Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poproś o zdjęcia tego co zrobili bo jak narazie to widzę na aukcjach produkty firmowe a nie ich, przynajmniej jeśli chodzi o klony.
    Na innej aukcji maja jakieś obudowy z czarnym frontem. Wyglądają dramatycznie.
    Poważnie chcesz wydać 6 klocków na proaki ? Miałem te kolumny kilka lat temu gdzie był bum na budowanie ich i powiem Ci, że 2 klocki to można za to dać ale nie 6. Jest sporo projektów dobrych na forum, chociażby 10 na 10lecie, no ale jeśli nie masz możliwości budowania samemu to musisz szukać gotowych.

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
      Nie na temat...
      trochę nie w temacie, zna ktoś może manufakturę MYSKOVITZ SOUND z okolic Krakowa?...podobno wykonują kolumny a zastanawiam się nad ProAc R 2.5
      Podobno mieli accutony za 9kzł na allegro - na głośnikach i schemacie od Albeckiego, który o niczym nie wie. :)

Skomentuj

Nie na temat...
        napisałem z ciekawości do "właściciela tej manufaktury" z pytaniem o szczegóły projektu wykonania ProAc R2.5 i dostałem odpowiedz...cyt. "co do projektu i jego sprzedaży to jest to mojej firmy tajemnica jak i projektu zwrotnicy, więc tego typu informacje zostawiam dla siebie.."
        reasumując ..konkret
        jest ktoś z forum kto podjąłby się wykonania skrzynek/kolumn do tego projektu?

Skomentuj

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
            Nie na temat...
            napisałem z ciekawości do "właściciela tej manufaktury" z pytaniem o szczegóły projektu wykonania ProAc R2.5 i dostałem odpowiedz...cyt. "co do projektu i jego sprzedaży to jest to mojej firmy tajemnica jak i projektu zwrotnicy, więc tego typu informacje zostawiam dla siebie.."
            reasumując ..konkret
            jest ktoś z forum kto podjąłby się wykonania skrzynek/kolumn do tego projektu?
            Szukaj usera Marko3T. Ma dobrą markę.

Skomentuj

Dzięki za info panowie.
              ( jak ktoś robił takie paczki/ posiada to prosiłbym o kontakt bo wersji tej konfiguracji też jest kilka)

Skomentuj

Pytaj na audiostereo, jak zaczynałem przygodę z DIY projekt ten był właśnie na topie, robiliśmy zbiorowe zamówienia w audiocomponents na głośniki bo u nas ceny ich to było przegięcie. Ja osobiście robiłem inny projekt, ale poczytaj i popytaj tu:
                http://www.audiostereo.pl/zwrotnica-...-25_17481.html
                http://www.audiostereo.pl/proac-25-o...era_12175.html

Skomentuj

Ja tez kiedys pisalem do pana o cene obudów do avalonow i troche duzo chcial cos w granicach 3.5kzl w macie wiec zrezygnowalem i zrobilem sam a na dole siedzial eton 11".
                  Materialy wyszly cos ok 1kzl z lakierka w polmacie wiec wyszlo sporo taniej😀.
                  Pozdr

Skomentuj

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                    Ja tez kiedys pisalem do pana o cene obudów do avalonow i troche duzo chcial cos w granicach 3.5kzl
                    Do avalonów może i 3,5 to dużo, ale isis nikt raczej w tej cenie nie zrobi. Nie sądze, zeby ktoś robił to w cenie 5 zł na h.
                    My tu budujemy sami i nie liczymy naszej pracy i ilości godzin spędzonych przy obudowach. Dodatkowo w domowych warunkach czasem trudno osiągnąć wysoką precyzję i estetykę chociażby przy malowaniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez seba007
                      Ciekaw jestem co siedzi w tych avalonach. Pewnie zwrotnica by kiler ? chyba był taki ktoś kto robił takie zwrotki.
                      Nie zaczynaj znowu. Temat już był wałkowany tutaj. Kiler występuje na tym forum pod ,,Branża"

Skomentuj

Ja nie mowie tutajo isis tylko o obudowach w stylu eidolon.
                        Pewnie ze samemu zawsze taniej.
                        Z stwierdzeniem ze w domowych warunkach nie da sie zrobic to sie nie zgodzę.
                        Wszystko zależy od zdolnosci i chęci.
                        Pozdr

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                          Panowie przypominam, że jest to temat o budowaniu na ekranie a nie pogaduchy

Skomentuj

UWAGI MODERATORA

I nie jest to dział ogloszen.
                            Jak czegos poszukujesz to daj ogłoszenie!
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Taka sytuacja :)
                              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Daj spokój :/
                                Po do to kupiłeś?
                                Nie czytałeś na forum, ze nie graja?
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Bedzie mial okazje sie przekonac, ze to slabizna :)

Skomentuj

E tam!
                                    Może nie będzie tak źle :)
                                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nie bedzie zle. To dobre glosniki, ale z pewnoscia nie wybitne.

Skomentuj

Reszta też nie wybitna więc powinno pasować :)

Skomentuj

A u mnie po świętach taka sytuacja :) Niestety Visaton trochę zawiódł bo kopułka w jednym z głośników jest niedokładnie doklejona do membrany i miejscami krawędź odstaje :(

Skomentuj

Czaruję...