ma co dyskutować od tego jest suwmiarka
          Przesyłam foto GRAPHITE 716 przedstawia wysokość od podstawy do górnej krawędzi przetoczonego pręta na średnice 6mm wyszło 24mm z prętem 8mm bedzie 25mm. Przed pomiarem dobrze dokręcić pręt motylkiem do podstawy. Ktoś ma inaczej?

Skomentuj

dla pewnosci podam ze max zakres regulacji wysoksci preta to 19mm minus 0,5mm na nieprawidlowym pogieciu

jezeli komus pasuje to mu wyslesz. jak nie pasuje to odsylasz i wymieniam na poprawiony model

Skomentuj

0,5 cm różnicy z prętem 6 mm? Masakra, ja żadnych takich problemów nie miałem.

Wybacz Pawle, gdybym wiedział, że taki problem będzie to bym o tym poinformował ale sam fakt różnej grubości podstawy mnie po prostu zadziwia - w mojej to nawet za problem nie wziąłem, po prostu cyrkiel włożyłem bezproblemowo i frezowałem gdzie wszystko szło aż miło.

Skomentuj

podnioslem o 5mm

nadal czekam na odpowiedz zniwiarza bo nie wiem ile zamowic

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                  0,5 cm różnicy z prętem 6 mm? Masakra, ja żadnych takich problemów nie miałem.
                  Żadnych problemów nie miałeś ale nadal nie wiemy jaka masz wysokość podstawy razem w prętem. To by sporo wyjaśniło i zamknęło spekulacje na temat różnych wysokości frezarki. Mi się nie chce w to wierzyć uwierzę jak zobaczę pomiar i wyjdzie np 3mm mniej niż u mnie w modelu Graphite 59G716.
                  Jedna rzecz jest prawie pewna że starszy model 715 ma nizej osadzone pręty. Nie miałem możliwości tego sprawdzić ale można porównać foto obydwu. 715 tak wygląda
                  http://obrazki.elektroda.net/56_1285149313.jpg
                  a 716 tak
                  http://www.otofotki.pl/img17/obrazki...1_P2070013.JPG
                  Wyraźnie widać różnice w wysokości prętów. Mnie nadal ciekawi czy były jakies mutacje podstawy w modelach 716 czego nie wyklucza Paweł.
                  3lite Masz suwmiarkę? Skręć dobrze pręt i sprawdz! Cyknij foto.
                  Paweł myślę że bok cyrkla wraz z otworem wyższy o 5mm to świat i ludzie nawet wystarczy 4mm taki cyrkiel będzie uniwersalny do obydwu modeli Graphita i będzie po sprawie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Nickson Zobacz posta
                    Mi się nie chce w to wierzyć uwierzę jak zobaczę pomiar i wyjdzie np 3mm mniej niż u mnie w modelu Graphite 59G716.
                    No to jak ci się nie chce wierzyć to przykro mi, nie mam zamiaru niczego nikomu udowadniać tym bardziej gdy nie jest to mój problem.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                      No to jak ci się nie chce wierzyć to przykro mi, nie mam zamiaru niczego nikomu udowadniać tym bardziej gdy nie jest to mój problem.
                      Chyba słabo się wczytujesz w temat... Nie odniosłem się z żadnym wypadku do Twojego przypadku tylko zasugerowałem zmierzenie frezarki ja bym zaspokoił ciekawość czy rzeczywiście w modelach 716 były różne podstawy a Paweł S dowiedziałby się w czym leżał problem. Ale jak nie to nie... Szlachetna forumowa postawa heheh. Życze takich samych odpowiedzi na forum kiedy będziesz chciał się czegoś dowiedzieć od innych forumowiczów.
                      W takim razie poprosimy innych użytkowników 716 o dokładne zmierzenie frezarki z prętem może być ten z zestawu 8mm

Skomentuj

Nie ma znaczenia jaki pret. Chodzi o odleglosc srodka tego preta do podstawy

Skomentuj

Zamieszczone przez Nickson Zobacz posta
                          Chyba słabo się wczytujesz w temat... Nie odniosłem się z żadnym wypadku do Twojego przypadku tylko zasugerowałem zmierzenie frezarki ja bym zaspokoił ciekawość czy rzeczywiście w modelach 716 były różne podstawy a Paweł S dowiedziałby się w czym leżał problem. Ale jak nie to nie... Szlachetna forumowa postawa heheh. Życze takich samych odpowiedzi na forum kiedy będziesz chciał się czegoś dowiedzieć od innych forumowiczów.
                          W takim razie poprosimy innych użytkowników 716 o dokładne zmierzenie frezarki z prętem może być ten z zestawu 8mm
                          Wchodzisz na forum jako nowy użytkownik i kwestionujesz moją prawdomówność jako starszego użytkownika w tak banalnym przypadku, chyba mam prawo się zdenerwować?

Jedno jest pewne - mój cyrkiel działa i jest to cyrkiel zrobiony rok temu przez Pawła, to czy ma większe otwory montażowe czy też podstawa jest chudsza to już inna sprawa i nawet jakbym chciał nie jestem w stanie tego teraz zmierzyć bo cyrkiel wraz z frezarką znajdują się 80 km ode mnie.

Skomentuj

Witam przepraszam Pawle, że dopiero pisze podaje Dokładne wymiary frezarki Graphite model 59G716 rok prod. 2012.07, wymiary stopy na zewnątrz:

140,3 mm wymiar na scięciach
                            175,4 mm wymiar na zaokrągleniach (szczyty)

wymiary okienka wewnątrz:

od stron scięć 70 mm
                            od strony pólokręgów 46mm

wymiar od wierzchołka pólokregu do srodka ośki mocującej frez 87,5 mm

wymiar przykręconego pręta do dołu stopy 24,5 mm
                            wymiar dokręconych pretów po zew. 112,3 mm
                            pręty to 8 mm

Mam nadzieje,że jasno opisałem :) pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez zniwiarz19 Zobacz posta
                              wymiar przykręconego pręta do dołu stopy 24,5 mm
                              to wymiar do srodka preta czy do jego szczytu?
                              ale nawet jak szczyt to brakuje 1mm

wiec dobrze ze zamowilem 2 poprawione

Skomentuj

do szczytu preta.

Skomentuj

nickson, podaj jeszcze raz adres do wysylki
                                  w poniedzialek postaram sie wyslac poprawiony cyrkiel

kto chetny na cyrkle?

Skomentuj

Ile kosztowałby cyrkiel do BOF 1300 ?

Skomentuj

dla leniwych promocja - cena + 50%!

tutaj chyba standardowy podchodzi

Skomentuj

Czyli ile złotych?

Skomentuj

jak napisalem wyzje dla leniwych cena specjalna - 80zl z pretami i wysylka

Skomentuj

Czaruję...
                                          X