Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Taka sytuacja
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

ale oldskulowy

Skomentuj

Jeszcze radiatory i można odpalać :)

https://www.flickr.com/photos/125677...57661471360879
        http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Po 2 latach odwlekania odpalony:

Skomentuj

Ja tam sobie gram

Szkoda tylko, że dwa pierwsze to generalnie padaki :P Jeden poszedł na rozbiórkę dla PCM56 i reszta do śmieci, a drugi w sumie może na razie zostać. Może wymyślę jakiś inny stopień wyjściowy dla niego.

Skomentuj

A jako transport do DACa taki przeciętny odtwarzacz się nie nada, jak ma wyjście cyfrowe? :)

Skomentuj

Generalnie nigdy nie wiadomo, ponieważ i tak cyfrowy sygnał idzie od filtra, który może być przeciętny.

Ten drugi co został to Sony CDP-670, który idzie kupić za te 4 dyszki nawet. Jak za taką cenę to nie można mu nic zarzucić. Posiada w sobie PCM56 lub PCM58 (raczej ten drugi, ponieważ na obudowie napisane jest 18-bit). Dupy nie urywa, to na pewno, ale jest w miarę OK.

Te niżej to już całkowicie inna półka cenowa.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                  Generalnie nigdy nie wiadomo, ponieważ i tak cyfrowy sygnał idzie od filtra, który może być przeciętny.

Ten drugi co został to Sony CDP-670, który idzie kupić za te 4 dyszki nawet. Jak za taką cenę to nie można mu nic zarzucić. Posiada w sobie PCM56 lub PCM58 (raczej ten drugi, ponieważ na obudowie napisane jest 18-bit). Dupy nie urywa, to na pewno, ale jest w miarę OK.

Te niżej to już całkowicie inna półka cenowa.
                  Ja mieszkam w jednorodzinnym domku, ale miałbym problem gdzie trzymać tyle tych gratów.
                  Pozdrawiam.

Skomentuj

To jest półka audio i to dosyć długa, akurat wszystkie na jednym postawiłem do zdjęcia. Projektując mieszkanie takie rzeczy już mam w głowie od początku :)

Skomentuj

(nie wiem czemu odwróciło :( )

Obudowa do DACa, może się uda dzisiaj skończyć :) Galaxy GX288

Skomentuj

Gavron04 - jaki to będzie dac?
                        Pokaż "bebeszki"

Skomentuj

Wstawialem parę stron wcześniej:) 3lite i taz na ak4490 i amanero w wersji pierwszej. Teraz zauwazylem,ze gniazda moglbym schowac tj zeby "płytka" byla po drugiej stronie. Ładniej będzie

Skomentuj

Jutro zostało tylko okablować i przykręcić głośniki i będą gotowe do pomiarów :)
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi co to za grzmoty składasz?
                              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                              Grado SR125i

Skomentuj

No jak to co, 2x TIW 200 XS na dole

Skądś to znam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                                  LuSzTi co to za grzmoty składasz?
                                  Jak już .3lite wspomniał - 2 x TIW 200 XS w OB + Satori 13 cm + berylowy Illuminator. Wcześniej w wątku wrzucałem wewnętrzną kratownicę :)
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                    Jak już .3lite wspomniał - 2 x TIW 200 XS w OB + Satori 13 cm + berylowy Illuminator. Wcześniej w wątku wrzucałem wewnętrzną kratownicę
                                    janek duzo mowil o tych kolumnach na audio show. TIWa 250 slyszalem na AS i bardzo mi sie podobal. podobno 20 gra lepiej?
                                    satori 16cm tez mnie powalil na kolana... a beryla chyba nie sluchalem :(

Skomentuj

2 x TIW 200 XS w OB
                                      Open baffle? :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        janek duzo mowil o tych kolumnach na audio show. TIWa 250 slyszalem na AS i bardzo mi sie podobal. podobno 20 gra lepiej?
                                        satori 16cm tez mnie powalil na kolana... a beryla chyba nie sluchalem
                                        Chciałem mieć kolumny z basem w obudowie zamkniętej, a do tego nie ma zbyt wielu głośników z odpowiednimi parametrami. Akurat TIW 200 ma takie parametry, TIW 250 jest już bardziej po BR. Poza tym słuchałem takiego zestawienia już dawno temu u Racjonalnego w Krakowie i chodziła mi długo po głowie. W międzyczasie kupiłem aluminiowe Revelatory 26 cm, ale nie przypadły mi do gustu, więc je sprzedałem.
                                        Do Scanów miało być Satori 16 cm, ale także to nie było to, w przeciwieństwie do Satori 13 cm :) W międzyczasie miałem jeszcze Accutony 15 cm, ale także nie przypadły mi do gustu, więc je sprzedałem i kupiłem Satori 13 cm :)
                                        A berylowe Scany miałem od początku tego projektu, w międzyczasie z powodów finansowych chciałem je nawet sprzedać, ale nikt nie chciał kupić, więc je zostawiłem i bardzo się z tego cieszę :) Myślę, że mogłeś ich słuchać w konstrukcji Akkusa (były na pewno dwa lata temu na AS, z 12 cm Illuminatorem na środku i dwoma 8945A na dole) lub w Pancinach VZ1, które były razem ze mną w Golden Tulipie trzy lata temu :) Niektórzy widzieli nawet Dżina unoszącego się z tych głośników :P

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                        Open baffle? :P
                                        Oczywiście CL, jakąś pomroczność miałem pisząc to :)
                                        Last edited by LuSzTi; 13.12.2015, 21:33.

Skomentuj

Do Scanów miało być Satori 16 cm, ale także to nie było to, w przeciwieństwie do Satori 13 cm
                                          mozesz opisac roznice?
                                          satori 16cm mocno mnie urzekly w polaczeniu z jakims tam lagodny scanem na gorze

Myślę, że mogłeś ich słuchać w konstrukcji Akkusa (były na pewno dwa lata temu na AS, z 12 cm Illuminatorem na środku i dwoma 8945A na dole)
                                          a tak, sluchalem. ale nie skupialem sie za bardzo na tej konstrukcji :/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X