Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Remiqa Zobacz posta
    Obecnie szukam materiału na obudowę, raczej mdf tylko nie przypuszczałem że w okolicy tak krucho będzie z materiałem max grubość jaką udało mi się znaleźć to 18mm
    no i dobrze. uzyj tego 18mm, tylko dodaj w srodku pelno wzmocnien a jak wg ciebie jeszcze za malo to wyklej obudowe w srodku mata bitumiczna
    dziala duzo lepiej niz gruba scianka

Skomentuj

Taka głupota, a cieszy, nie stwierdzam różnic pomiędzy prawym, a lewym kanałem.
      Wiem, że za BHP należy się 2
      Last edited by piglet11; 16.04.2016, 10:50.

Skomentuj

O ja guuupiii. A szukałem taniego wzmaka dla syna do Castle Harlech.
        Jaki koszt? Jest toto czegoś warte odsluchowo?
        Może z młodym zrobimy jego pierwsze DIY...

Skomentuj

A mi sie wydaje że to zabezpieczenie jest.

Skomentuj

To jest "przekaźnik" na tranzystorach typu MOSFET :)

Skomentuj

borys chyba to przerabia w nowym zasilaczu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                no i dobrze. uzyj tego 18mm, tylko dodaj w srodku pelno wzmocnien a jak wg ciebie jeszcze za malo to wyklej obudowe w srodku mata bitumiczna
                dziala duzo lepiej niz gruba scianka
                Myślałem o tym ale, żeby zrobić to zgodnie z projektem Chcę kupić 10-cio cm MDF i go po prostu sklejać do pożądanej grubości. Dzwoniłem do Castoramy miły pan powiedział, że jest w stanie mi to dociąć co do milimetra a i kąty też będą zachowane ponieważ mają nowoczesny sprzęt

Skomentuj

Sprzęt maja
                  Tylko maja problem z jego obsługa
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

:p

Skomentuj

Testy innego podejścia do fornirowania próżniowego. Narazie na sucho, wygląda obiecująco (choć złącze dam od dołu), jutro może coś przykleję ;-)

Przy okazji test drugiej pompy próżniowej, dużo mniej wydajna, ale daje rade :)

Last edited by gi; 16.04.2016, 20:55.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                        Piękna robota!
                        Dzięki, ale nie jest za różowo. Właśnie poszedłem przymierzyć głośniki. No i wyszła pierwsza pomyłka. O ile kopułka wchodzi idealnie - lekki luz tak jak było w planach, o tyle węglówki tak ciasno, że jest problem z ich wyjęciem. Pomyliłem się o 1mm. Musi być jeszcze miejsce na sztuczną skórę. Znacie jakiś sposób na powiększenie podfrezowania bez całej zabawy z ponownym wyznaczaniem środka i uruchamianiem frezarki. Obawiam się że zebranie po 0,5mm z każdej strony będzie bardzo trudne.

Skomentuj

jedynie wstawic wyfrezowany okrag w to miejsce i frezowac na nowo

Skomentuj

Patent z łożyskiem do kopiowania?

Skomentuj

ze niby jak? za maly schodek

Skomentuj

No to faktycznie wstawić wycięte, od spodu przykręcić i fedrować, jak Paweł mówi, na nowo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ciechomir Zobacz posta
                                  No to faktycznie wstawić wycięte, od spodu przykręcić i fedrować, jak Paweł mówi, na nowo.
                                  Przykleić, na taśmę dwustronną.

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                    Przykleić, na taśmę dwustronną.
                                    Taaaa

Skomentuj

jak duza powierzchnia to moze spokojnie trzymac

ale mialem na mysli zrobienie nowego krazka ktory pasuje na wcisk

Skomentuj

Zamieszczone przez Ciechomir Zobacz posta
                                        Taaaa
                                        Robie tak z każdym szablonem, nigdy nie zawiodło, a odpada problem ścisków blokujących frezarkę.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        jak duza powierzchnia to moze spokojnie trzymac

ale mialem na mysli zrobienie nowego krazka ktory pasuje na wcisk
                                        Wykorzystuje głównie przy małych szablonach, bo tam nie ma miejsca na ściski. Kwestia dobrej taśmy i frezowania z wyczuciem.
                                        Last edited by gi; 16.04.2016, 22:48.

Skomentuj

Myślałem, że se jaja robisz. Sorry

Skomentuj

Czaruję...
                                          X