Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moze frez juz nieostry? Ja generalnie jak frezuje pod glosniki, to otwory wykonuje na kilka przejsc, ale korzystam z tanich frezow i nie spiralnych.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Moze frez juz nieostry? Ja generalnie jak frezuje pod glosniki, to otwory wykonuje na kilka przejsc, ale korzystam z tanich frezow i nie spiralnych.
      Zdarzało mi się przypalić materiał nowym frezem więc to chyba nie to. Z drugiej strony mdf to i tak tylko baza pod fornir/malowanie wiec wielkie tragedii nie ma nawet jak coś tam lekko przyczerni frez :)

Skomentuj

Żeby nie było, dotyczy to frezarki Bosch POF 1200
        Last edited by Rfck; 19.01.2016, 16:15.

Skomentuj

Nie patrz na pozycję gałki tylko prędkość obrotową jaka jest zalecana do danego freza

Skomentuj

Nooo, czyli na maksa! :P

Skomentuj

To tak ciężko oszacować zależne jest od prędkości skrawania freza i posuwu, ale jak wiadomo ręką nie zmierzymy jaki mamy posów
              Więc obroty największe możliwe ale żeby nie paliło materiału i freza.
              Żeby znowu obliczyć parametry skrawania to nie mamy danych bo producent nie podaje żadnych danych do frezów do drewna ani predkości skrawania ani wióra na ząb
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nooo, czyli na maksa! :P
                Ja tam daję najczęściej na maksa, to czy spalisz frez w dużej mierze zależy od tego jak nim pracujesz.

Skomentuj

Swietna ta Beyma, tylko ten napis na kopulce szpeci. Zdaj relacje jak zagada!
                  Cześć
                  Beyma gra już chyba 2 rok. Spięte jest to z panelem Irka wersja mocniejsza 450W. Obudowa po ravmaster 50L. Powiem tak, namówił mnie na ten głośnik Irek, jakoś nie widzę potrzeby szukania czegoś innego Szybko, z wykopem, nie przeciąga do muzyki perfekcja, a i w kinie daje rade. Używam do wszystkiego jestem bardzo zadowolony. Innym może jedynie brakować infradźwięków ale to nie XXLS. Mi zejścia nie brakuje.
                  Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                  Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Fajny oscyloskopik "diy", nawet płynnie i dobrze działa.
                    Brany razem z testerem http://www.aliexpress.com/store/prod...370612831.html

Skomentuj

Fajniutki, podoba mi się. Z pewnością znalazł bym dla niego szereg urządzeń do pomierzenia...

Skomentuj

Jak za te pieniądze, mnie się wydaje że dobra opcja. Wyświetlacz trochę mały - 2,4", sondę najtańszą dokupić bo w zestawie jest bnc>>2x krokodylki 50cm, zasilacz 9Vdc ok 200mV dokupić albo zrobić, można też akumulatorek 4,7V + przetwornica step-up i będzie przenośny.
                        Tu jest strona producenta: http://www.jyetech.com/Products/LcdScope/e138.php
                        I forum: http://www.jyetech.com/forum/index.php
                        Tylko trzeba uważać na podróby.

I do kompletu generator się znalazł:
                        Last edited by .3lite; 20.01.2016, 22:00.

Skomentuj

A jak ten tester się sprawuje?

Skomentuj

Widziałem go gdzieś na YouTube
                            Całkiem sprawny ale ten osvuloskop to tak sobie

Skomentuj

Widziałem recenzję testera n YT. Wypadła bardzo pozytywnie....

Skomentuj

Możecie podać jakiś link jak to znaleźć na youtube?

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                  Możecie podać jakiś link jak to znaleźć na youtube?
                                  Jeśli się nie mylę to powinien być ten film

Skomentuj

Kabel ze srebrem, to i cyna ze srebrem :thumbsup:

Skomentuj

Mariano, czemu frezowanie przed fornirowaniem?

Skomentuj

Te obudowy nie będą fornirowane :)

To są półfabrykaty.
                                        Po pomiarach będą wykańczane dopiero.
                                        Z tym wykończeniem jakie będą miały te obudowy, bał bym się z nimi gdzieś jeździć.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta

Fajny oscyloskopik "diy", nawet płynnie i dobrze działa.
                                          Brany razem z testerem http://www.aliexpress.com/store/prod...370612831.html
                                          Jak dla mnie za 16$ trochę słabo. Koleżka za 20$ kupił to co elektroprzewodnik omawiał, oscyloskop jak najbardziej na +, jedyne co go różni od "klasycznych" to pasmo przenoszenia <20kHz

Jako ciekawostke powiem, że kupiłem podobny tester elementów:

http://www.aliexpress.com/item/Multi...4-93a8728d6b05

I zdarzało się, że niektóre tranzystory źle pokazywał (npn i po odwróceniu elementu w podstawce pokazywał pnp )

Ale i tak jak dla mnie już bez tego nie mógłbym normalnie funkcjonować w moim warsztacie..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X