Zamieszczone przez marcin55246
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez SowaZ Zobacz postaPrzecież w linii sygnału jest tylko wima. Z rezystorkami bym się trochę pozprzeczał, ale nie chcę wywoływać jakiejś burzy.. Dodatkowo masz tam 4szt co uśrednia wachania rezystancji i zmniejsza indukcyjność
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaPomijam problem bo w nim Ci nie pomogę, ale te 2 zwykłe ceramiki w linii sygnału - C2 i C3.. marnujesz potencjał.. Elementy w linii sygnału oraz rezystory w sprzężeniu zwrotnym nie są bez znaczenia dla efektu końcowego.
Skomentuj
-
Jezeli problem wystepuje tylko z jedna koncowka to pasowalo by ja przegladnac, sprawdzic czy nie ma np jakichs zimnych lutow, sprawdz jeszcze jak mozesz srodkowa noge od tranzystorka mje340 (tego przykreconego do duzego radiatora) czy np pod pewnym naprezeniem czasami nie zwiera sie do niego. Mozesz tez sprobowac umasowac te male blaszane radiatorki.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaJezeli problem wystepuje tylko z jedna koncowka to pasowalo by ja przegladnac, sprawdzic czy nie ma np jakichs zimnych lutow, sprawdz jeszcze jak mozesz srodkowa noge od tranzystorka mje340 (tego przykreconego do duzego radiatora) czy np pod pewnym naprezeniem czasami nie zwiera sie do niego. Mozesz tez sprobowac umasowac te male blaszane radiatorki.
Zamieszczone przez taz Zobacz postamarcin55246 czy Ty czasem nie używałeś gniazda IEC z filtrem? Chodzi mi o to gniazdko na trafie.
Skomentuj
-
To gniazdo wymaga uziemienia. Bez uziemienia nie działa ono prawidłowo. Na obudowie gniazda pojawia się połowa napięcia sieci, a skoro masz metalową obudowę wzmacniacza i gniazdo jest do niej przykręcone.... Identycznie zbudowany filtr masz w zasilaczu komputerowym, który również wymaga uziemienia. Filtr sieciowy jak najbardziej, ale zaaplikowany z głową. W powyższym rozwiązaniu jest to po prostu niebezpieczne.Last edited by taz; 07.06.2016, 05:44.Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
Czyli mogę założyć, że to moja wina? Uziemienia nie mialem podłączonego.Last edited by marcin55246; 07.06.2016, 10:02.
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez bartek200a Zobacz postaA gdzie SS ?
Ja jak odpaliłem bez SS to mi korka wywalało :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz posta2x50W mocy na głośniki mi wystarczymarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz posta2x50W mocy na głośniki mi wystarczyZamieszczone przez Hermes Zobacz postaJesteś pewny?Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz posta2x50W mocy na głośniki mi wystarczy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nik156 Zobacz postaDorób sobie na ATTiny13. Widzę że masz trafko i przekaźnik wystarczy kilka rezystorów i po kłopocie. Na naszym forum jest schemat.
Skomentuj
Skomentuj