Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kaczor tiw200 czy 250?

Skomentuj

200, do projektu ravena na tiw, staori i zlotym audaxie

Skomentuj

Ja mam takie same tylko ze 250 i tak sie zastanawiam z czym by to moglo fajnie zagrac na srednicy i wysokim.

Skomentuj

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
          Ja mam takie same tylko ze 250 i tak sie zastanawiam z czym by to moglo fajnie zagrac na srednicy i wysokim.
          na audio show w pokoju audiostereo graly kolumny z KE25 + AL130 + TIW250
          ja bym tam dal satori i cos lagodniejszego na gore

Skomentuj

Hej
            Myslalem o revelatorze 15 i na gore cos tam dobrac moze szpilke iluminatora.15 mam co prawda jest to samochodowka z firmy tec ale mysle ze sie nada.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              ja bym tam dal satori i cos lagodniejszego na gore
              Ale chyba ten AL130 byl za wysoko ciety z tweeterem. Generalnie to bardzo dobry glosnik.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                Ale chyba ten AL130 byl za wysoko ciety z tweeterem. Generalnie to bardzo dobry glosnik.
                nie wiem jak byl filtrowany, ale wlasciciel twierdzil ze u niego to gra zupelnie inaczej i zapraszal na odsluchy
                ogolnie gralo to dobrze, ale dla mnie za ostro. stad moja chec zmiany na satori i lagodniejsza kopulke na gore

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Generalnie to bardzo dobry glosnik.
                  ogolnie gralo to dobrze, ale dla mnie za ostro.
                  Góra lekko przyostrawa, sam nie mogę się przyzwyczaić.
                  Ogólnie był to dobry dźwięk, a plusem tej ostrości na górze było to, że kolumny grały już na korytarzu :)

Skomentuj

Ja nie lubie ostrej gory dlatego w projekcie u mnie na seasach bedzie millenium.
                    Już nie długo zacznę składać i ciekaw jestem jak to zagra😀

Skomentuj

Ten dźwięk w pokoju as był ok, ale faktycznie górę sam bym zmienił. Nie jest to głośnik, na którym bym chciał słuchać muzy.

Skomentuj

A moze to tego tiwa250 moglbym dac seasa w151al i wysoki 27tafc/g bo akurat posiadam na stanie.
                        Tylko jaka najlepsza aplikacja dla tego tiwa i jaka objętość.

Skomentuj

Taka ciekawostka o tych kolumnach: trochę sobie porozmawiałem z "laską" - mówił że nie było żadnych pomiarów bo on się na tym nie zna, a wszystkie filtry dobierał na słuch.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                            Taka ciekawostka o tych kolumnach: trochę sobie porozmawiałem z "laską" - mówił że nie było żadnych pomiarów bo on się na tym nie zna, a wszystkie filtry dobierał na słuch.
                            Też to słyszałem :)

http://potworek.com/sites/default/fi...zna-morzna.jpg

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                              "laską" - mówił że nie było żadnych pomiarów bo on się na tym nie zna,
                              Respect, bo grało to całkiem poprawnie.

Skomentuj

A moze zkorzystal z schematu visatona.

Skomentuj

Ja mam u siebie w domu AL170 i KE25SC , zestaw robilem zanim wyszedl kit visatona, bardzo dawno temu, ta wysokotonowka jest naprawde dobra tylko trzeba sie przylozyc do zwrotnicy. To co wydaje sie ze jest ''ostre'' to tak naprawde wybijajaca sie w gore najwyzsza oktawa, ktora trzeba skorygowac odpowiednim filtrem. Jak sie to zrobi to jest naprawde spoko, polecam.
                                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
                                    A moze zkorzystal z schematu visatona.
                                    A ten schemat jest do 2way czy 3way?
                                    Jeśli do 2way to nadal jest to zwrotnica na słuch :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      A ten schemat jest do 2way czy 3way?
                                      http://www.visaton.de/en/bauvorschla...anleitung.html
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No to zwrotnica na słuch czy gotowiec od visatona.

Skomentuj

No to teraz nie wiadomo :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X