Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JPI (JIG & Preamp Integra)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    jutro wieczorem sie pobawie
    napewno zdam relacje
    Być może dobry opis kalibracji spowoduje rozpropagowanie konstrukcji irka wśród środowiska audio diy.
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Irek ostatnio składał 10szt
      ake z tego co wiem te były już "sprzedane"
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
        http://krzysiek.lusztak.pl/UNIJIG/UNIJIG_kalibracja.pdf
        heheh to samo w artykule yoshi'ego, niepotrzebnie się męczyłeś według mnie :) Oczywiście nie potępiam czy coś hehe

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero Zobacz posta
          heheh to samo w artykule yoshi'ego, niepotrzebnie się męczyłeś według mnie Oczywiście nie potępiam czy coś hehe
          To się wczytaj, że dotyczy innego urządzenia to raz, i jest to troszkę inaczej ogarnięte. Tutaj nie ma 3 przełączników, jest tylko jeden. Dla lajkonika, który nie ma pojęcia o co chodzi przełożenie instrukcji Yoshi'ego na UNIJIG'a wcale nie jest łatwe. Choćby dlatego, że w klasycznym JIG'u wbudowane są rezystory pomiarowe, a w UNIJIG'u ich nie ma. Poza tym to jest moje spojrzenie na kalibrację, troszkę odmienne niż w instrukcji Yoshi'ego. Parę rzeczy jest dołożonych. Oczywiście dla osoby, która ma pojęcie, przełożenie tej instrukcji na zwykłego JIG'a jest banalne. Ale nie do takich osób ta instrukcja jest kierowana.

Może jeszcze odświeżę, że instrukcja dotyczy projektu integry pomiarowej irka
          http://www.fratu.pl/irek/?uni-jig-easy,67
          Last edited by LuSzTi; 17.11.2011, 22:53.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
          X