Obecnie szukam materiału na obudowę, raczej mdf tylko nie przypuszczałem że w okolicy tak krucho będzie z materiałem max grubość jaką udało mi się znaleźć to 18mm
no i dobrze. uzyj tego 18mm, tylko dodaj w srodku pelno wzmocnien a jak wg ciebie jeszcze za malo to wyklej obudowe w srodku mata bitumiczna
dziala duzo lepiej niz gruba scianka
O ja guuupiii. A szukałem taniego wzmaka dla syna do Castle Harlech.
Jaki koszt? Jest toto czegoś warte odsluchowo?
Może z młodym zrobimy jego pierwsze DIY...
no i dobrze. uzyj tego 18mm, tylko dodaj w srodku pelno wzmocnien a jak wg ciebie jeszcze za malo to wyklej obudowe w srodku mata bitumiczna
dziala duzo lepiej niz gruba scianka
Myślałem o tym ale, żeby zrobić to zgodnie z projektem Chcę kupić 10-cio cm MDF i go po prostu sklejać do pożądanej grubości. Dzwoniłem do Castoramy miły pan powiedział, że jest w stanie mi to dociąć co do milimetra a i kąty też będą zachowane ponieważ mają nowoczesny sprzęt
Dzięki, ale nie jest za różowo. Właśnie poszedłem przymierzyć głośniki. No i wyszła pierwsza pomyłka. O ile kopułka wchodzi idealnie - lekki luz tak jak było w planach, o tyle węglówki tak ciasno, że jest problem z ich wyjęciem. Pomyliłem się o 1mm. Musi być jeszcze miejsce na sztuczną skórę. Znacie jakiś sposób na powiększenie podfrezowania bez całej zabawy z ponownym wyznaczaniem środka i uruchamianiem frezarki. Obawiam się że zebranie po 0,5mm z każdej strony będzie bardzo trudne.
Skomentuj