Witam Panowie jak podłączyć do transformator końcówki mocy żeby uruchamiał się razem ze sterownikiem?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
'driver' sterownik wzmacniacza DIY
Collapse
X
-
http://tomekk.org/projects/driver/ - Tutaj znajdziesz, strona autora.Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaCiężko to znaleźć ale się da.
Ja używam BA6208. Mam kilka sztuk z wylutu (Przeważnie z wzmacniaczy Sony)
Problemem jest tylko inny rozkład wyprowadzeń.
BA6208 niby jest dostępny blisko mnie. Zobaczę w notę jak pozamieniane te nogi, ale pewnie, jak się chce to się da pozamieniać wyprowadzenia. :). trzeba będzie szukać prawidłowego może chiny ?? ale nieopłacalne :) dla 2-3 sztuk chyba, że ktoś by też chciał.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaBA 6208 podchodzi bez problemu. Powiesisz go nieco wyżej. Przewodami połączysz nóżki i będzie dobrze.
Masz już wytrawiona płytkę do tego sterownika?
Masz na myśli by zmienić w eaglu na wyprowadzenia na BA6208 ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaPewnie że zmienić.
Ogarniesz sam zmianę w eaglu?
Ja jestem na etapie rysowania nowej płytki do tego sterownika pod swoje wyprowadzenia i właśnie pod BA6208.
Mogę się podzielić jeśli autor-tomekk nie będzie miał nic przeciwko.
po pierwsze nie mogę otworzyć w ogóle z tych plików w eaglu.
po drugie może dałbym radę
po trzecie co znaczy pod swoje wyprowadzenia ? jakie ? oprócz tego układu.
po czwarte kiedy kończysz projekt ?
po piąte autor musi się zgodzić jak piszesz :).Last edited by mrc12; 28.02.2017, 22:53.
Skomentuj
-
Wyprowadzenia tzn. Będą listwy goldpin
Jedna listwa - przycisk power, diody sygnalizujace, odbiornik IR.
Druga listwa - przyciski wyboru źródła.
Trzecia listwa - przekaźniki selektora
Czawrta - diody sygnalizujace wybrane źródło.
Jutro mogę skończyć.
Jescze kwestia wersji jaką Ty potrzebujesz. Ja robie tą z przyciskami wyboru źródeł bez przełącznika A/B.
Napisz PW do autora czy się zgadza.Last edited by Adzik94; 28.02.2017, 23:02.
Skomentuj
-
Wolałbym full opcję :). Dużo więcej roboty żeby zrobić z tą wersją z A/B ?. Zawsze może przyjść ochota na 2 pary kolumn i testowanie ich z pilotem w ręku raz ta raz ta :). Po drugie na tych przekaźnikach można coś innego zawiesić, niekoniecznie kolumny. Nie montować zabezpieczeń na płytce z przekaźnikami i można odłączać np regulacje barwy albo coś innego. Oczywiście wtedy inne przekaźniki trochę :). Do tego przyciski na front panelu od tego też :).
Skomentuj
-
Dzięki za przyzwolenie na samowolkę;] W załączniku pliki Eagla do mojej wersji.
Robiłem wersję samego sterownika, bez peryferii.
Główne zmiany to:
- zasilanie transformatora końcówki mocy podłączamy równolegle do sterownika - dwa wyprowadzenia transformatora do sterownika.
- układ BA6208 zamiast BA6218
- motopotencjometr zasilany po stabilizatorze
- wyprowadzenia goldpina:
JP1 Przyciski selektora wejść lub w wersji 2 wyprowadzenia na selektor A/B i zabezpieczenie.
JP2 Przycisk selektora, diody sygnalizacji stanu, odbiornik IR
JP3 Diody LED selektora wejść
JP4 Przekaźniki selektora
JP5 Motopotencjometr
JP6 zasilanie peryferii
driver ATtiny2313.zip
PS. Mogę wstawić inny driver silnika potencjometru. Często z wylutu można trafić LB1639 lub LB1641.
Rysowałem płytki z tymi driverami do sterownika na ATtiny13.Last edited by Adzik94; 01.03.2017, 14:58.
Skomentuj
Skomentuj