Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez sylvester Zobacz posta
    Bosch 1400 r = ok. 15 cm, użyteczność tego jest raczej niewielka.
    Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
    Bo ten uchwyt jest do wycinania otworów na zlewy. Ale za pomocą kawałka skleiki i listewki można już wycinać co się chce
    Dzięki za odpowiedź, czyli bez dorobionego cyrkla się nie obędzie.

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
    Mafia tanich narzędzi, wszyscy na tych samych projektach cisną. To nie lata gdzie bralo sie sprzet z pewex, wszystko w srodku bylo jednego producenta.
    Kumpel ostatnio zmieniał silnik we wkretarce makita, majac przy tym rozwalana marketowke za 200zl - ten sam silnik, model, przekladnia itd. Weird? Nie sadze, KONSUMPCJA.
    Ja już postanowiłem, że zakupię frezarkę z kompletem frezów za max. 250-300zł. Dla kilku frezów w roku droższa nie ma sensu, zwłaszcza że 200zł więcej nie daje gwarancji lepszej jakości.
    liutoqo

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
      Dzisiaj byłem w Obi i przy okazji pomacałem sobie tego Graphita, hym...
      Pod nim była taka "maszyna" nie potrafiłem znaleźć zbyt dużo elementów różniących te konstrukcje .
      https://www.obi.pl/strugi-i-frezarki...00-w/p/2665552
      Na plus czy na minus dla Grafita?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Obczaiłem tą frezarkę Makita RT0700CX2.
        Mimo iż jest lepsza od "zielonego Boscha", to i tak nie spełni moich wymagań.
        Raz że nie ma głębokościomierza w goleni, a dwa że nie ma tulei na frez 12mm (z tego co Dawid-SS napisał).

Jak na razie to zielony bosch 1400 jest moim faworytem... choć nie cenowym, bo grafit 59G717 to połowa ceny Boscha i ma wszystko co potrzebuję... no ale skoro to zabawka to wolę kupić boscha.

No to teraz szukam frezarki do 500-600zł, konkurenta dla Boscha 1400.
        heh no i tym sposobem zbliżyłeś się do .... triton JOF 001

a to jest ... mega sprzęt

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek Zobacz posta
          no i tym sposobem zbliżyłeś się do .... triton JOF 001
          Nie do końca, bo trzeba by dołożyć jeszcze kilka stów.

...i tak można w nieskończoność, jak z głośnikami.

...ale kto wie, może sie skusze na coś takiego.
          Last edited by marian; 30.10.2018, 08:46.

Skomentuj

pisałeś że 500-600 ...
            z oficjalnej dystrybucji tego tritona za ok 750 kupisz, jeżeli masz gdzies okazję to sobie go pooglądaj, podotykaj wtedy stwierdzisz, że jest wart kazdej złotówki i w zasadzie zeby miec lepszą jakość to już trzeba iść w ponad 2tys za frezarkę.

tu masz od razu z 3ma orginalnymi tulejami http://ddtools.pl/triton-frezarka-go...ja-p-2268.html
            choć do kazdego tritona orginalna tuleja to 80pln
            do tych tritonów są też inne fajne "dodatki" - poszukaj na Youtube
            z tego co kojarzę to frezarki CMT to dokładnie to samo w innym odcieniu kolorów ;p
            Last edited by bawolek; 30.10.2018, 09:02.

Skomentuj

A ta?
              https://www.castorama.pl/produkty/na...er-1500-w.html
              Softstart, regulacja głębokości, tuleja 12mm, z tego co pamiętam elektroniczna regulacja prędkości (znaczy utrzymuje stałe obroty)

Skomentuj

Obczajam Tritona na necie.
                W stopie nie ma otworów pod pręty od cyrkla.

Skomentuj

Obczajam Tritona na necie.
                  W stopie nie ma otworów pod pręty od cyrkla.
                  Cyrkiel nie musi być na prętach. Możesz zrobić cyrkiel z innym rozwiązaniem.
                  https://diyaudio.pl/showthread.php/2...l=1#post519920
                  Last edited by Adzik94; 30.10.2018, 21:00.

Skomentuj

heh no i tym sposobem zbliżyłeś się do .... triton JOF 001
                    Pracujesz na tym Tritonie najmniejszym? Jaki jest ciężar samej frezarki, 4,3kg czy 5 kg?
                    Triton chyba nie ma też podświetlenia, chociaż to można sobie dorobić, jak Paweł S. ostatnio pokazał.

Skomentuj

Na allegro jest używka tego Tritona, do tego pewnie można ponegocjować cenę jak to z używkami.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvester Zobacz posta
                        Pracujesz na tym Tritonie najmniejszym? Jaki jest ciężar samej frezarki, 4,3kg czy 5 kg?
                        Triton chyba nie ma też podświetlenia, chociaż to można sobie dorobić, jak Paweł S. ostatnio pokazał.
                        kolega mi czasem pożycza MOF001 czyli ten "środkowy" pod względem wielkości ... i urzekła mnie :)
                        cały czas biję się z myślami czy sobie nie kupić właśnie tej środkowej ... problem w tym, że bardzo rzadko coś dłubię i większość czasu leżała by w pudełku
                        Last edited by bawolek; 05.11.2018, 08:07.

Skomentuj

problem w tym, że bardzo rzadko coś dłubię i większość czasu leżała by w pudełku
                          Nie szkodzi, podejdź do sprawy "lubię mieć"

Skomentuj

Ja mam taką za 250 zeta.
                            http://elektronarzedziauoli.pl/pl/fr...be-of0701.html
                            Zbudowałem do niej maszynę. Teraz mam frezarkę górnowrzecionową z regulowaną wysokością stołu i można frezować koła do ponad 60cm średnicy. cała maszyna ma 2m wysokości. Głowica działa na zasadzie cyrkla z ustawieniem średnicy. Stoi to w drewutni. Nie wiem jakie były koszta budowy ale myślę że nie przekroczyłem 1000 złotyszy. Jeszcze chcę zbudować tokarkę do drewna

Skomentuj

Panowie, w jakim sklepie internetowym najlepiej kupić Bosha POF 1400 ACE?

Skomentuj

Ja ostatnio kupowałem w https://www.narzedzia.pl/produkty/se...f%201400%20ace ukośnicę i stół, wszystko bez problemu i ceny akurat dla tego wyrobu konkurencyjne, towar wysłany zaraz po wpłacie. Musisz sprawdzić jak cenowo się to kalkuluje w Twoim wypadku.

Skomentuj

Marian jednak makrowa frezarka?

Skomentuj

W sklepie z dobrymi opiniami i takim, który ma dobrą cenę
                                    Ze swojej strony mogę polecić oleole, chyba przez allegro od nich kupowałem, ale teraz widzę że tak nie jest taniej.
                                    Przez oleole sporo rzeczy kupiłem i w zasadzie nigdy nie było problemu, również z ewentualnymi zwrotami. Przyjęli nawet wielką zamrażarkę, którą zwróciłem w nieoryginalnym opakowaniu w ramach 14-dniowego zwrotu. Z narzedzia.pl też mam tylko pozytywne doświadczenia.

Skomentuj

Ja kupiłem w oleole.
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

oleole to jest internetowy sklep Euro-net czyli Euro RTV AGD. Różnią się głównie częścią oferty produktowej. Poza tym analogiczne usługi i warunki.

Skomentuj

Frezareczka dojechała :)

Dziś przetestuje i dam znać.
                                          Last edited by marian; 30.11.2018, 09:33.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X