Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S.
    jeden ktory wie o co chodzi
    znowu nie przesadzaj

Może wyjde na upartego :razz: ale... te zagięcia będą na krawędziach? Zrobi się nam wtedy jakby korytko - nie będzie to powodowało gromadzenia się tam niepotrzebnego "urobku"? Poza tym jesli chodzi o cenę to ten milimetr więcej blachy to przecież i tak znikoma różnica w cenie (powierzchnia tej blachy jest malutka) w porównaniu do dodatkowej roboty z gięciem krawędzi. I jeszcze do tego nie jest tak łatwo zagiąć krawędzie prostopadłe do siebie - zwykłą giętarką krawędziową tego nie zrobisz tylko musisz trochę pokombinować. No i jeszcze osadzenie kolca ale z tym tak czy siak może być kłopot, nawet jeśli to będzie blacha 2mm.

Myslę, że nie ma sensu robić jakiegoś tam głosowania kto chce jaką blachę - nie jesteśmy przeciez posłami w sejmie więc jakoś się dogadamy Skoro uważasz, że lepsza będzie cieńsza blacha z zagięciami to ok No ale może jeszcze ktoś się wypowie w temacie i może podda jeszcze jakiś inny pomysł...

Skomentuj

No to może ja na co dzień gnę blachę na zaginarce i właśnie często mi się zdarza 1mm ale według mnie jest ona za cienka do tego projektu 300mm kawałek tej blachy powiginam w ręcach jak zechce nawet na dwa ją się da złożyć ,więc jak już zrobić to coś raz a konkretnie
      , tak jak powiedział :
      Zamieszczone przez Yoshi_80
      jeden nieudany frez na gotowej kolumnie będzie wiecej kosztował niż dokładka tych kolejnych 30 zł do cyrkla.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl
        te zagięcia będą na krawędziach? Zrobi się nam wtedy jakby korytko - nie będzie to powodowało gromadzenia się tam niepotrzebnego "urobku"?
        raczej na krawedziach bo najlatwiej. chcialbym przetloczenia ale na uniwersalnej gietarce krawedziowej tego sie nie zrobi...
        mam tak zrobiony cyrkiel i na cyrklu nie osiada sie nic :P

Zamieszczone przez dabyl
        Poza tym jesli chodzi o cenę to ten milimetr więcej blachy to przecież i tak znikoma różnica w cenie (powierzchnia tej blachy jest malutka)
        i tak trzeba kupic caly arkusz blachy wiec wychodzi 2x wiecej ;]
        czyli przykladowo bedzie 40zl zamiast 30zl (liczac 1/3 przykladowej ceny jako koszt materialu)

Zamieszczone przez dabyl
        I jeszcze do tego nie jest tak łatwo zagiąć krawędzie prostopadłe do siebie - zwykłą giętarką krawędziową tego nie zrobisz tylko musisz trochę pokombinować.
        czy widziales zautomatyzowan prasy/gietarki/gilotyny?
        Zamieszczone przez dabyl
        No i jeszcze osadzenie kolca ale z tym tak czy siak może być kłopot, nawet jeśli to będzie blacha 2mm.
        jak juz pisalem z tym mam najwiekszy problem :???:

dopiero od poniedzialku mam mozliwosc zeby cokolwiek sie dowiedziec wiec wypytam o kilka wersji

Skomentuj

Pawel S. trzeba było pisać o zagięciu blachy, nie powstałoby tyle zbędnych postów...

Skomentuj

czy widziales zautomatyzowan prasy/gietarki/gilotyny?
            No właśnie napisałem, że problem jest w przypadku zwykłej krawędziówki ale skoro ten gość, u którego chcesz to zrobić ma dostęp do czegoś lepszego no to tylko się cieszyć
            Widzę, że temat się rozwija - to cieszy . Ja też w poniedziałek wyślę zapytanie o coś takiego do firmy, z którą współpracujemy - zobaczymy co z tego wyjdzie choć od razu mówię, że cena może być "niezadowalająca" :???:

Skomentuj

i tak trzeba kupic caly arkusz blachy wiec wychodzi 2x wiecej ;]
              czyli przykladowo bedzie 40zl zamiast 30zl (liczac 1/3 przykladowej ceny jako koszt materialu)
              myślę że 40zł , czyli powiedzmy z 50zł z wysyłką to na tyle nie duża różnica w cenie w stosunku do np 40zł z wysyłką że warto aż tak bardzo nie oszczędzać :P

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                Pawel S. trzeba było pisać o zagięciu blachy, nie powstałoby tyle zbędnych postów...
                przeciez to logiczne :P

Skomentuj

Jak ktoś chce szybko cyrkiel to można zrobić ze śmieci, drewienko kawałek panela podłogowego i pręty, jest sztywny i pracuje się nim bardzo dobrze.

Skomentuj

No i jak Pawel S. wiadomo już coś?

Skomentuj

brak czasu :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                        Jak ktoś chce szybko cyrkiel to można zrobić ze śmieci, drewienko kawałek panela podłogowego i pręty, jest sztywny i pracuje się nim bardzo dobrze.
                        Jak zamocowałeś te pręty?

Skomentuj

Zamieszczone przez b-freak
                          Jak zamocowałeś te pręty?
                          Po prostu nawierciłem otwory na około 2cm głębokości wbiłem w nie pręty, od góry nawierciłem małym wiertłem w ten sposób że pręty zostały przewiercone na wylot i przymocowałem wkrętami, równie dobrze wystarczył by klej, np. poxipol.
                          Pamiętaj o odpowiednim rozmierzeniu tak żeby stopa frezarki równo dolegała do powieżchni cyrkla.

Skomentuj

Wiadomo coś już ?:P

Skomentuj

takero jak będziesz szalał z tą frezarą jak teraz z postami na jej temat to uważaj na palce :razz:

Skomentuj

przez zblizajaca sie sesje brak czasu :???:

Skomentuj

No i jak tam w temacie? Do zamknięcia czy jednak coś z tego będzie?

Skomentuj

troche mnie nie bylo bo nie mialem dostepu do internetu... no i sesja :P
                                    teraz ide na staz do firmy gdzie maja wszystko co niezbedne...
                                    tak wiec postaram sie tam cos nad tym pomyslec

Skomentuj

widze ze sporo osob na sile chce robic liste chetnych na cyrkle wiec prosze bardzo
                                      wpiszcie sie narazie ci ktorzy sa zainteresowani
                                      cena koncowa bedzie za conajmniej tydzien bo musze to zalatwiac w kilku miejscach (w jednej firmie)
                                      zdjecie postaram sie wieczorem lub jutro dac

Skomentuj

1. kombo 1szt.

Skomentuj

1. kombo 1szt
                                          2. Tomek___ 1 szt

Skomentuj

Czaruję...
                                          X