Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No to czemu nie pisałeś do organizatora zamówienia?

Skomentuj

Witam , świeci mi się dioda SPK bez podłączonych głośników , coś jest nie tak ? dziwne...:???:

Skomentuj

Zamieszczone przez medpak Zobacz posta
        Witam , świeci mi się dioda SPK bez podłączonych głośników , coś jest nie tak ? dziwne...:???:
        Sam robiłeś radiator?
        Jakie to trafko?

Skomentuj

Dioda sygnalizuje załączone mosfety a nie obecność podpietych lub nie podpietych kolumn.
          http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Gavron opisz co która dioda sygnalizuje.
            Jak SPK święci to jest ok czy sygnalizuje zadziałanie zabezpieczenia?

Skomentuj

PRO i DC Temp nie powinny świecić.
              To jest zabezpieczenie zwarciowe i napięcia stałego / temperatury.

Skomentuj

Tu masz trafo i radiator , wiercenia było od cholery ale tą techniką mogę zrobić sobie radiator o dowolnych rozmiarach .

Skomentuj

Podziwiam Cię, że Ci się chciało. Wygląda bardzo równo, robione na jakimś CNC? Chyba tak jak cała obudowa :)

Skomentuj

Wystarczy kątownik , suwmiarka , dobra pła i wiertarka.

Skomentuj

E nie , jestem zawodowym stolarzem , w warsztacie mam wszystkie potrzebne maszyny , aluminium kroją jak papier.

Skomentuj

Świetna robota.

Skomentuj

A tutaj zestaw cały zestaw.....

Skomentuj

Diagnostyka LED:
                            -Power --> zapalona dioda oznacza wlaczone zasilanie
                            -V+ i V- --> zapalone diody oznaczaja sprawne bezpieczniki
                            -PRO --> zapalna dioda sygnalizuje zalaczone zabezpieczenie zwarciowe (glosniki sa odlaczone)
                            -DC/Temp --> zapalona dioda oznacza zalaczone zabezpieczenie temperaturowe, zabezpieczenie DC, opoznione zalaczanie glosnikow (przy uruchamianiu)
                            -SPK --> zapalona dioda oznacza wlaczone glosniki, mozna grac.

Kolory LEDow generalnie sa dowolne w tym przypadku, ja w bomie zasugerowalem kolory, ktore sa intuicyjne, jak sie cos swieci na czerwono albo zolto to nie bedzie grac, jak sie swieci na zielono (SPK) to bedzie grac.

Pozdr

Pozdr
                            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Czyli jak teraz SPK się świeci to jest dobrze ,tak?

Skomentuj

Tak

Skomentuj

No to git, na razie zaordynuję mu próbę zmęczeniową ,pochodzi sobie 20 --30 godzin , powinny się ujawnić ewentualne problemy. Teraz ładnie trzyma bias ...24,86 mV do 25,16 mV ( temperatura pokojowa - otwarta obudowa ) ,temperatura radiatora po 4 godzinach 32 stopnie.

Skomentuj

Wrzucam do budki, bedzie jeszcze selektor i potencjometr. Musialem podlaczyc bo dawno nie sluchalem muzyki :)

Skomentuj

I-Amp 100M

odpalony działa :)

podczas montażu wkradł mi się mały błąd odwrotnie wlutowałem diody Led5, Led6, to dość istotne bo nie zadziała

Skomentuj

Bał bym się tak DAC podłączyć u siebie ^^
                                        Monitory metr od uszu, jak by jakaś aplikacja na kompie zgłupiała i puściła full głośnosć, to bym miał niespodziankę.
                                        Raz tak miałem Yamahy HS50 ustawione na prawie -10dB, normalnie sobie słucham muzyki, coś win win przyciął i karta ustawiła 0dB na wyjściu, jak by pociąg do domu wjechał.
                                        Żona spała 2m dalej na kanapie, nie muszę mówić jak się sprawy potoczyły ^^

Skomentuj

Medpak, możesz zdradzić gdzie się zaopatrujesz w takie profile ? bo jak rozumiem kupione na metry i cięte u siebie ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X