Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Informacja
    porob zdjecia bez folii - beda fajne do kalendarza

Skomentuj

Kaczor do jakiego projektu to bedzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez zibii Zobacz posta
        Kaczor do jakiego projektu to bedzie.
        http://diyaudio.pl/showthread.php/25...t-by-raven1985

Skomentuj

Ale mysle zeby sobie wrzucic kpl.wsteg teca surface tw i md jako kick tez teca ls155.
          Średniaka dobrego dołóż i bedzie petarda :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
          Skan D3004/602010 + micro precision 5.16 ciąg dalszy, powoli ale do celu

To chyba nie płytka do zwrotnicy do tego systemu? :/
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A jakiego sredniaka polecisz.
            Ze sredniego mam na stanie dynaudio md140 ale to kopulka i nie zejdzie nisko.
            Mam też teca ls130 10cm papier ale ma duzy magnes to jest praktycznie scan speak.
            Sluchales tej wstegi teca i jak ci sie podoba.

Skomentuj

Zamieszczone przez aeron Zobacz posta
              Planuję podobny projekt tylko z 18 illuminatora na WF i w dalszym ciągu zastanawiam się czy satori na midrange czy jednak zachować cała linię illuminatora.
              Nie ukrywam, że finansowo satori wychodzi sporo lepiej
              Niestety nie ma jasnej odp.
              Ja mam ostatecznie oba , kolega który ma 15wu i słuchał satori u mnie też ostatecznie ma oba
              Nie są zamienne

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                Odnośnie MW13P jestem zadowolony :) Ciężko mi opisać sam głośnik. Berylowy illu - rozmawiałem z kilkoma osobami, w tym ze dwie, które miały możliwość porównania szpilki i beryla - wg nich nie ma sensu dopłacać.
                Miałem okazję słuchać szpilki i beryla podczas jednego odsłuchu. Szpilka nieco bardziej zadziorna, ja się bardziej skłaniam ku berylowi. Fakt, że różnic w brzmieniu nie było bardzo dużych, a różnica w cenie spora.
                Last edited by Adam_85; 03.02.2016, 14:32.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                  Niestety nie ma jasnej odp.
                  Ja mam ostatecznie oba , kolega który ma 15wu i słuchał satori u mnie też ostatecznie ma oba
                  Nie są zamienne
                  Stawka toczy sie pomiędzy satori a 12mu - szukam bardziej melodyjności, otwartości na scenie i przyjemności ze słuchania niż skrajnej neutralności (do tego rozegrania mam inny typ średniaka).

15stka odpada ponieważ na WF jest 18mu a chce też stworzyć dość schludnie i smukło wygladającą koncepcyjnie kolumienkę.

Skomentuj

W projekcie który wrzuciłem szeregowo z Satori połączony jest kondensator 82uF. Ma sens kupowanie okropnie drogiego czarnego kondensatora Janzenza (63zl) czy rozsądniej dać foliowy równolegle z elektrolitem ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz posta
                      W projekcie który wrzuciłem szeregowo z Satori połączony jest kondensator 82uF. Ma sens kupowanie okropnie drogiego czarnego kondensatora Janzenza (63zl) czy rozsądniej dać foliowy równolegle z elektrolitem ?
                      Za 60 złotych kupisz dwie sztuki Mant MKP o tej pojemności.

Skomentuj

Ciekawe czy sa dobre te kondensatory bo za mundorfa o tej pojemnosci i na taki voltarz to placilem prawie 200zł za sztuke.

Skomentuj

Upalony F30.300.8.MC

Moja pierwsza regeneracja :)
                          Nigdy tego nie robiłem, zobaczymy czy mi się uda.
                          Teraz tylko trzeba kupić części i do dzieła.

Napisałem maila do STX w sprawie tej podwójnej membrany, bo na stronie ich nie mają. Jeśli nie dostanę to może jakiegoś Frankensteina się złoży
                          Last edited by marian; 04.02.2016, 15:53.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            podwójnej membrany
                            wyjaśnisz bo nie kumam za bardzo ?

Dasz Sobie radę, bez pośpiechu złożysz go bez problemu w domowym zaciszu :)

Skomentuj

Po dwóch latach leżakowania doczekało się składania

Powiedzcie mi czy nie popełniłem błędu z ustawieniem cewek względem siebie?
                              Last edited by brainlogout; 04.02.2016, 16:43.

Skomentuj

Zamieszczone przez gucio. Zobacz posta
                                wyjaśnisz bo nie kumam za bardzo ?
                                http://stx.pl/f-30-300-8-mc.html

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
                                Powiedzcie mi czy nie popełniłem błędu z ustawieniem cewek względem siebie?
                                Tak jak patrzysz na pierwsze zdjęcie, to jak byś przekręcił tą cewkę rdzeniową o 45* w prawo, było by idealnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  Średniaka dobrego dołóż i bedzie petarda :)

To chyba nie płytka do zwrotnicy do tego systemu? :/

Tak Łukasz do tego, inna jak ta twoja.
                                  Filtry + korektory dobroci.
                                  Jest już petarda, bo już tego parę razy słuchałem. Fazy ładnie zgrane w dużym zakresie, pełne 3D.
                                  Last edited by kondrax; 04.02.2016, 18:02.
                                  Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                  Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Jest już petarda, bo już tego parę razy słuchałem. Fazy ładnie zgrane w dużym zakresie, pełne 3D.

Potwierdzam - zwrotka pawel_luk - > w porównaniu z braxem ... petarda :)

Skomentuj

Zresztą to jest wersja bazowa. Będzie zamontowane u mnie, będzie pomiar dwoma sprzętami, Pawła jigiem i tym od Irka Uni. Nastąpią pewnie drobne korekcje z racji innej wysokości umieszczenia u Pawła wooferów i innej kubatury auta.
                                      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                                      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

A jakiego sredniaka polecisz.
                                        Ze sredniego mam na stanie dynaudio md140 ale to kopulka i nie zejdzie nisko.
                                        Mam też teca ls130 10cm papier ale ma duzy magnes to jest praktycznie scan speak.
                                        Sluchales tej wstegi teca i jak ci sie podoba.

Wstęga jest raczej przeciętna
                                        Lepiej spisuje sie infinity lub s2 od sony

A sredniak dynaudio jest bardzo dobry
                                        Nie przeszkadza w niczym to, ze nie zejdzie nisko
                                        Mysle ze 600-800Hz spokojnie
                                        A to spokojnie wystarczy

Uwazam, ze korektor jest tam całkowicie zbędny
                                        Co wiecej z tym korektorem glosnik gra dziwnie średnica
                                        Jakby cos tam wprowadzało znieksztalcenia

Ale tweeter u Pawła grał naprawdę fajnie
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Poprzedni projekt porzuciłem i zaczynam nowy, szkoda mi żeby głośniki leżały nie używane a mam troche czasu to sobie na spokojnie wszystko zrobie. Mam mały problem z wyfrezowaniem tunelu bassreflex ale to szczegół w porównaniu do reszty :)

Mam pytanie jaka powinna być minimalna wysokość szczelinowego br ? gdzieś przeleciały mi informacje że ogółem br musi mieć powierzchnie 1/3 sd ale w moim przypadku było by to ok 35cm^2 i wydaje mi sie troche nie realne. W moim projekcie zakładam wysokość 1cm ale boje sie że może to być za mało.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X