Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JPI (JIG & Preamp Integra)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jeszcze nic nie złożył bo bym wiedział
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja tylko czekam na zgloszenia chetnych, nie kupowalem wiekszej ilosci mikrofonow wiec moge zrobic zestawy bez nich.
      Moj mikrofon w metalowej rurce z wkreconym gniazdem czincz i kablem 5m kosztuje 20zl. Dlugo szukalem odpowiedniego kabla mikrofonowego jak ktos ma taki co mu sie wydaje dobry to nie musi odemnie kupowac.

Skomentuj

irek a dlaczego temat zamknales? :)
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam coś się dzieje w temacie ? Miały być zakupy a tu cisza...

Skomentuj

ile można powtarzać...piszesz do Irka i kupujesz...nikt za Ciebie tego nie zrobi...
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Chodzi o to że miały być jakieś testy, tutoriale przed sprzedażą ale nic takiego nie było. Do Irka pisałem już dużo wcześniej....
              Dzięki za miłą odpowiedź choć nic nowego nie wnosi...

Skomentuj

Tutoriale się robią, wiem, ze miały być na koniec marca, ale niestety się nie wyrobiłem. Nikt inny kto ma ma już UniJiga nie odezwał się do mnie w celu jakiejkolwiek pomocy. Generalnie siedzę sam i rozkminiam. A Ty zamiast kupić i pomóc to wolisz czekać na gotowe. Twój post wnosił tyle sami ile mój. Jeśli umiem czytać ze zrozumieniem (a wydaje mi się, że umiem) to nie pisałeś nic o tutorialach tylko o zakupach, więc moja odpowiedź była adekwatna do Twojego jakże 'precyzyjnego' pytania.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Co do unijga to miały się zgłaszać osoby, które są obeznane a ja się takową nie czuję. Dlatego się nie pchałem do tego tematu bo w tej kwestii jestem mocno początkujący. To że inne osoby osoby maja takie a nie inne podejście to sorry...

Skomentuj

Wiesz, nikt się nie na początku nie zna...ale wystarczy chcieć. Ale lepiej poczekać na innych...

Skomentuj

sorki panowie ja chciałem
                      ogarnąłem wstępnie 3 programy i chciałem coś napisać
                      ale moja karta muzyczna jest tragiczna i muszę kupić nową
                      poszukiwania trwają (cena 200zł max)
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja dziś pewnie postawię na nowo XP i być może uda mi się w końcu uruchomić moją kartę na USB. Generalnie od ręki chodzi mi ARTA i HolmImpulse. Może lklukasz połączymy siły i razem stworzymy jednego arta o konfiguracji UniJig'a w różnych programach? Napisz jakie Ty masz opanowane i się powalczy.

Skomentuj

walczyłem z :
                          TrueRTA,
                          HOLMImpulse,
                          Arta bez powodzenia ale to dziwne bo już kiedyś z Irkiem cos na niej robiliśmy i mi pokazywał obsługę ale było to grubo ponad pół roku temu i musiałem zapomnieć :blushing:
                          SW kalibrowaliśmy z Yoshim ale jak zobaczyliśmy jak wygląda charka karty to zrezygnowałem z dalszej zabawy

ale co najdziwniejsze w tym wszystkim to to, że w TrueRTA kalibracja karty wychodzi na zadawalającym poziomie
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ja nie mam w ogóle czasu na zabawy i opisy ale proponuję coś innego ;p ..

mogę podesłać któremuś z piszących tutoriale moją ESI U24XL wraz z okablowaniem do zabaw z pomiarami, byście nie musieli walczyć z integrami ;p (choć u mnie i na integrze całkiem ok wszystko działa jedynie pasmo na końcu trochę opada)...

Skomentuj

Z racji, że mam chyba najwięcej rozpracowanych programów i że mam nowszą wersje UniJiga niż lklukasz to ja bardzo chętnie przystanę na propozycję pożyczenia Twojej karty bawolek i zobowiązuję się do napisania tutoriali.

Skomentuj

Lusztki: sprawdzales, czy dziala na SE ?

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                                  Lusztki: sprawdzales, czy dziala na SE ?
                                  Nie znam gościa, ale chyba chodziło o mnie :flapper:

Jeszcze nie sprawdzałem, walczę cały czas z moją kartą i póki co priorytetem jest SW. Później opiszę ARTA i HOLMImpulse. Jak już opiszę te 3 programy to usiądę do SoundEasy, muszę tylko obejrzeć tutoriale, które znalazłem.

Skomentuj

to masz taki szybki do TrueRTA:
                                    http://www.strefacaraudio.pl/topic/7...ury-pomiarowe/
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam,

rozumiem, że w przypadku tego JIG-a nie można dokonać standardowej kalibracji w SW. Pytam, ponieważ chcę użyć do SW JIG-a od Arty którego mam a nie chce mi się robić kolejnego, dedykowanego. Ten JIG jest uniwersalny, to iten od Arty powinien się nadać. Wartość rezystancji referencyjnej jest oczywista, ale co podać w polu dotyczącym rezystancji szeregowej? A tak w ogóle, to czego to jest rezystancja? Przewów łączących JIG-a z kartą dźwiękową? Proszę o informacje, bo chciałem porównać to co otrzymuję z Arty z pomiarami z SW.

Pozdrawiam,
                                      Jacek Zieliński

---------- Post dodany o 21:58 ---------- Poprzedni post o 17:23 ----------

Czołem,

sprawa już nie aktualna, poradziłem sobie z kalibracją JIG-a od Arty w SW.

Pozrawiam,
                                      Jacek Zieliński

Skomentuj

Odgrzeję trochę zimnego kotleta i napiszę coś w wątku.

Poniżej do pobrania instrukcja kalibracji UNIJIG'a w SW oparta na moim doświadczeniach. Instrukcja nie jest krótka, ale raczej wyczerpująca i z obrazkami :P
                                        Osoby, które mają UNIJIG'a mogłyby spróbować przebrnąć przez tę instrukcje i opisać swoje spostrzeżenia.
                                        http://krzysiek.lusztak.pl/UNIJIG/UNIJIG_kalibracja.pdf

Skomentuj

jutro wieczorem sie pobawie
                                          napewno zdam relacje
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X