Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JPI (JIG & Preamp Integra)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

a przewidywany czas uruchmienia ?

i szacunkowy koszt?

Skomentuj

Zamieszczone przez Frantic
      a przewidywany czas uruchmienia ?
      w ciągu tygodnia mniej więcej, jutro jak sądze pierwsze testy - muszę tylko do Irka zadzwonić
      Koszt ? Oj , tyle co JIG + pre, ciężko mi szacunkować, ale jak znacie Irka to źle nie będzie, a oprócz tego dedykowany jest do uniwersalnej obudowy.

Skomentuj

Haloooo jest tu kto? :???:

[ Dodano: 2009-10-09, 10:18 ]
        Ekhm!

Skomentuj

jak temat wyglada? sa postepy w pracach?

Skomentuj

Postępy były... z pół roku temu, a teraz wszystko stoi w miejscu

Skomentuj

http://www.fratu.pl/irek/?uni-jig,56

Skomentuj

Wszystko fajnie, tylko dotychczasowe poradniki do standardowego jiga będą trochę nieaktualne :neutral:

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                  http://www.fratu.pl/irek/?uni-jig,56
                  Irku po prostu SUPER ! .. wiele osob czeka z niecierpliwością na coś takiego :)
                  gdyby chciało Ci się opisywać nieco "szerzej" jak postepy i testy bylo by wspaniale :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
                    Wszystko fajnie, tylko dotychczasowe poradniki do standardowego jiga będą trochę nieaktualne :neutral:
                    I w tym caly problem ze nikt nie ma pojecia jak dziala system pomiarowy tylko naciska guziczki po kolej tak jak ma napisane w instrukcji obslugi z nadzieja ze wszystko samo sie zrobi.

Skomentuj

To nauczcie nas.

Skomentuj

za taką wiedzę się płaci...chyba, że ktoś ma ochotę tłumaczyć za free....ja już dawno się nauczyłem, że wiedzy specjalistycznej za darmo to nie ma...
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi,
                          To w takim razie po co jesteś na forum?
                          Czytasz i uczysz się za free tak?
                          Czy nie po to jest forum, żeby sobie pomagać i dzielić się swoją wiedzą?
                          A za projekt do Uniampa który masz skończony w 100% to ile zapłaciłeś?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

jeśli czytasz ze zrozumieniem (a zakładam, że tak jest) to pewnie rozumiesz stwierdzenie "chyba, że ktoś ma ochotę tłumaczyć za free" i pewnie potrafisz rozwinąć to do stwierdzenia "udostępnia za free".

Być może zbytnio to uogólniłem, chodziło mi o odpowiedź na roszczeniową postawę względem irka i innych: "To nas nauczcie". Jak będę chcieli się podzielić swoją wiedzą to się podzielą, chwała irkowi, że dzieli się swoimi projektami...a Ty mógłbyś sam z siebie zmontować zaproponowany przez niego układ i dopiero wtedy zadawać pytania...a najlepiej samemu znajdować odpowiedzi na te pytania...i wtedy myśleć o tym, czy się nami na tym lub innym forum podzielisz.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi
                              chodziło mi o odpowiedź na Twoją roszczeniową postawę względem irka i innych: "To nas nauczcie"
                              to nie moją tylko kombo,
                              Jak będę chcieli się podzielić swoją wiedzą to się podzielą, chwała irkowi, że dzieli się swoimi projektami
                              zgadzam się z tobą całkowicie

za taką wiedzę się płaci...chyba, że ktoś ma ochotę tłumaczyć za free....ja już dawno się nauczyłem, że wiedzy specjalistycznej za darmo to nie ma...
                              wydaje mi się, że trochę za stanowczo odpisałeś na stwierdzenie
                              Zamieszczone przez kombo
                              To nauczcie nas.
                              można było spokojniej wytłumaczyć.
                              ale to tylko moje zdanie

ale widocznie nie potrzebnie się wtrącałem

z mojej strony koniec tematu
                              pozdrawiam
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Patrzę że za dużo się wczuwacie panowie. Chodziło mi o to żeby Irek i/lub takero(zdaje się że pomaga Irkowi w testach unijiga) napisali jakiś mini poradnik o unijig, w którym wytłumaczyliby co nie co, a tu zaraz zarzuty że postawa roszczeniowa. Irek jakoś dzieli się wiedzą i służy pomocą bezinteresownie, więc nie sądzę żeby on "obraził się" na mnie za jakiegoś posta, źle odczytanego albo źle napisanego przezemnie (o jejku nie dopisałem buźki, np. takiej :wink: do tego postu, przepraszam Was :???: ), ale jak widać ludzie czasami lubią czytać "między słowami". Na razie.

Skomentuj

Mam niestety wiele projektow na glowie na raz i musze zajmowac sie tymi wazniejszymi. Unijig lezy juz z miesiac i nie mam czasu nawet go podlaczyc pod kompa a co tu mowic o pisaniu tutoriali. Wszystko bedzie w swoim czasie.

Skomentuj

Można by pomyśleć o jakimś wspólnym zakupie mikrofonów behringera żeby wykorzystać to fantomowe zasilanie- w parts-express są po 50$ :smile:

Skomentuj

Jak dolce slabo staly to dobra cena na nie byla. Ale i tak watpie zeby ktos go chcial kupic, wiekszosc woli mikrofon ze skowki od dlugopisu. Jak bede robil porownania to porownam oba mikrofony bo mikrofon nie z samej wkladki sie sklada. Akurat Behringer bardzo dobrze tlumi wibracje.
                                      Moj system ma miec mala plytke robiaca ze zwyklej wkladki wyjscie symetryczne przystosowane do zasilania phantom. A mozna tez podlaczyc sama wkladke w polaczeniu niesymetycznym.

Skomentuj

Irku jak tam twoj projekt UniJig ?

idą testy do przodu ? ;p

Skomentuj

czy ten projekt jeszcze zyje Irku, czy umarl "smiercia naturalna"......???

Skomentuj

Czaruję...
                                          X