Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JPI (JIG & Preamp Integra)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Quester, flodins: możecie wystawić aktualną wersje PCB ? :) z przyjemnością wykonam i przetestuje.

Skomentuj

ja nie mogę

Skomentuj

Co z JPI? Chętnie wykonałbym sobie to cudeńko

Skomentuj

moze się doczekamy przed świętami? :wink:

Skomentuj

Szeryf zaginął... ostani post miesiąc temu

i tyle w temacie.

Skomentuj

ja mogę co najwyżej sprzedać pcb, opracowaniem zajmuje się Q

Skomentuj

flodins, wiesz coś na temat tego projektu ?

Skomentuj

PCB chyba już jest dopracowane, ale ktoś (czyli Quester) musiałby wszystko złożyć i sprawdzić jak się spisuje. Dopiero gdy pomiary wyjdą poprawnie to będzie można dać pełną dokumentację.
                  Na razie jednak Quester ma dużo pracy w firmie i nie ma czasu na własne zajęcia.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    flodins, wiesz coś na temat tego projektu ?

wiem tyle, że zaprojektowałem nowe pcb pod rezystory na raseter 5mm wg mnie bardzo dobre, które nie spodobały się Q i chciał je zmieniać, od tego czasu nie było odzewu, jak ktoś chce to mogę przejąć całą inicjatywę ale nie wiem co na to Q kity z firmowymi płytkami i i obudowy też mogę zorganizować jeśli się zgodzi

pcb jest gotowe od kilku miesięcy, i testy to tylko formalność

Skomentuj

No przydaloby sie, ty cos dzialasz a na Questera nie ma co liczyc nie piwerwszy raz pokazuje ze sprawy forum ma w dupie. Nie lubie ludzi ktorzy sie podejmuja czegos i potem olewaja projekt i ludzi.

Skomentuj

n_omyzs, spokojnie, każdy ma jakieś sprawy w swoim życiu które są ważniejsze od forum i nie ma w tym nic dziwnego.

Ja proponuję coś takiego - flodins, skontaktuj się z Q, żeby potem niedomówień nie było - w sprawie przejęcia projektu, myślę że nie powinno być problemu, jednakże wypadałoby zapytać.
                        Wtedy to ruszy dalej.

Skomentuj

takero, doskonale rozumiem ze kazdy ma jak to mowisz osobiste sprawy. Jednak nie chodzi mi tylko o ten projekt ale o calokrztalt. Quester zniszczyl am kiepskimi silnikami forum ktore modyfikowal bez uzgodnienia z forumowiczami i ich sugestiami. Po upadku tego forum tutaj mialy zostac przeniesione cenne artykuly i czesc tresci forum, mial zostac utworzony SB. Do tego projekty ktore wlasnie Q rozpoczal.. ktos czeka bo mowi ze zrobi a on ma to gdzies. Na tym forum tez sie nie pojawia. Cuz, sa pewne zobowiazania. Tak samo byla mowa o zlym dzialaniu tego forum i o zrzucie na kupno pro mechanizmu itd - wszyscy chetni zas Q powiedzial ze "kiedys". Tylko czekac jak znow pol bazy pojdzie papa. Po prostu sie nie interesuje forum i tyle. I bez sciem ze troche czasu by nie znalazl jakby mu zalezalo zeby cos zadzialac.

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                            Po prostu się nie interesuje forum i tyle. .... trochę czasu by znalazl jakby mu zalezalo...
                            cisza...
                            Coraz częściej zaglądam na bliźniacze fora, wypisują tam głupoty, ale przynajmniej coś się dzieje.

Skomentuj

napisałem do niego, ale mam tylko email w domenie diyaudio.pl więc nie wiadomo czy sprawdzi tę pocztę, cierpliwości

Skomentuj

spokojnie, UNIjig jest już w drodze :)

Skomentuj

takero, jaki będzie jego szacowany koszt? Mam w planach zbudowanie jiig'a ale skoro pojawia się nowa konstrukcja to na razie się wstrzymam, może więcej info na jego temat, przewaga nad tradycyjnym jiig'iem?

Skomentuj

Zamieszczone przez Chilihead
                                    jaki będzie jego szacowany koszt?
                                    się okażę, nie ma 20w drogiego reza więc tanio :)

przewaga nad tradycyjnym jiig'iem?
                                    zintegrowana końcówka mocy, nie posiada tak wielu przełączników bezsensownie, etc niedługo zobaczycie :P

Skomentuj

brzmi ciekawie, czekam z niecierpliwością.
                                      Ten unijiig jest autorstwa irka?
                                      Pracuje w SW, tak jak poprzedni?

Skomentuj

Ten unijiig jest autorstwa irka?
                                        tak
                                        Pracuje w SW, tak jak poprzedni?
                                        między innymi, ale testy trwają

Skomentuj

No to bedzie konkurencja wśród jigów :smile:

Skomentuj

Czaruję...