Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Koszulki diyaudio - zamówienie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    funiax1, nie chodzi o dane do przelewu. ludzie nie zawsze zagladaja na forum... a czasami poprostu zapominaja
    tak wiec trzeba im to przypomniec wlasnie w postaci wiadomosci na PW lub maila
    gdyby nie to to bym nie mial nawet polowy kasy za cyrkle :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi Zobacz posta
      Panowie wplacac.... bo do wakacji koszulek nie bedzie...

Jeszcze 11 osob...
      Wrzuć do tematu listę osób, które zalegają i może się "obudzą" spóźnialscy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        a wyslales do kazdego PW/maila?
        No właśnie maxi,chociaż zapisałem się na koszulki nie codziennie wchodziłem w na ten temat,i tylko przypadek sprawił że pewnego dnia wszedłem i zauważyłem że już można wpłacać.

Skomentuj

Jeśli ktoś się deklaruje to chyba jednak powinie pilnować tego tematu co? Jak się komuś nie chce zerknąc czy coś się dzieje w temacie to czemu Maxiemu ma się chcieć rozsyłać pw??

Skomentuj

Tu chodzi o dobro wspólne,dlaczego Ja i inni mamy cierpieć z powodu kilku userów? przecież to nie problem wysłać PW prawda?

Skomentuj

Osoby odpowiedzialne nie powinny podzielać zachowań osób nieodpowiedzialnych ;]

Skomentuj

Maxi, ile osób jeszcze nie wpłaciło? Weź wyślij tutaj listę osób, które wpłaciły i trzeba ścigać tych, co nie wpłacili. Czas leci.

Skomentuj

Czas leci, ciepło za oknem, a tu nie ma co na grzbiet włożyć :)

Sent from my Milestone using Tapatalk

Skomentuj

Ja wpłaciłem bodajże w ostatnią środę (w tytule podałem tylko nick - bo tak było ustalone...)

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                    Weź wyślij tutaj listę osób, które wpłaciły
                    Popieram, zapodaj najlepiej w formacie całej listy a np. na czerwono zakreśl tych co jeszcze nie wpłacili.

Skomentuj

Popieram wstawienie listy z "bumelantami" na czerwono - może to podziałać mobilizująco na nich. Choć pewnie nie na wszystkich bo z tego co pamiętam to część osób z listy to albo "świeżaki" albo osoby "dołączone" już jakiś czas temu ale raczej nie udzielające się na forum. I tutaj może być problem... Proponuję zagadanie do producenta - tylko nie z pytaniem czy zrobi mniejszą ilość w tej samej cenie (bo wtedy będzie chciał coś na tym ugrać) tylko po prostu z zamówieniem mniejszej ilości ale z ceną wg przedstawionej oferty - po prostu "udawać greka" (bo do udawania głupka przecież nie będę nikogo namawiał ). Jeśli to przejdzie to koszulki będą droższe tylko o część kosztów przesyłki i tyle.

Tak czekać i czekać... może nam zejść do grudnia...

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                        Tak czekać i czekać... może nam zejść do grudnia...
                        Osobiście nie widzi mi się, gdyż koszulkę zakupiłem do noszenia latem, a nie spania w niej zimą

Skomentuj

Niech jakiś moder lub admin zrobi "wejściówkę" po wejściu na forum,niech pojawi się informacja o tych koszulkach i zapłaceniu za nie,i niech jest na całą stronę aż do momentu kliknięcia użytkownika na "X",wtedy na pewno to zauważą.

Skomentuj

Żadne mechanizmy nie zmienią bumelantów. Jedna, prosta sprawa: wystarczy chcieć, nic więcej... Takie lekkie podchodzenie do tego tematu, przez wspomnianych wcześniej bumelantów przypomina jedynie o konieczności (wynikającej z potrzeb naszego grona na forum) uruchomienia mechanizmu ocen wiarygodności userów, opierającej się o już zrealizowane zamówienia.
                            W taki to sposób organizujący zamówienie będzie mógł ustalić i co ważniejsze wychwycić świeźaków. Jak wspomiałem na początku, żadna funkcjonalność nie zastąpi ludzkich chęci i dobrej woli. Ta natomiast da szansę na sprawniejsze organizowanie dość popularnych zamówień grupowych.
                            Poddaję tę kwestię pod rozważenie przez naszą Administrację, gdyż wprowadzenie specjalnych odznaczeń sprawę załatwia. Organizujący zamówienie mógłby, po jego zakończeniu wysyłać do moderatora listę osób do odznaczenia (uczciwy user, czy coś podobnego) wg ustalonego wcześniej prostego regulaminu.
                            Wracając do sedna naszego tematu, to ja wpłaciłem już na tyle dawno, że wkurzają mnie niezmiernie bumelanci z tego zamówienia.
                            Spóźnialscy wpłacać kasę, zima coraz bliżej!

Skomentuj

są już plany i wstępne rozważania na temat nowego działu "zamówienia grupowe"
                              będą mogli z niego korzystać i organizować tylko stali userzy wytypowani wg klucza (np staż na forum, ilość postów czy wcześniejsze zamówienia)
                              osoby które wpiszą się na listę a nie wywiążą się z deklaracji będą karani ostrzeżeniem i banem na następne zamówienia na okres np jednego roku
                              więc uczestniczenie i organizacja zamówienia nie będzie taka prosta
                              ale to dopiero plany
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                będą mogli z niego korzystać i organizować tylko stali userzy wytypowani wg klucza (np staż na forum, ilość postów czy wcześniejsze zamówienia) osoby które wpiszą się na listę a nie wywiążą się z deklaracji będą karani ostrzeżeniem i banem na następne zamówienia na okres np jednego roku więc uczestniczenie i organizacja zamówienia nie będzie taka prosta
                                OMG! ale reżim Przecież życie to nie film (nie ma scenariusza), każdemu przecież może coś wypaść... - z jakiś przyczyn akurat może nie zależnych od jego "widzi mi się" nie dojdzie do realizacji zamówienia/wpłaty... z jego str. to już dostanie bana na rok ?? :blink: w takim razie już apeluje o co najmniej 2-3 wpadki, w przeciwnym razie ludzie będą się bali choćby podchodzić do jakiego kol wiek zamówienia....
                                I proszę mi nie pisać że "tylko pewniaki powinni wpisywać się na listę" gdyż to było zupełnie sprzeczne z tym co napisałem; przecież niektóre grupowe zamówienia nawet jeszcze po dwóch miesiącach nie mogą dojść do ładu (czyt. realizacji) - jak np. to w tym temacie.

---------- Post dodany o 19:58 ---------- Poprzedni post o 19:55 ----------

Popieram pomysł mariana (moze nie aż z takim rozmachem ale ) - by admin zrobił wyskakujące okienko jak przy otrzymaniu wiadomości pw. Tym którzy jeszcze nie wpłacili (o ile to nie jest zbyt kłopotliwe do wykonania... )

Skomentuj

Nie na temat...
                                  ir0nhide przeciez to nie jedyne z zalozen tylko kilka. Wiadomo ze kazdemu moze cos wypasc. Wszystko jest w fazie dyskusji... Ale nie ma o czym jeszcze mowic.
                                  Eot
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja dałem propozycję, że mogę wyłożyć kasę za tzw. noobów, żeby reszta (w tym ja) nie musieliśmy czekać tygodniami.

Skomentuj

Widzę, że wszystkich to interesuje tylko nie Maxiego :)

Najpierw Maxi musi powysyłać po dwie wiadomości PW do tych, którzy nie wpłacili, jeśli nie będzie odzewu Polusek zakłada kasę za noobów, bierze ich koszulki, a potem sprzedaje po 5zł więcej i wszyscy są zadowoleni :)

Skomentuj

A może skarbnik się wypowie jaki jest aktualny status wpłat. Z tego co widzę ostatnia aktywność w tym temacie 21.04..
                                        Popieram Cudnego w powyższej propozycji.

Skomentuj

Przyznam, że jeszcze ja nie wpłaciłem pieniędzy. Fakt faktem, ale miał być PW do każdej osoby. PW nie dostałem, więc teraz czekam na listę osób, które wpłaciły/nie wpłaciły pieniędzy. Podziała to mobilizująco na tych, którzy nie chcą płacić, a wcześniej zadeklarowali, że koszulkę chcą (ja na pewno wpłacę). Jeśli to nie pomoże to przydałaby się informacja na PW do tych osób. Po prostu zaangażowanie organizującego zamówienie jest kiepskie i boję się, że jak w końcu wpłacę te pieniądze to będę czekał kilka miesięcy na koszulkę. Jeśli tylko ja nie wpłaciłem to przelew mogę zrobić w każdej chwili.

Do tej pory, gdy wpisywałem się na listę wspólnych zamówień to płaciłem jako jeden z pierwszych. Dotyczy to również wcześniejszego zamówienia na koszulki, której nigdy nie dostałem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X