Zamieszczone przez .3lite
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
2 kanałowy preamp na PGA2320
Collapse
X
-
Testujemy wszystkie protokoły pilotów, ponieważ nikt by z nas nie chciał aby potem ludzie musieli wgrywać nowy program samodzielnie w przypadku błędu w kodzie. Znając życie to pewnie może być kilka poprawek po wersji finalnej, ale warto próbować je minimalizować :)
Projekt jest w teorii banalny, ale to nie znaczy, że dopracowanie go to chwila roboty, tym bardziej, że robimy to hobbystycznie :) Poza tym, głównym problemem w tych wszystkich przedwzmacniaczach to właśnie pilot - nie dość, że wymagają specjalnego pilota i tylko tego jedynego (powiedzmy RC5 i kupuj specjalny pilot pod jedno urządzenie), to jeszcze ich możliwość przetwarzania kodu zależnie główny od stabilności zegara wewnętrznego, który z czasem i temperaturą po prostu się zmienia. W moim przedwzmacniaczu na PGA mam procesor, który używa wewnętrznego oscylatora do taktowania (jeszcze pierwsza wersja przedwzmacniacza) i generalnie problemem jest stabilność takiego oscylatora. Pomimo faktu, że mój oscyloskop jasno pokazuje powiedzmy AGC burst na około 9000 us to jitter w programie przy takiej wielkości to czasem ponad 400 us (8600 - 9400 us). Procesor taktowany stabilnym zewnętrznym zegarem (teraz mamy 16 MHz kwarc) jest w stanie bez problemu wyliczyć ten czas bardzo dokładnie a jitter przy wielkości 9000 us i rozdzielczości zegara 16 us to maksymalnie 32-48 us.
Skomentuj
-
Przetestowane zostały piloty JVC, RC6 oraz RC6 extended. Lista wspieranych protokołów przekroczyła 15 :) Myślę, że na tym zakończymy :) Przy okazji drobne poprawki softu zostały wprowadzone. Chciałbym nadmienić, że ostatnia wersja wsadu ma numer porządkowy 103. Mam nadzieje, że choć częściowo oddaje to ogrom pracy jaki został włożony w w/w projekt. W przyszłym tygodniu powinienem mieć finalną wersje płytki. Trzymajcie kciuki :)Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
Tzn ja mam takiego który obsługuje kilka urządzeń, ale ja go podłączam pod kompa usb i ściągam bazę kodów pod konkretny sprzęt jaki chce obsługiwać więc poprostu sobie załaduje jakaś bazę, jeśli mimo to chcesz mogę podesłać, ale jak dotąd poszedł z plazmą panasonics, tunerem nki, ampli yamahy jak i wzmacniaczem nada
Skomentuj
-
Witam.
Mam krótkie pytanie do twórców pre-ampa, jakie wzmocnienie można uzyskać na wyjściu (dB ?). Mam problem z czułością wzmaka i potrzebuję pre które wysteruje wzmacniacz tak od 13dB do 19dB. Wg specyfikacji PGA2320 +31,5dB do -95,5 dB
Pozdrawiam.Last edited by ropniak1; 14.03.2015, 09:11.
Skomentuj
Skomentuj