A ciekawe kto z was (fornirowcow) kladzie najpier fornir a potem tnie i skleja kolumny? Tak tez mozna!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny aktywne 2-way by mbar [dopiero początek]
Collapse
X
-
Zamieszczone przez irekZamieszczone przez ir0nhidePS tylko w poprzek znowu nie połóż :wink:
A ciekawe kto z was (fornirowcow) kladzie najpier fornir a potem tnie i skleja kolumny? Tak tez mozna!
ostatnio fornirowałem płytę i zacinałem na 45 stopni
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irekA ciekawe kto z was (fornirowcow) kladzie najpier fornir a potem tnie i skleja kolumny? Tak tez mozna!
Zamieszczone przez bingantja kładłem zawsze w poprzek, takie ułożenie też ma swój urok
BTW: jak położymy fornir typu nocciola w poprzek to "poszerzy wizualnie kolumnę", a jak wzdłuż to "wydłuży". Więc chyba jednak zastanowił bym się tez nad położeniem "w poziomie" biorąc pod uwagę kolumny mbara....
Skomentuj
-
Jeśli cię interesuję mam ponad metr kwadratowy hebanu na fizelinie, więc jeśli ci potrzeba mogę oczywiście odstąpić. Tylko pokryj przesyłkę a jest twój, podobno dużo łatwiej się go kładzie niż normalny fornir za sprawą fizeliny. Ja choć robiłem to pierwszy raz nie narzekam. Położył byś go sobie , i jak by ci wszystko poszło byś dokupił sobie więcej w cdo.net.
Skomentuj
-
eh eh i dalej ta okleina w czarnej jak dla mni o niebo lepiej wyglada,ale kwestia gustu,a co do forniru to wcale nie jest tak trudno go polozyc,wystarczy rowno przylozyc docisnac,kilka razy przeprasowc i dobrze obciazyc,najlepiej na momencie jest go kleic na butaprenie nie polecam lepiej doplacic do niego i miec pewne polaczenie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mbarJutro chcę okleić drugą, tylko znowu -- czy czarną na nocciolę, czy nocciolę na czarną... :roll:
No to Ci napisałem daj zdjęcie z trochę większej odległości bo tak wykadrowałeś kolumny jak byś chciał okazać nam niedociągnięcia....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez plotera pod żelazkiem to się okleina zacznie topić...
trzeba wziąc jakąś prostą listewkę o odpowiedniej szerokości zawiniętą w jakiś matriał zacząć oklejanie od przyklejenia poczatku okleiny do kolumny a reszta okleiny ma leżeć na tej listewce i naszych rękach no i tak ruchem posuwanym rozciągamy okleinę (dociskając listewką) po kolumnie. Można też przyklejając okleinę na środku i twardą gąbką (lub zwiniętą mocno ścierką,ręcznikiem) rozciągać okleinę od środka na zewnątrz... Ogólnie samemu jest ciężko położyć dobrze okleinę przydała by się przynajmniej jeszcze jedna para rąk...
Następnie suszarką (gorące powietrze) grzejemy okleine żeby klej dobrze "związał" oraz małe pęcherzyki przekówamy igiełką i grzejemy suszarką żeby powietrze z nich uciekło.... (okleina jest trochę [zależy jeszcze jaka] jak "termokurczka"...)
Priorytetową sprawą jest to by materiał pokrywany miał RÓWNE krawędzie i kąty (inaczej w niektórych miejscach zostanie nam nadmiar okleiny.... można to trochę skurczyć gorącym powietrzem tak jak już w/w)
Ja tak zawsze oklejałem
Skomentuj
Skomentuj