Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pokój "audiofila"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kable do lampek nocnych:

...do świąt muszę zalepić tą dziurę i pomalować ścianę.

Skomentuj

Zaraz Ci się dostanie od zapalonych elektryków z forum za używanie zielono żółtego przewodu PE do ciągnięcia regularnego zasilania :)

Skomentuj

Hahahaha :biggrin:

Skomentuj

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
          Malowania bardzo fajną farbą (farba strukturalna BARANEK)
          Jak się tym maluje i gdzie to zdobyć? :P

Skomentuj

Do malowała tego typu struktur polecam gruby wałek wełniany o średniej długości włosia :)
            Tego baranka na ścianie można zrobić gęstszego (i mniejszego za razem), bądź większego i bardziej rzadkiego dobierając gęstość i gługość włosia na wałku.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
              Jak się tym maluje i gdzie to zdobyć? :P
              Zamieszczone przez Hand Zobacz posta
              Tego baranka na ścianie można zrobić gęstszego (i mniejszego za razem), bądź większego i bardziej rzadkiego dobierając gęstość i gługość włosia na wałku.
              Potwierdzam , ten baranek może wyjść na prawdę różny (a są też inne struktury...), gęstszy niż u mnie raczej ciężko :P Powiem tak, farba dość specyficzna gdyż wałkami to jest katorga by osiągnąć tak gęstą strukturę jak u mnie... chyba musielibyśmy malować dużo warstw. robiłem próby wałkiem i nie dawało to satysfakcjonujących efektów. Farba o tyle fajna że położona grubo jest w stanie pokryć dość spore nierówności (jedna z zalet dla których powstała taka farba) i po to w sumie ją użyłem, farba sama z siebie nie ma za dużej wydajności a kładziona grubo jeszcze mniejszą :P ja do pomalowania 2 ścian o wymiarach 2,7x4 metry zużyłem niemal całe opakowanie (chyba nawet całe zejdzie - jeszcze nie skończyłem) 10 litrowe (cena 100zł) Miejsce zakupu PRAKTIKER - znalazłem tą farbę całkowicie przypadkiem w katalogu Praktikera. Ja nakładałem farbę pędzlem na ścianę (po np 1 m2) i po położeniu przeleciałem to miejsce lekko wałkiem - w taki sposób uzyskiwałem najlepszy efekt. trochę zabawy ale chyba mniej niż położenie kilku warstw wałkiem

swoją drogą zastanawiam się czy taka ściana pomalowana takimi nierównościami ma jakieś właściwości akustyczne lepsze niż zwykła gładka... ?? czy tak małe nierówności nie mają wpływu ??

A tymczasem dalsze efekty pracy - druga ściana (działowa) z paneli została rozłożona, wypełniona wełną mineralną i złożona na nowo, ładniej itd (ściana posiadała jak widać dziurę którą przysłaniałem antyramą z plakatem, dziura stąd że kiedyś były tu szersze drzwi - rozsuwane. Paneli czarnych nie mogłem nigdzie kupić więc użyłem kilka szt z drugiej ściany a czemu skoro tam też są potrzebne to zobaczycie później :P tajemniczy jestem :) Przeprowadziłem też nowe przewody do kinkietu (zresztą nowego) i zamontowałem włącznik. Co do tej pierwszej ściany to dopiero teraz będę na nowo składał na niej panele.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              hehe też trochę ściany kułem i przeprowadzałem przewody - zdjęć akurat nie mam ale nie wiele tego było. wychodziły np w złym miejscu do anteny itd... już zaszpachlowane i pomalowane ładnie.

puki co to chyba tyle...

Skomentuj

Kable do lampek nocnych:
                marian-ie audiofilski pokoik a taka nie audiofilska instalacja. Bardzo brzydko :)

Skomentuj

Nie wierzę w "audiofilskie kable zasilające"

Skomentuj

Nie na temat...
                    Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                    marian-ie audiofilski pokoik a taka nie audiofilska instalacja. Bardzo brzydko
                    E tam, wystarczy, że do wzmaka użyje sieciówki za te "10k zł" i będzie OK

Skomentuj

Dzisiaj zabrałem się za tą pierwszą ścianę i powiem, że to męczarnia :P udało mi się położyć tylko kawałek paneli, gdyż wykonanie tego otworu, zrobienie ścianek w nim z gipskartonu, pomalowanie i oklejenie narożnikami zajmuje dużo czasu... do tego gniazdka trzeba było zamontować, przewody porozprowadzać... ale koniec powoli się zbliża... Muszę przed świętami to skończyć a nie mam pojęcia jak... po tej ścianie jeszcze tylko sufit a w nim nowe oświetlenie... a później już zabiorę się za panele akustyczne ale to już po wstawieniu mebli, zabawek audio itd. trochę znowu fotek:

Skomentuj

Nie na temat...
                        to zdjęcie Twojej dziewczyny?

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zobaczycie jakie Ja będę miał "zdjęcie dziewczyny" :)

Skomentuj

Nie na temat...
                            Czyzby plakat do nowego playboy dodawali? :P
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                              to zdjęcie Twojej dziewczyny?
                              Ta... chcianym, po prostu lubię kobiece ciało...

Skomentuj

Nie na temat...

Nigdy nie oceniaj dziewczyny po tyłku. Bo się można "przejechać"

http://www.obmawiamy.pl/wp-content/u...-2-425x340.jpg

PS. Jeśli jakiś moder uzna mój wpis za łamiący regulamin, to niech go po prostu usunie...

Skomentuj

u mnie już niemal wszystko gotowe, ale nie miałem czasu zdjęć robić przed wstawieniem mebli - święta, więc niedługo zamieszczę zdjęcia już gotowego pokoju.

Skomentuj

Materiał na szafkę RTV zakupiony,właśnie jestem w trakcie nakładania akrylu na kolejną ścianę. Przy tym tempie prac (pieniądze) obstawiam koniec remontu za 4 miesiące.

Skomentuj

Witam po przerwie,ostatnia ściana w trakcie szpachlowania:

...i to by było na tyle brudnej roboty,jedynie wykończenie nowego okna które za niedługo wstawię. Teraz pora na wykończenie,panele podłogowe,dywanik,nowe drzwi,dodatkowe półki na płyty itp. Tempo prac jest powolne ale to dlatego że jest lato,pieniądze które mogły by być przeznaczone na remont poszły na coś innego :)

Skomentuj

Kable do lampek nocnych:

O w morde jeża... kto to łączył i dlaczego jeszcze nie siedzi!

Skomentuj

Kto łączył? Ja. A z tym "dlaczego jeszcze nie siedzi" nie kumam o co chodzi. To łączenie jest (było) na szybkiego i aby przepływał prąd,nie rozumiem o co takie halo :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X