Dostałem wiadomość od Adriana i uzbroje się w cierpliwość.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Koszulki diyaudio - zamówienie
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
obiecane foto, po jednym praniu
robione telefonem... nie widać, ale to białe jest popękane wszędzie - lekko, ale pewnie w końcu i tak odpadnie
---------- Post dodany o 08:37 ---------- Poprzedni post o 08:35 ----------
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaJa tylko chciałem zaznaczyć, że w związku ze znikomym odzewem odnośnie zdjęć odpadających nadruków, nie kontynuuję tematu reklamacji. Podczas rozmowy telefonicznej poinformowałem dostawcę, że nadruk schodzi z większości czarnych koszulek (bo tak wywnioskowałem z Waszych wpisów w tym temacie), które wykonał - umówiłem się z nim, że prześlę mu zdjęcia jako dowód. Nie będę się teraz wygłupiał z trzema czy czterema koszulkami.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez suszi Zobacz postakomu odpada i chce reklamować?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez suszi Zobacz postano myslalem o zalozeniu takiego watku
Skomentuj
-
Nie obraźcie się Panowie ale znowu tylko kombinacje, które do niczego nie prowadzą. Dyskusja o reklamacji trwa już któryś miesiąc. Jako, że zadeklarowałem, że mogę się zająć tą sprawą to podałem swój adres mailowy, na który można było przesyłać zdjęcia. Było to kilka tygodni temu - do tej pory dostałem zdjęcie chyba tylko od Mariana. Tutaj nie jest istotne to, czy temat będzie w innym wątku, czy przyklejony czy oznakowany serduszkiem czy piorunem dla rzucania się w oczy tylko o to, że kompletnie brakuje tutaj zgrania i chęci działania. Część ludzi robi tutaj szum, krytykuje "badziewne koszulki" (no może ma prawo) i wysuwa jakieś roszczenia co do rozwiązania sprawy (nie piszę teraz o osobach, które nie dostały koszulek bo to zupełnie inna sprawa - mają prawo być wkurzeni) a w momencie, gdy zbliżamy się do konkretów i każdy musi coś od siebie dodać (czyli cyknąć jedną głupią fotkę i wysłać mailem) to nagle cisza jak makiem zasiał... Sorry ale nie mam zamiaru kontynuować tego tematu i robić z siebie głupka przed producentem - informuję go, że wykonał felerne koszulki i wstępnie ustalam z nim, że "jakoś się dogadamy" ale jak prosi o dowody w formie zdjęć to dupa... No przecież to jest kompletnie bez sensu.
Skomentuj
-
dabyl,sam widzę co tu się dzieje i przyznaje Tobie 100% racji.
Pytanie: czy producent przyjmuje reklamacje od pojedynczego usera który zamawiał koszulkę czy tylko od gościa który zamawiał,przelał pieniądze i odebrał zamówione koszulki? Bo jeśli mogę to sobie załatwić osobiście to ja poproszę namiary na tą firmę i będę miał problem z głowy,nie będę musiał czekać na ludzi którym po prostu nie zależy...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postatemat NIE zostanie zamkniety dopoki Maxi nie zalatwi sprawy ze wszystkimi uzytkownikami
$ trafiły na moje konto i uważam sprawę za załatwioną jak najbardziej pozytywnie, mimo braku koszulek.
Dla mnie temat zamknięty.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postawidzę, że zostałem sam
dwie koszulki nie majątek, ale nie pojmuję tak gówniarskiego podejścia do sprawy?!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postawidzę, że zostałem sam dwie koszulki nie majątek, ale nie pojmuję tak gówniarskiego podejścia do sprawy?!
Proszę... to już jest gruba przesada i do tego kompletny brak organizacji, ehhhh
Skomentuj
Skomentuj