Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja jak dorwę się do mojej to zmierzę bo w danej chwili nie mam jej niestety.

Skomentuj

No więc jak będzie z tymi cyrklami? Czy ktoś jeszcze przejawia zainteresowanie?

Skomentuj

faktycznie zainteresowania brak

czyli tylko 3szt?

Skomentuj

Witam
          Paweł zapisuję się na cyrkiel
          Pożniej zmierzę, ale chyba standard bo od środka otworu na pręt 8.4cm
          pozdrawiam

Skomentuj

w poniedzialek zamawiam wiec radze sie pospieszyc

Skomentuj

Szerokość stopki 11cm, długość 15,5 cm
              rozstaw otworów na pręt wew 7,7 cm , zew 9,2 cm, środkowy 8,4 cm czyli chyba standard
              pozdr

Skomentuj

Ja dalej chętny jak pisałem a co do wymiarów to niestety nie standardowe:

Nie będzie problemu?

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                  Nie będzie problemu?
                  problem bedzie jak nie dokladnie zmierzysz wymiary

jeszcze szerokosc stopy i polowa dlugosci

Skomentuj

To źle, niestety nie ma już mnie tam - u ojca w piwnicy frezarkę mam a ja już 80km dalej w Krakowie :(

Spróbuje znaleźć w internecie jakieś wymiary (Graphite 59G716).

Edycja:

Nic nie mogę znaleźć - jedyne co mi teraz przychodzi do głowy to chyba jedynie to, że weźmiesz rozmiar na chybił-trafił na moją odpowiedzialność.

---------- Post dodany o 10:46 ---------- Poprzedni post o 19:22 ----------

Zapytałem o wymiar stopy sprzedawcę na allegro i taka o to odpowiedź:

"Witam Wymiar stopy to 17cm X 14cm"

Myślę, że można przyjąć za właśnie takie (nie mam fizycznego dostępu do frezarki jak pisałem)

---------- Post dodany o 14:47 ---------- Poprzedni post o 10:46 ----------

Jeszcze inny sprzedawca ten samej frezarki:
                    "wymiary, to 18cmX14cm."

18cm x 14cm - moim zdaniem to można już przyjąć za rozmiar stopy.
                    Last edited by .3lite; 10.06.2012, 19:38.

Skomentuj

przerabiam poszerzony cyrkiel z poprzedniego zamowienia

mozesz mi potwierdzic rozstaw pretow?
                      ja widze 103mm?
                      w pretach masz srubki? czy mocowane sa z zewnatrz?

48cm max srednicy frezowania wystarczy? czy przedluzyc?

Skomentuj

Powiedziałbym, że jest od środka do środka dokładne 104 mm a rozstaw od zewnątrz powiedziałbym 112 mm (wszystko by pasowało bo pręt ma średnicę 8 mm).

48cm to wystarczające, największy głośnik jaki kiedykolwiek frezowałem to 15 calówka a to raptem 38cm.

W prętach nie mam śrubek, są mocowane z zewnątrz.

Skomentuj

do konca dnia wysylam zlecenie produkcji

prosze o potwierdzenie wszystkich chetnych!
                          zeby pozniej nie bylo ze znowu zostane z czyms za co musze zaplacic...

---------- Post dodany o 17:37 ---------- Poprzedni post o 18:00 ----------

skoro nikt sie nie odezwal to niestety jestem zmuszony prosic o zaliczki

PKOBP Oddział 1 w Koszalinie
                          64 1020 2791 0000 7202 0100 6691
                          Paweł Szkoda
                          Orla 12/13
                          75-727 Koszalin

po 20zl - reszta jak bede znal dokladne ceny

niestety mam juz dosyc kupowania "dla siebie"

Skomentuj

Bump.

Aby to szybko w miarę poszło, moje pieniądze chyba już dotarły.

Skomentuj

Z mojej strony zaliczka również poszła...

Skomentuj

dokladnie - tylko 2 przelewy mam

Skomentuj

kolega z koncem tygodnia idzie na urlop
                                  wrzucil to na produkcje i dowiem sie co i jak jak wroci do pracy

Skomentuj

cyrkle sa gotowe - trzeba tylko poczekac az przyspawaja kolek (tym razem zamowilem krotszy - 15mm)

ale mam pytanie
                                    czy sa chetni na dluzsze prety do tych cyrkli?
                                    nierdzewka 8mm o dlugosci cyrkla + gwint do mocowania

cena nie znana - zamowie jak bedzie kilku chetnych

Skomentuj

A da radę żeby przy mocowaniu te pręty nie były okrągłe w przekroju tylko kwadratowe? Albo jeśli okrągłe to przynajmniej przy mocowaniu większe niż fi=8?
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

chodzi o uchwycenie preta w celu przykrecenia? to da sie zalatwic
                                        grubszy juz awykonalne - musialbym przetaczac caly pret, a to sie mija z celem (nie mowiac juz o cenie)

Skomentuj

Chodzi mi o to, żeby przy mocowaniu, czyli tam gdzie gwint były w jakiś sposób większe niż standardowe. Żeby powierzchnia styku pręta z cyrklem była większa niż standardowo.
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X