Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2.5-drożne] 2,5 drogi na AWX-ach

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Coś mi się wydaje że STX zaczyna kontrolować forum :razz:

Bingant, nie obraź się ale: Czy stx zapłacił Ci coś za te konstrukcje/ bądź za promocję ich produktów?

Bo raczej wątpię żeby oni byli tacy chętni aby udostępniać głośniki do testów.

PS:
    I to dziwne sprostowanie jeżeli chodzi o nowy temat w sprawie 17 SW,
    Śmierdzi tu trochę chyba?

Skomentuj

Zamieszczone przez kornikov
      Czy stx zapłacił Ci coś za te konstrukcje/ bądź za promocję ich produktów?
      kolega kornikov widzę nowy na forum i od razu węszy jakieś teorie spiskowe :)
      nic podobnego, firma STX nie płaci mi za moje konstrukcje na ich przetwornikach.
      Zamieszczone przez kornikov
      Bo raczej wątpię żeby oni byli tacy chętni aby udostępniać głośniki do testów.
      Do tej pory wykonałem dwie konstrukcje na przetwornikach STX, ta jest trzecia. Jak do tej pory, sądząc po opiniach kolegów z forum na temat moich kolumn, nie przynosiłem hańby zastosowanym głośnikom, a sądząc z treści wypowiedzi na ich temat - raczej odwrotnie.
      Więc nie dostałem tych elementów od STXa tak zupełnie przypadkowo. W mojej konfrontacji z p. Trzaskowskim, zobowiązałem się w zamian za w/w elementy do oryginalnej konstrukcji STXa FX-300, wykonać obudowy nie odstające poziomem wykonania i designu od poprzednich.
      Czy mi się to udało? Poddałem do oceny, prezentując je na forum.

Skomentuj

fiu fiu, niesamowita robota.
        Każdy szczegół, grawerka też siedzi.
        Uważam że sklepie o takim wyglądzie, kupisz za ponad 10kzł.
        Gratulować tylko

Skomentuj

kornikov mi śmierdzą Twoje pomówienia ze znakiem zapytania. Znacie się z mskojon?

I to dziwne sprostowanie jeżeli chodzi o nowy temat w sprawie 17 SW,
          Śmierdzi tu trochę chyba?
          Nie dziw się, że kolega mskojon prostował i zwracał honor w sprawie STX. Przecież On pracuje w firmie która na allegro sprzedaje głośniki takich firm jak JBL, Magnat, MCaudio, Hertz, Infinity, Carpower, Blaupunkt.

Skomentuj

Oj ma kolega bingant zdolności i zmysł twórczy do DIY. Kolejna perełka. Jest na czym oko zawiesić. Mam nadzieję, że to nie ostatnie dzieło kolegi i w przyszłości będzie można pooglądać kolejne dzieło. Chylę czoła.

Skomentuj

Forum śledzę od dawna i nic nie mam do STX, sam robię projekt dobrze znany 3 way z PJ,
              Aczkolwiek nigdy STX tak nie ingerował bardzo w to forum ( chodzi mi o ten temat z 17 SW - że walenie o nabiegunnik to wina użytkownika a nie STX, znaczy to że ktoś z STX musi śledzić to forum, pionować i zależy mzarazem u na jak najlepszej opinii, jeżeli użytkownicy napiszą własne negatywne odczucia to muszą sprostowywać swoje posty :razz: )

Co do konstrukcji to jak mówiłem mistrzostwo, aczkolwiek widziałbym tu fornirowanie zamiast czarnego lakieru na całości obudowy, front bardzo ładny Piękne skosy, jaką metodą robione?
              Mieszane uczucia do zaokrąglenia na bokach frontu :cool:
              Ponawiam prośbę o foty z budowy :mrgreen:

Skomentuj

Ja również cenię tych co tworzą piękne rzeczy ale nie na widzę i tępię pasożytów - nowotworów niszczących Innych twórczą inicjatywę.

Skomentuj

Czarny lakier jest po to, żeby zmniejszyć optycznie głębokość kolumny - 38cm.
                  Niestety nie posiadam zdjęć z budowy, ale na ewentualne pytania chętnie odpowiem.

Skomentuj

Ile godzin nad nimi pracowałeś :?:

Z tego co wcześniej mówiłeś to miałeś kino robić.
                    Będą może one stanowić jego część :?:

Skomentuj

bingant, a z jakiej Ty wiochy jesteś ?? Bo może się okazać że niedaleko któregoś z forumowiczów. Jeśli nie chcesz zdradzać miejsca zamieszkania publicznie to poproszę na PW .... zachowam milcznienie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Koralzloty
                        kornikov mi śmierdzą Twoje pomówienia ze znakiem zapytania. Znacie się z mskojon?
                        To może inaczej -A kto to jest? Piszę co myślę, tylko tyle, jak na razie uważam STX za dobrą firmę, podoba mi się że prężnie się rozwijają i robią coraz lepsze głośniki. Zobaczymy jak sam wykonam konstrukcję i trochę po testuję .

OFFTOPIC: Ma ktoś użyczyć frezarki/ wykonać frezy pod głośniki/ skosy frontu ( 3 way STX) w okolicy Wrocławia? Nie mam jeszcze doświadczenia w budowie i za 1 razem z chęcią bym skorzystał z pomocy. Jak by ktoś mógł to proszę o PW. Pozdrawiam

Skomentuj

ploter mamy do siebie 240 km :)

Skomentuj

Inicjatywa się chwali:)

Faktycznie STX ma piękny pokazowy projekt na forum i to wykonany rękoma uzdolnionego Forumowicza. Ja nie widzę żadnego zgrzytu.
                            Może warto pomyśleć nad jakimś STX-Fest, coś na wzór imprez organizowanych przez Dayton Audio w USA. Skala na pewno nie taka, ale co ja będę p. Sławomirowi podpowiadał :wink:

Jeszcze raz gratulacje dla binganta SF niedługo z torbami pójdzie :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                              Stawiam na okolice Częstochowy, ile km z Jaworzna do Ciebie? :wink:
                              gdzie jest Nemo? :)
                              około setki

Skomentuj

Zamieszczone przez funiax1
                                To blisko, zapraszam na grilla i odsłuchy na moim diy :smile:
                                wielkie dzięki, możliwe że kiedyś coś usmażymy :) byle nie cewki :)

[ Dodano: 2010-03-25, 22:17 ]
                                maxxx222 chcecie mnie okrążyć? :mrgreen:

Skomentuj

no, no zaraz się okaże, że jestem naczyniem osobliwego nabożeństwa :mrgreen:

Skomentuj

No dobra, to czas się wykazać swoim projektem i nie odchodzić za wiele od poziomu :razz:

Skomentuj

Powiem tak, jesteście pusto zakochani w stxach. Posluchajcie czegoś porządnego. Patrz Eton

Skomentuj

nooboutside, nie traktuj tego doslownie ale czytaj miedzy wierszami - "jestescie slepo zapatrzeni w najlepszego fiata. zobaczcie cos lepszego - np mercedesa"
                                        twoja wypowiedz jest nie na miejscu
                                        STXy mimo ze coraz lepsze sa nadal bardzo tanie
                                        ETONy w polsce sa tak kosmicznie drogie ze wolalbym wydac taka kase na scana tylko po to zeby miec "lepszy prestiz"

bingant, zaczynasz mnie wkurzac :!: :evil:
                                        przez ciebie moje pomysly na "nietypowe" obudowy wydaja sie dziecinne i musze wymyslic cos zupelnie nowego... :oops:

Skomentuj

udaj się na forum o Etonach i nie rób smrodu sklepikarzu.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X