Bg7 1.2
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Dla posiadaczy i100, możecie sobie zrobić następujące poprawki:
- Podlutowac do elektrolitów 100nf, można dodatkowo 220pf-1nf, robimy to na podparciu ips'ow oraz przy odsprzegajacyh tranzystorów koncowych
- dla bezpieczeństwa przy driverach dajemy 100 - 220pf co żeby nic nam się nie wzbudzało, między bazę i kolektor(nie pamiętam czy jest na to miejsce na płytce)
- między pd i nd Podlutowac należy 2,2uf-4,7uf MKP lub mkt + mały bocznik MKP 10-100nf.
- można wypróbować kondensatory 100nf x2 na kondensatory w zasilaczu.
może Borys coś jeszcze podpowieLast edited by Adam_85; 04.12.2017, 10:00.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pierotez Zobacz postaAdam_85 tych wartości nF i pF trzeba się sztywno trzymać?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaBeda male zmiany w BOMie w OPS5, moze ze 2 - 4 rezystorki, i ze dwa kondensatorki.
Prosze o cierpliwosc, najprawdopodobniej w kilka dni sie uwine, jak skoncze to ladnie opisze co i jak.
Pozdr
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaBeda male zmiany w BOMie w OPS5, moze ze 2 - 4 rezystorki, i ze dwa kondensatorki.
Prosze o cierpliwosc, najprawdopodobniej w kilka dni sie uwine, jak skoncze to ladnie opisze co i jak.
Pozdr
Skomentuj
-
Rezow nie trzeba bedzie zmieniac, (ja mam u siebie 2x mniejsze antyparazyty i dlatego musialem modzik machnac).
Generalnie to 2x 100pF na driverach zastapic tak jak adam napisal na 220-330pf/200V oraz w przypadku uzycia wiekszej wartosci napiecia zasilania niz 2x 55VDC tranzystory T1 i T2 = KSC1845 i KSA992 wymienic na 2SC2705/2SA1145 (do napiecia 2x 70VDC).i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krojo Zobacz postaOk dzięki akurat mam trafo 2x50v 450va użyję jeszcze mcapa wiec na wyjściu będzie około 65VDC w przypadku dołączenia bg7 przy takim zasilaniu są jakieś zmiany?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krojo Zobacz postaChodziło mi o ips b7 czy tam coś trzeba zmienić.
Skomentuj
Skomentuj