Zamieszczone przez suszi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Koszulki diyaudio - zamówienie
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaja proponuje dabyla i najlepiej niech zadzwoni
No mogę zadzwonić, nie ma problemu - choć ja reklamować mojej koszulki nie chcę bo jest ok :flapper: . Dajcie mi jakieś namiary na tą firmę - telefon i imię i nazwisko osoby, z którą było uzgadniane to zamówienie (albo numer bezpośrednio do niej) i adres ich strony internetowej. Jeśli dostanę info jutro przed południem to zadzwonię od razu - jeśli nie to dopiero pod koniec tygodnia będę dzwonił bo znikam znowu na kilka dni (kontynuuję urlop). Czekam na PW.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez suszi Zobacz postaja i tak koszulki jak dotąd nie dostałem
proponuje zatem wpisać się, kto dostał...
1.csbiczek; 1b, 1c XL .
2. dabyl; 1c L - brak adresu
3. Tanner; 1b XL + 1b dam S.
4. Paweł S.; 1c XL + 1c dam M - brak adresu
5. dolphin123; 1c L - brak adresu
6. lklukasz; 1c, 1b L + 1b dam S - brak adresu
7. Yoshi_80; 1c, 1b XL - brak adresu
8. tom3kk; 1c, 1b XL.
9. funiax1; 1c, 1b XL.
10. kac_zor 1C,1B S.
11. Krystian Markow; 1c,1b L - brak adresu
12. cudny90; 1c L.
13. mihas66; 1c XL.
14. Polusek; 1B/XL, 1C/XL.
15. Dj SMS 1C/3XL.
16. mbar; 1C; XL.
17. Marko14, 1B L/ 1-2B XL zależy od rozmiaru XL-ki - co z tym Panem? zapłacił za 1 czy 2 białe? - brak adresu
18. RpLand 1C/XL, 2B/XL.
19. AIPOWER; 1C/XL.
20. Marios; 1C/XL, 1B/XL.
21. fourierek: 2C / L.
22. bartelemy 1c/XL 1b/XL - brak adresu
23. gilbert 1C/ L.
24. jaromas 1C/L.
NIE 25. alexrac 1C, 1B M
26. Maxi 1B / M.
27. Marian 1C, 1B / M.
28. AdamAudio 1B / L.
29. Żółwik 1c, 1b / L.
30. przemo-lukas 2c/XXL + dam 1c/S.
31. Tom_ek 1 C / S - brak adresu
32. Seba007 ; 1c, 1b / L - brak adresu
33. bart210 1b / L.
34. bingant 1c / L i 1c / M.
35. ir0nhide 1b / L.
36. zibi 1C XL lub XXl musze pomyśleć - i co namyślił się już? (nie wiem nawet co w takim wypadku zostało zamówione) - brak adresu
37. damw85 1b / M .
38. damiani 1b / L - brak adresu
NIE 39. Suszi 1C 1B M.
Skomentuj
-
Koszulki dotarły dzięki,
Co do reklamacji --zauważcie jedna rzecz jeśli producent zażyczy sobie zwrot wszystkich to na pewno poda termin ze w ciągu 2-3 tyg musi dostać te koszulki --i myślicie że wszyscy wyślą na czas ??? jak z przelewami był problem, z adresami do wysyłki , itd...itp.
nie wiem czy warto się w to bawić .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kac_zor Zobacz postaCo do reklamacji --zauważcie jedna rzecz jeśli producent zażyczy sobie zwrot wszystkich to na pewno poda termin ze w ciągu 2-3 tyg musi dostać te koszulki --i myślicie że wszyscy wyślą na czas ??? jak z przelewami był problem, z adresami do wysyłki , itd...itp.
nie wiem czy warto się w to bawić .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez suszi Zobacz postaproponuje nie dywagować, tylko kolega który napisał, że zadzwoni, aby zadzwonił
Skomentuj
-
Irek Zaręba
-------------------------
.:: FiberyaPrint.com ::.
INFOLINIA 0801 000 782
tel. [52] 342-99-83
tel. [52] 551-92-23
fax. [52] 552-41-55
tel. kom. 604 135 394
---------- Post dodany o 00:05 ---------- Poprzedni post o 00:03 ----------
PS. Do soboty jestem nieosiagalny... tak jakby co...
Skomentuj
-
Zaczynam powoli żałować zakupu. Koszulek nie mam, bo nie doszły-nie wiem dlaczego. Jak dojdą to możliwe, że nie będą się nadawały do noszenia po kilku, a może już pierwszym praniu. Dodatkowo t-shirt'y mogę dostać na gwiazdkę w tym tempie, ponieważ w temacie niewiele się dzieje. Gdyby nie dobra wola dabyla, to już całkiem zwątpiłbym w to zamówienie.
Panowie Csbiczek i Maxi, wspólnie zainicjowaliście temat, więc "patrzę" w Waszą stronę oczekując zakończenia tematu.
To moje subiektywne odczucie, ale myślę, że nie tylko moje: uważam, że zamówienie jest spaprane i to porządnie.
Żeby była jasność, razi mnie brak organizacji w temacie i wrażenie beztroski w kwestii reklamacji.
I jeszcze jedno, rozważcie moją prośbę o zwrot gotówki w przypadku braku szybkiego zamknięcia tematu i bez urazy, ale jest niezły bajzelek.
Skomentuj
-
Ja Ci w tym temacie nic nie pomogę bo całość przekazałem maxiemu, zainicjowałem temat, miałem rozsyłać ale jako że Maxi się później zadeklarował to nawet tym się nie zajmowałem. Napiszę na gg do Maxiego co w temacie się dzieje i przekaże mu żeby skontaktował się z dabylem chyba że już to zrobił...
Skomentuj
-
Ok, przyjmuję do wiadomości, czyli w 100% zamówieniem zajmuje się Maxi.
BTW, pisałem do niego z prośbą o namiary na firmę (w imieniu dabyla) i pytałem, czy zajmie się ewentualną reklamacją. W odpowiedzi otrzymałem jedynie namiary i rozumiem, że nie może, nie ma czasu, lub też nie chce się zajmować reklamacją, skoro nie ustosunkował się do pytania.
Mam nadzieję, że coś się zmieni i to rozsądnie szybko.
W takim razie czekam...
---------- Post dodany o 13:28 ---------- Poprzedni post o 13:26 ----------
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaStraszna lipa.
Ja swojej koszulki jeszcze nawet nie prałem, miałem ją na sobie 2 razy i nadruk już odpada.
Bubel roku.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez RpLand Zobacz postaW takim układzie chyba będę oczekiwał zwrotu gotówki za 3 koszulki z wszystkimi kosztami.
Skomentuj
-
W przypadku reklamacji zwrot kosztów przesyłki obciąża sprzedającego w terminie do 14 dni - jak mnie pamięć nie myli - ponieważ to nie jest zwrot towaru.
To, że namiary Maxi przekazał pisałem powyżej - pośredniczyłem w tym.
Tak z ciekawości na szybo policzyłem, że zamówienie jest na kwotę ~1600zł. IMHO jest o co się "szarpać".Last edited by RpLand; 16.08.2011, 12:50.
Skomentuj
-
1. Panowie, przyznaję się bez bicia, że jeszcze nie dzwoniłem w tej sprawie do producenta. Mógłbym się tłumaczyć, że dopiero wczoraj z urlopu wróciłem a dzisiaj musiałem się "wciągnąć w wir pracy" i takie tam no ale nie o to tutaj chodzi - jutro dzwonię przed południem.
2. Jeśli macie możliwość zrobienia zdjęć swoich koszulek to czekam na takowe - podeślijcie mi je na adres dabyl@tlen.pl (tylko w jakimś sensownym rozmiarze, powiedzmy do max ~250kB) - myślę, że będzie to odpowiedni argument do rozmowy.
3. Czego oczekujecie - rekompensata pieniężna, całkowity zwrot kosztów (i wtedy ewentualnie je oddajemy), nowe koszulki - muszę przedstawić nasze oczekiwania (naświetlić im sprawę i czekać na to, co oni zaproponują to tak trochę nie po handlowemu). Tylko piszcie może o tym na PW albo na maila bo nie ma sensu w tym momencie tego publicznie ogłaszać.
4. Maxi - podaj mi na PW Twoje imię i nazwisko - muszę się powołać na kogoś, kto zamawiał te koszulki.
5. Logo z mojej koszulki też zaczęło już odpadać - najpierw się połamało a teraz już odłazi całymi "strugami" :glare:
Skomentuj
Skomentuj