Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Marian Mikołaj był?
    Tak, ale miał ubranie DHL-u

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum Zobacz posta
      dyfuzor by mi żona z głowy zrobiła
      Mojej sie bardzo podoba skyline więc jej zbuduje nawet dwa ;];]

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
        Ładny ten ALX :)

Po świętach pomiary :)
        Mi też się podoba wizualnie i bardzo mnie ciekawi jak gra :)
        Może po nowym roku jak będę miał za dużo pieniędzy kupie go i przetestuje
        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          Ja ostatnio naprawiałem Sony CDP-227ESD, który miał być sprawny... W sumie to jednak nie mam żalu, ponieważ raz, że naprawa była szybka (problem z mechanizmem CD), a dwa, że jego granie przypadło mi do gustu :)

Bebechy całkiem fajne.
          No to teraz zapoluj na 338, pozniej 507 a na koncu X7ES ;p

edit: ponioslo ludzi w tej licytacji http://allegro.pl/audiofilski-sony-c...880181016.html
          Last edited by Bumpalump; 24.12.2015, 22:53.
          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
            No to teraz zapoluj na 338, pozniej 507 a na koncu X7ES ;p
            Zobaczę co tam za kości siedzą, ale z tego co pamiętam, to w 338 powinien być PCM58 - całkiem zacna kość jak na swe czasy, chociaż te wszystkie starsze kości czasem potrafią zadziwić.

http://www.lampizator.eu/lampizator/...d/sony227.html

Tutaj jest napisane, że 507ESD = 227ESD.

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
            edit: ponioslo ludzi w tej licytacji http://allegro.pl/audiofilski-sony-c...880181016.html
            TDA1541A jest dosyć rzadki w dzisiejszych czasach. Według audiofilów niby najlepszy, a jak już spotkasz z koroną, to zmiłuj się Boże z ceną. Różnica zapewne żadna :P

Ten CD na aukcji jest w zadziwiająco dobrej kondycji. Nawet naklejka jest na przedniej ściance.
            Last edited by .3lite; 24.12.2015, 23:10.

Skomentuj

No proszę, tda1541... A jednak ktoś jeszcze tego słucha :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                Ten CD na aukcji jest w zadziwiająco dobrej kondycji. Nawet naklejka jest na przedniej ściance.
                Naklejki to ma prawie kazdy Soniak ;p
                Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Mój nie miał :P Zresztą, nie narzekam, jakby mi się kiedyś odwidziało, to mogę łatwo sprzedać. Po czasie to pewnie nawet z zyskiem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                    Fajne dyfuzory były na Audio Show w pokoju NAUTILUS w Tulipie.
                    Dyfuzor zakrywała tkanina z nadrukiem
                    Było tak:

Dyfuzor binarny :)

Jest tak:

Można i w domu zrobić adaptację akustyczną, która będzie wyglądać po ludzku :)
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ładnie wygląda.Ten na przeciwko to też dyfuzor ? W narożnikach to Bastrapy czy tylko ramki z wełną ?
                      Mi się bardziej podoba odkryty binarny :) tymbardziej że masz białe meble
                      Widzę że nawet woofery czymś pokryłeś bo przed są białe a po są już czarne

Skomentuj

.3lite nie idź w pol środki
                        Kupuj odrazu xesa :)
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                          Widzę że nawet woofery czymś pokryłeś bo przed są białe a po są już czarne
                          Te pierwsze to SBA a te drugie to Tiwy.

Skomentuj

Ten na przeciwko to też dyfuzor ?
                            Też :)
                            W narożnikach to Bastrapy czy tylko ramki z wełną ?
                            Narożniki to trójkątna konstrukcja w całości wypełniona wełną mineralną i na wierzchu przykryta gąbka 10 mm (bardziej w celach tapicerskich).
                            Mi się bardziej podoba odkryty binarny
                            Jak dla mnie robi się już za biało, poza tym akurat te dyfuzory zostały wykonane w mało subtelny sposób i z góry było wiadomo, że będą obite. Zgadzam się, że gdyby wykonać je z większą finezją to mógłby to być na swój sposób ładny element wykończenia salonu :)
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              .3lite nie idź w pol środki
                              Kupuj odrazu xesa :)
                              Czy słuchałeś go, że tak polecasz? W sumie zaciekawiłeś mnie :P W każdym wypadku na TDA1541A na pewno nie ma co narzekać.

Przy okazji tego XES - rzadko kiedy spotyka się odtwarzacz CD z wyjściami XLR, tym bardziej, że trochę latek ma.
                              Last edited by .3lite; 25.12.2015, 10:01.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Było tak:

Dyfuzor binarny :)

Jest tak:

Można i w domu zrobić adaptację akustyczną, która będzie wyglądać po ludzku :)
                                Luszti jakie siedzą tam przetworniki u Ciebie?? I czy nie jest tajemnicą jakiej mniej więcej wielkości są skrzynie tego cuda?/

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  Te pierwsze to SBA a te drugie to Tiwy.
                                  Wiem, dlatego dodałem tyle minek żeby było widać że to żart..

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
                                    Luszti jakie siedzą tam przetworniki u Ciebie?? I czy nie jest tajemnicą jakiej mniej więcej wielkości są skrzynie tego cuda?/
                                    Pozwolę sobie odpowiedzieć w części:
                                    Beryl scana, 13 satori i 2 tiw 200 w 60l
                                    To wszystko było gdzies pisane wymiarów skrzyń nie pamietam.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Panowie szukam wzmacniacza dla moich kolumienek mikrobe do kompa. Z Nuforce nie wypaliło ale znalazłem coś takiego i sterował bym to narazie emu202.
                                    https://www.hypexshop.com/DetailServlet?detailID=4928
                                    Jak myślicie warte to coś?

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                      2 tiw 200 w 60l
                                      W 70l :) Generalnie skrzynia wielka, bo dla średniaka jest 12l, front i tył mają po 38mm, boki i wszystkie wzmodnienia wewnętrzne 22mm, więc razem z litrażem rośnie skrzynia. A jeszcze na spodzie są wklejone płyty granitowe, które także zabierają litraż. Dla przypomnienia, środek wygląda tak:

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                        Panowie szukam wzmacniacza dla moich kolumienek mikrobe do kompa. Z Nuforce nie wypaliło ale znalazłem coś takiego i sterował bym to narazie emu202.
                                        https://www.hypexshop.com/DetailServlet?detailID=4928
                                        Jak myślicie warte to coś?
                                        Myślę, że będziesz zadowolony :)

Mój najnowszy wzmacniacz bazuje na technologii UcD od Hypex'u.

Skomentuj

To mikołaj przyjdzie także do mnie. Troszkę później ale zawsze lepiej niż wcale:rolleyes:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X