Mbar drobisz pomiary do altonów? Będziesz projektował zwrotnice?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny aktywne 2-way by mbar [dopiero początek]
Collapse
X
-
Zamieszczone przez csbiczekmbar, czym Ty go wycinałeś w otworach- widelcem?
Zamieszczone przez mbarNie dobijaj mnie... nożykiem do tapet :oops:
Na spokojnie, z wyobraźnią i bez pośpiechu na pewno było by dobrze....
Zamieszczone przez mbarmoże kupię okleinę bardziej "drewnianą"
Tak żeby miało przepalane usłojenia (które wkomponowały by się w zupełnie czarny front) Takie jest tylko moje wyobrażenie o nich ale gust jest twój....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhideo odcieniu może coś w deseń niccioli ? http://pliki.fabertec.com.pl/allegro...45/duze/35.jpg
Tak żeby miało przepalane usłojenia (które wkomponowały by się w zupełnie czarny front) Takie jest tylko moje wyobrażenie o nich ale gust jest twój....
Wysłałem im maila z prośbą o zamianę na NOCCIOLA, może się uda.
@shape: przecież moje obudowy to zwykły prostopadłościenny klocek, nie pomyliłeś tematów?
Skomentuj
-
Lepszego niż to w tej chwili nie mam i nie chce mi się robić.
http://technoportal.pl/photo/kolumny/DSC01312.JPG
Przecież widać, że z Twoimi SK jest coś nie tak.
Skomentuj
-
[quote="ir0nhide"]Zamieszczone przez csbiczekmbar, czym Ty go wycinałeś w otworach- widelcem?
Zamieszczone przez mbarNie dobijaj mnie... nożykiem do tapet :oops:
Skomentuj
-
Wracając do wycinania otworów w fornirze.
1. Frezowanie otworów i krawędzi po fornirowaniu wyklucza problem z wycinaniem forniru, to tak na przyszłość.
2. Jeżeli otwory już masz, to zdecydowanie lepiej w roli narzędzia do wycinania forniru spisuje się skalpel chirurgiczny dostępny na allegro po kilka zł - używam i żaden nożyk do tapet nie był jeszcze lepszy (tu UWAGA, ostre to pieruńsko i nawet nie poczujesz jak się potniesz).
3. Cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość, bo fornir bywa bezlitosny względem pośpiechu.
Pozdrawiam i powodzenia w fornirowaniu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez funiax1Bardzo łatwo i szybko można to wykonać przy pomocy szlifierki kątowej z tarczą do szlifowania zużytą do tego stopnia by mieściła się równolegle w otwór wycięty wcześniej byle jak, oczywiście odpowiednio mniejszy. Trzeba zrobić wyraźny obrys dokąd zeszlifować, jak ktoś nie pije za dużo i ręce mu się nie trzęsą to się szybko przekona że to najłatwiejszy i najmniej pracochłonny sposób :wink: .
A i czy takie postępowanie nie naraża forniru na rozrywanie się ? (gdzieś jakoś lekko zahaczy i fornir sruu, pęka wzdłuż, nie zdarzyło Ci się tak ?)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhideKurcze chyba jakoś źle sobie to wyobrażam,
Skomentuj
Skomentuj