Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I Ja się pochwalę Mój 3P już działa na szybko podłączony do niedokończonych kolumn :) ( kiepska jakość zdjęć :( )

Skomentuj

Co to za drewno. Jakiś blat?

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
        Co to za drewno. Jakiś blat?
        zwykła klejonka bukowa 20mm na kolumnach 24mm

Skomentuj

Tak mnie natchnęło i składam sobie ops 5 z bg7.

W międzyczasie szwagier miał misje i upakowalismy iampa100m z a9 + ak4490 po modach. Zasilania w osobnej obudowie. Cichutko w głośnikach, dźwięk wymiata. Mała rzeźba w kablach, ale czas gonił i było co było

Last edited by Adam_85; 13.11.2017, 21:47.

Skomentuj

fajny ten dac?
            Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
              fajny ten dac?
              Fajnie się zgrywa :) Mi się podoba.

Skomentuj

Adam_85 Robi wrażenie. Może fotka zasilacza? Lubanio wizualnie w stylu drewno gratuluje. Panowie chylę czoła.

Skomentuj

Zamieszczone przez A66 Zobacz posta
                  Adam_85 Robi wrażenie. Może fotka zasilacza? Lubanio wizualnie w stylu drewno gratuluje. Panowie chylę czoła.
                  Niestety nie mam foty zasilacza. Budka identyczna jak ta z foty. W zasilaczu są 4 trafa - 3 do daca, w tym jedno jest z DC do amanero i oczywiście trafo wzmaka 2x35ac 300watt.
                  Last edited by Adam_85; 13.11.2017, 23:54.

Skomentuj

Jak się sprawdzają podkładki ceramiczne pod tranzystory?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcin V Zobacz posta
                      Jak się sprawdzają podkładki ceramiczne pod tranzystory?
                      W moich 2 i-ampach bardzo dobrze

Skomentuj

Kompletuje elementy na ops5 mosfet w zapasach znalazłem 2sc5171/2as1930 mogę je użyć zamiast 2sc4883/2sa1859? różnią sie tylko Vebo o 1V

Skomentuj

Adam, masz tam iPSU V7? Czy mi się zdaje?

Skomentuj

Zamieszczone przez marcin55246 Zobacz posta
                            Adam, masz tam iPSU V7? Czy mi się zdaje?
                            Dobrze ci się wydaje:biggrin:

Skomentuj

Adam_85
                              a tego OP 5 na jakich tranach masz ?
                              też mam ochotę go złożyć :)

Skomentuj

Zamieszczone przez arkotik Zobacz posta
                                Adam_85
                                a tego OP 5 na jakich tranach masz ?
                                też mam ochotę go złożyć :)
                                Złożyłem na zwykłych toshibach i drivery sankena :-) skladalem ostatnio 200setke, tylko na zwykłych driverach również od toshiby, mundorfy w zasilaczu, silver miki te 100pf, kondy vrki i fc, gra zajefajnie ze stara ecc88. Podobna filozofia projektowania ops 5 do i200 zachęciła mnie do składania.
                                Last edited by Adam_85; 14.11.2017, 18:47.

Skomentuj

Panowie , widzę że sporo chętnych do złożenia OPS5 , może zrobimy jakieś wspólne zamówienie na elementy ?

Skomentuj

krojo
                                    Zeby sie za duzo nie upisac narysowalem ci po kresce na SOA obydwu tranzystorow.

Wez sobei na spokojnie kuknij i sprawdz ile masz dostepnego pradu np dla 100ms i roznych napiec VCE.

2SC5171 jak juz to raczej dla jednej parki i tak do 2x45VDC.
                                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Witam ma ktoś do odsprzedania wejsciówkę A9, moja zaczęła palić bezpiecznik na szynie + i nie wiem dla czego :(

Skomentuj

Nie posiadam bomu ani schematu ops5 mosfet są jakieś różnice poza ilością tranzystorów i czy są jakieś przeciwwskazania jeżeli zamienię 33uF/80v na 63V (na allegro brak) zachowując max zasilanie 60VDC?
                                        Last edited by krojo; 14.11.2017, 21:22.

Skomentuj

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                                          Nie posiadam bomu ani schematu ops5 mosfet są jakieś różnice poza ilością tranzystorów i czy są jakieś przeciwwskazania jeżeli zamienię 33uF/80v na 63V (na allegro brak) zachowując max zasilanie 60VDC?
                                          Mosfet ma swój bom. Natomiast mając 60v DC możesz dać na 63v, ale spokojniej byłoby na 80-100v.

P.s. o bom napisz prośbę do autora.
                                          Last edited by Adam_85; 14.11.2017, 23:10.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X