A jakiego sredniaka polecisz.
Ze sredniego mam na stanie dynaudio md140 ale to kopulka i nie zejdzie nisko.
Mam też teca ls130 10cm papier ale ma duzy magnes to jest praktycznie scan speak.
Sluchales tej wstegi teca i jak ci sie podoba.
Planuję podobny projekt tylko z 18 illuminatora na WF i w dalszym ciągu zastanawiam się czy satori na midrange czy jednak zachować cała linię illuminatora.
Nie ukrywam, że finansowo satori wychodzi sporo lepiej
Niestety nie ma jasnej odp.
Ja mam ostatecznie oba , kolega który ma 15wu i słuchał satori u mnie też ostatecznie ma oba
Nie są zamienne
Odnośnie MW13P jestem zadowolony :) Ciężko mi opisać sam głośnik. Berylowy illu - rozmawiałem z kilkoma osobami, w tym ze dwie, które miały możliwość porównania szpilki i beryla - wg nich nie ma sensu dopłacać.
Miałem okazję słuchać szpilki i beryla podczas jednego odsłuchu. Szpilka nieco bardziej zadziorna, ja się bardziej skłaniam ku berylowi. Fakt, że różnic w brzmieniu nie było bardzo dużych, a różnica w cenie spora.
Niestety nie ma jasnej odp.
Ja mam ostatecznie oba , kolega który ma 15wu i słuchał satori u mnie też ostatecznie ma oba
Nie są zamienne
Stawka toczy sie pomiędzy satori a 12mu - szukam bardziej melodyjności, otwartości na scenie i przyjemności ze słuchania niż skrajnej neutralności (do tego rozegrania mam inny typ średniaka).
15stka odpada ponieważ na WF jest 18mu a chce też stworzyć dość schludnie i smukło wygladającą koncepcyjnie kolumienkę.
W projekcie który wrzuciłem szeregowo z Satori połączony jest kondensator 82uF. Ma sens kupowanie okropnie drogiego czarnego kondensatora Janzenza (63zl) czy rozsądniej dać foliowy równolegle z elektrolitem ?
W projekcie który wrzuciłem szeregowo z Satori połączony jest kondensator 82uF. Ma sens kupowanie okropnie drogiego czarnego kondensatora Janzenza (63zl) czy rozsądniej dać foliowy równolegle z elektrolitem ?
Za 60 złotych kupisz dwie sztuki Mant MKP o tej pojemności.
To chyba nie płytka do zwrotnicy do tego systemu? :/
Tak Łukasz do tego, inna jak ta twoja.
Filtry + korektory dobroci.
Jest już petarda, bo już tego parę razy słuchałem. Fazy ładnie zgrane w dużym zakresie, pełne 3D.
Jest już petarda, bo już tego parę razy słuchałem. Fazy ładnie zgrane w dużym zakresie, pełne 3D.
Potwierdzam - zwrotka pawel_luk - > w porównaniu z braxem ... petarda :)
Zresztą to jest wersja bazowa. Będzie zamontowane u mnie, będzie pomiar dwoma sprzętami, Pawła jigiem i tym od Irka Uni. Nastąpią pewnie drobne korekcje z racji innej wysokości umieszczenia u Pawła wooferów i innej kubatury auta.
Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
A jakiego sredniaka polecisz.
Ze sredniego mam na stanie dynaudio md140 ale to kopulka i nie zejdzie nisko.
Mam też teca ls130 10cm papier ale ma duzy magnes to jest praktycznie scan speak.
Sluchales tej wstegi teca i jak ci sie podoba.
Wstęga jest raczej przeciętna
Lepiej spisuje sie infinity lub s2 od sony
A sredniak dynaudio jest bardzo dobry
Nie przeszkadza w niczym to, ze nie zejdzie nisko
Mysle ze 600-800Hz spokojnie
A to spokojnie wystarczy
Uwazam, ze korektor jest tam całkowicie zbędny
Co wiecej z tym korektorem glosnik gra dziwnie średnica
Jakby cos tam wprowadzało znieksztalcenia
Poprzedni projekt porzuciłem i zaczynam nowy, szkoda mi żeby głośniki leżały nie używane a mam troche czasu to sobie na spokojnie wszystko zrobie. Mam mały problem z wyfrezowaniem tunelu bassreflex ale to szczegół w porównaniu do reszty :)
Mam pytanie jaka powinna być minimalna wysokość szczelinowego br ? gdzieś przeleciały mi informacje że ogółem br musi mieć powierzchnie 1/3 sd ale w moim przypadku było by to ok 35cm^2 i wydaje mi sie troche nie realne. W moim projekcie zakładam wysokość 1cm ale boje sie że może to być za mało.
Skomentuj