Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2 kanałowy preamp na PGA2320

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
    czego więcej chcieć?
    jak najszybciej wersji finalnej i zbiorowego zamówienia pcb :thumbsup:

Skomentuj

Gotowe :) Nie obyło się bez rzeźby i dodatkowej płytki, ale grunt że działa. Tego co się dzieje pod spodem jednej i drugiej pcb nie pokażę :P Treści te demoralizują :flapper: Teraz czas zamówić finalne pcb...

Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
      Grado SR125i

Skomentuj

Dodatkowo musiałem kilka pilotów kupić do testowania kodu :P

Skomentuj

Bardzo 👌 idziecie do przodu i z dopracowaniem

Skomentuj

Testujemy wszystkie protokoły pilotów, ponieważ nikt by z nas nie chciał aby potem ludzie musieli wgrywać nowy program samodzielnie w przypadku błędu w kodzie. Znając życie to pewnie może być kilka poprawek po wersji finalnej, ale warto próbować je minimalizować :)

Projekt jest w teorii banalny, ale to nie znaczy, że dopracowanie go to chwila roboty, tym bardziej, że robimy to hobbystycznie :) Poza tym, głównym problemem w tych wszystkich przedwzmacniaczach to właśnie pilot - nie dość, że wymagają specjalnego pilota i tylko tego jedynego (powiedzmy RC5 i kupuj specjalny pilot pod jedno urządzenie), to jeszcze ich możliwość przetwarzania kodu zależnie główny od stabilności zegara wewnętrznego, który z czasem i temperaturą po prostu się zmienia. W moim przedwzmacniaczu na PGA mam procesor, który używa wewnętrznego oscylatora do taktowania (jeszcze pierwsza wersja przedwzmacniacza) i generalnie problemem jest stabilność takiego oscylatora. Pomimo faktu, że mój oscyloskop jasno pokazuje powiedzmy AGC burst na około 9000 us to jitter w programie przy takiej wielkości to czasem ponad 400 us (8600 - 9400 us). Procesor taktowany stabilnym zewnętrznym zegarem (teraz mamy 16 MHz kwarc) jest w stanie bez problemu wyliczyć ten czas bardzo dokładnie a jitter przy wielkości 9000 us i rozdzielczości zegara 16 us to maksymalnie 32-48 us.

Skomentuj

Nie na temat...
              Jakby NASA nadawała w paśmie podczerwieni to też byśmy to odebrali :biggrin:
              Grado SR125i

Skomentuj

Przetestowane zostały piloty JVC, RC6 oraz RC6 extended. Lista wspieranych protokołów przekroczyła 15 :) Myślę, że na tym zakończymy :) Przy okazji drobne poprawki softu zostały wprowadzone. Chciałbym nadmienić, że ostatnia wersja wsadu ma numer porządkowy 103. Mam nadzieje, że choć częściowo oddaje to ogrom pracy jaki został włożony w w/w projekt. W przyszłym tygodniu powinienem mieć finalną wersje płytki. Trzymajcie kciuki :)
                Grado SR125i

Skomentuj

pewnie

Skomentuj

Projekt raczej jest zakończony. Nie mam więcej pilotów, kolega taz tez nie :)

Przetestuje się przedwzmacniacz na finalnej płytce i fajrant.

Skomentuj

Ja mam uniwersalny Logitech wiec dla mnie wystarczył by jeden dobrze działający, ale dla kolegów ilość którą przerobiliście będzie pomocna.

Skomentuj

Też mam takiego logitecha, ale miło że inne opcje sprawdzone

Skomentuj

Powinniście się zgłosić do księgi rekordów Guinnessa, z liczbą obsługiwanych pilotów. Tam lubią takie smaczki :biggrin:

Skomentuj

To fakt :)

Panowie, może chcecie wysłać tego pilota na testy?

Skomentuj

Którego?

Skomentuj

Mówisz o tym logitechu?

Skomentuj

Tak, obaj powiedzieliście, że macie tego samego pilota (Logitech). Niestety nie jestem pewien jaki ma protokół i czy na pewno zadziała z przedwzmacniaczem. Najlepiej byłoby go sprawdzić :)

Skomentuj

Tzn ja mam takiego który obsługuje kilka urządzeń, ale ja go podłączam pod kompa usb i ściągam bazę kodów pod konkretny sprzęt jaki chce obsługiwać więc poprostu sobie załaduje jakaś bazę, jeśli mimo to chcesz mogę podesłać, ale jak dotąd poszedł z plazmą panasonics, tunerem nki, ampli yamahy jak i wzmacniaczem nada

Skomentuj

W takim wypadku to chyba nie jest wymagane. Jakąkolwiek bazę wgrasz z podanych protokołów i będzie dobrze :)

Skomentuj

Dokładnie tak, ja mam dwa i rozglądam sie za najnowszym z dużym wyświetlaczem.
                                        Ogolnie polecam te piloty dla poszukujacych fajnego uniwersalnego.

Skomentuj

Witam.
                                          Mam krótkie pytanie do twórców pre-ampa, jakie wzmocnienie można uzyskać na wyjściu (dB ?). Mam problem z czułością wzmaka i potrzebuję pre które wysteruje wzmacniacz tak od 13dB do 19dB. Wg specyfikacji PGA2320 +31,5dB do -95,5 dB
                                          Pozdrawiam.
                                          Last edited by ropniak1; 14.03.2015, 09:11.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X