Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

'driver' sterownik wzmacniacza DIY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wypukłą.

Skomentuj

Kolejny zadowolony użytkownik. Na razie nie ma wszystkiego zamontowanego ale i tak działa :grin:

Skomentuj

wlutowales ATtiny na stale? :)
        mogles uzyc podstawki, jakby kiedys wyszla aktualizacja wsadu czy cos

aczkolwiek teraz tez powinno sie dac, przylutowac kabelki do nozek i moze zadziala, jak nie to bedzie trzeba wylutowac inne elementy badz ATtiny

Skomentuj

Tak :smile: W aktualizacje wsadu nie mam zamiaru się bawić. Wszystko działa OK. Poza tym mam wersję bez zabezpieczenia głośników ponieważ użyję tego sterownika do przedwzmacniacza :smile:

Skomentuj

Złożyłem,działa,jestem zadowolony :)Mam zamiar wykorzystać ten układ przy budowie dwóch przedwzmacniaczy (czyli dwa sterowniki )Jedno pytanie do autora,czy na pewno za przekażnikami są rezystory od sygnału do masy 22k czy tez powinny być 220k(tak jak przed) ?Dzięki za udostępnienie projektu.

Skomentuj

tak, za 22k, przed 220k

Skomentuj

tom3kk czy możliwe jest zamówienie u Ciebie płytek ? (słaby ze mnie "żelazkowiec")
                Jeśli jednak nie to pewnie powalczę z płytkami. Czy ktoś potrafi oszacować koszt elementów ?

Skomentuj

Również chętnie bym przygarnął komplet. kiedyś robiłem ten sterownik to koszt to jakiś 30zł (nie licząc alpsa)

Skomentuj

nie robie plytek
                    dlugo juz z elektronika nie grzebalem w ogole

Skomentuj

30zł .... bardzo kuszące, tak więc trzeba się zaopatrzyć w płytki i papier do termo transferu ...

---------- Post dodany o 15:22 ---------- Poprzedni post o 21:26 ----------

Panowie co sądzicie na temat zestawu do samodzielnego montażu AVT2829 B UNIWERSALNY STEROWNIK WZMACNIACZA ? Jak i również jego możliwości współpracy z Uniampem ?

---------- Post dodany o 15:23 ---------- Poprzedni post o 15:22 ----------

Panowie co sądzicie na temat zestawu do samodzielnego montażu AVT2829 B UNIWERSALNY STEROWNIK WZMACNIACZA ? Jak i również jego możliwości współpracy z Uniampem ?

Skomentuj

Zamieszczone przez PaPel Zobacz posta
                        Panowie co sądzicie na temat zestawu do samodzielnego montażu AVT2829 B
                        układ kolegi tom3kk jest z selektorem wejść,bardziej funkcjonalny chyba ,że wystarczą Ci trzy proste funkcje i jedno wejście.

Skomentuj

Dostępny jest schemat całego układu, włącznie z przekaźnikami, diodami itd??

Skomentuj

Z tego co czytałem to schematy ideowe nie powstały, ale nie jestem pewien. Ja na własne potrzeby narysowałem sobie na podstawie płytek schemat ideowy selektora wejść, oraz selektora wyjść (jedynie przerobiłem na 7 a nie 5 par RCA). Schematy machnięte na szybko, czyli odpowiednie elementy w nim nie odpowiadają tym na PCB pod względem oznaczeń i wartości, nie są ze sobą powiązane w eagle. Jeśli tom3kk nie wrzuci jakichś schematów i nie ma nic przeciwko żebym ja je wrzucił to wrzucę. Schematu sterownika nie rysowałem bo nie był mi potrzebny.

Skomentuj

Wszystko w paczce, pelny schemat.

Skomentuj

czy istnieje możliwość przerobienia sterownika, aby obsługiwał dedykowany układ regulacji barwy do uniampa?

Skomentuj

Dac sie pewnie da, ale ja juz sie w to nie bawie :)
                                  A dwa, Irek - twoca Uniampa zaprojektowal dedykowany uklad do tego, zobacz moze Ci sie przyda.

http://fratu.pl/irek/

Skomentuj

witam. temat widzę usnął ale,
                                    mam pytanie czy autor może podać jak podłączyć switche wraz z opisem funkcji?

Skomentuj

W paczce na fotce jest opis przyciskow.
                                      To samo na http://tomekk.org/projects/

Skomentuj

tom3kk może byś pomyślał nad nowym,nieco zmodyfikowanym układem,który nadał by się zarówno do końcówek mocy jak i do przedwzmacniaczy;chodzi mi o to aby układ był sterowany manualnie z klawiatury oraz zdalnie z pilota (czyli to co już masz zrobione) + obsługa kolumn A/B (lub w przypadku zastosowania w przedwzmacniaczu w oddzielnej obudowie końcówek mocy A/B).Mam obecnie złożony,zabudowany pre z Twoim zdalnym i to jedyna rzecz,funkcja jakiej mi brakuje w tym układzie a co rozszerzyło by zastosowanie układu i jego uniwersalność.Mam w tej chwili dwie końcówki i pojawia się problem z przełączaniem kabli z tyłu sprzętu,niewygodne,utrudniające odsłuchy w czasie porównań końcówek.Pomyśl,chętnie zrobię a myślę,ze nie tylko jaReasumując:
                                        sterowanie z klawiatury na frontpanelu oraz z pilota funkcjami :
                                        1.zał/wył
                                        2.przełączanie żródeł dżwięku
                                        3.przełączanie kolumny/wzmacniacze mocy A/B
                                        4.wzmocnienie(siła dżwieku)
                                        Last edited by zbyszek; 21.09.2012, 18:28.

Skomentuj

Wyjscie na dwa wzmaki oke, ale jakby to mialo dzialac?
                                          Kolumny A/B dzialaly by tylko dla jadnego..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X