Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bg7 1.2

Skomentuj

Dla posiadaczy i100, możecie sobie zrobić następujące poprawki:

- Podlutowac do elektrolitów 100nf, można dodatkowo 220pf-1nf, robimy to na podparciu ips'ow oraz przy odsprzegajacyh tranzystorów koncowych
      - dla bezpieczeństwa przy driverach dajemy 100 - 220pf co żeby nic nam się nie wzbudzało, między bazę i kolektor(nie pamiętam czy jest na to miejsce na płytce)
      ​​​​​​​- między pd i nd Podlutowac należy 2,2uf-4,7uf MKP lub mkt + mały bocznik MKP 10-100nf.
      - można wypróbować kondensatory 100nf x2 na kondensatory w zasilaczu.

może Borys coś jeszcze podpowie
      Last edited by Adam_85; 04.12.2017, 10:00.

Skomentuj

Witam czy kondensator wejściowy 3.3uf jest potrzebny w ips na e88cc? jako źródła używam dac-a , brak potencjometra bo zamulał dźwięk, regulacja cyfrowa

Skomentuj

Kondensator wejściowy zabezpiecza przed DC że zrodla. Jeżeli np dac ma DC servo i ma 0mv na wyjściu to możesz sobie odpuścić kondensator na własną odpowiedzialność :)

Skomentuj

Adam_85 tych wartości nF i pF trzeba się sztywno trzymać?

Pany, kondy wejściowe w jetfire oraz ecc82 (C10 i C1) mogą być podobnej innej wartości np. 3,3n/4,7n zamiast powiedzmy 2,2n.
            Last edited by pierotez; 06.12.2017, 21:08.

Skomentuj

Zamieszczone przez pierotez Zobacz posta
              Adam_85 tych wartości nF i pF trzeba się sztywno trzymać?
              Lepiej się trzymać tego co napisałem, szczególnie w kontekście driverów. Przygotuje pdfa z dokładniejszym opisem i jakimiś fotkami.

Skomentuj

:)

Ja jeszcze z wejściowymi kondami pokombinuje ale to dopiero jak będę miał cały tor ogarnięty.
                Last edited by pierotez; 06.12.2017, 23:18.

Skomentuj

Beda male zmiany w BOMie w OPS5, moze ze 2 - 4 rezystorki, i ze dwa kondensatorki.
                  Prosze o cierpliwosc, najprawdopodobniej w kilka dni sie uwine, jak skoncze to ladnie opisze co i jak.

Pozdr
                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

A dlaczego?

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                      Beda male zmiany w BOMie w OPS5, moze ze 2 - 4 rezystorki, i ze dwa kondensatorki.
                      Prosze o cierpliwosc, najprawdopodobniej w kilka dni sie uwine, jak skoncze to ladnie opisze co i jak.

Pozdr
                      Ok ok ale to do tych płytek podejdzie od ciebie czy jeszcze jakieś zmiany w między czasie zaszły ?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Z okazji rocznicy:blushing: kilka fotek ehhh może jeszcze w 2017 uda się go uruchomić :drool:

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta

Pozdr
                          Zmiany będą dotyczyły wersji BJT i MOSFET? szkoda że wczoraj rano nie sprawdziłem tematu po polutowałem wszystkie rezystory.

Skomentuj

Nie będzie zmian w rezystorach w OPS5, na pewno 100pf można zmienić na 220-330pf. Natomiast jeszcze 2 traniki będą do podmiany z tego, co Borys mówił. Te 120v przy zasilaniu na stronę po wyprostowaniu przekraczającym 60V.

Skomentuj

Rezow nie trzeba bedzie zmieniac, (ja mam u siebie 2x mniejsze antyparazyty i dlatego musialem modzik machnac).
                              Generalnie to 2x 100pF na driverach zastapic tak jak adam napisal na 220-330pf/200V oraz w przypadku uzycia wiekszej wartosci napiecia zasilania niz 2x 55VDC tranzystory T1 i T2 = KSC1845 i KSA992 wymienic na 2SC2705/2SA1145 (do napiecia 2x 70VDC).

Skomentuj

Ok dzięki akurat mam trafo 2x50v 450va użyję jeszcze mcapa wiec na wyjściu będzie około 65VDC w przypadku dołączenia bg7 przy takim zasilaniu są jakieś zmiany?

Skomentuj

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                                  Ok dzięki akurat mam trafo 2x50v 450va użyję jeszcze mcapa wiec na wyjściu będzie około 65VDC w przypadku dołączenia bg7 przy takim zasilaniu są jakieś zmiany?
                                  Masz wyraźnie napisane wyżej. Zmień na 2sc2705/2sa1145 i zalutuj w razie czego 330pf.

Skomentuj

Chodziło mi o ips b7 czy tam coś trzeba zmienić.

Skomentuj

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                                      Chodziło mi o ips b7 czy tam coś trzeba zmienić.
                                      Faktycznie, no to Borys musi się wypowiedzieć :)

Skomentuj

krojo
                                        W bg7 nic nie musisz zmieniac. Bedzie chodzic na 65VDC, zrob tylko wersje z bomu _MOD1

Jak nie masz to ci wysle.

Pozdr Piter

Skomentuj

Wolałbym chyba wersje na jfetach bo sk170 mam chyba z 30 sztuk chyba że wytrawię dodatkowe płytki i polutuje w opisie jest że trzeba zmienić R4 R5 R7 R8 R14 R15 tylko nie ma na jakie wartości i zmiana j-fetow na bc-ki.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X