C158 miałem ale sprzedałem, CELLa 12cm stroiłem i bardzo mi się podobał, C173 słuchałem w niejednej konstrukcji i bardziej podobał mi się jednak CELL.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez zibii Zobacz postaTylko zastanawiam sie czy będzie duża różnica na basie przy 4 krotnej roznicy w cenie.
Cena jest wysoka ale też skala produkcji tego na pewno jest mniejsza od SS , sam koszt produkcji jest pewnie większy .
Jak byś policzył koszt wytworzenia (również weź pod uwagę R&D, potrzebę wykonania zupełnie od zera różnych części czy nawet maszyn do produkcji ) SS i CELL-a i porównał do ceny to nie był bym zdziwiony, że wyszło by mimo wszystko na korzyść accu :)
Też tak uważałem, że accuton dopindala ceny z sufitu i większości przypadków tak jest ale ma te kilka dobrych za które warto sięgnąć głębiej do kieszeni .
Zamieszczone przez zibii Zobacz postaSredni to ok jest to najlepszy glosnik accu i tutaj nie ma co gadac
Są jeszcze diamentowe CELL-e , Tidal pokazywał kolumnę na nich już ale nie ma ich na stronie accu (może i dobrze bo pewnie będzie to level cenowo wyżej niż stare diamenty)
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaśredniak CELL
Zawsze jakiś kompromis :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Przemek Zobacz postakto zgadnie - odkryje - rozpozna co to za głośnik niskośredniotonowy:
1. nikt na nim nie robił tu konstrukcji
2. świetne zejście na basie w 12-14 litrach
3. cena poniżej 120PLN
4. dostępny w kraju
5. znany producent
? :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gucio. Zobacz postaTonsil 17/100 ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPewnie nie ten, ale nie zmienia to faktu, ze to nadal bdb glosnik :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaSą jeszcze diamentowe CELL-e
Skomentuj
-
No tak diamentowe ale to poza zasięgiem ceny kosmos.
Ale wtedy to trzeba miec tez reszte toru z wysokiej pułki.
Az tak filmowac to sie nie bede.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Nowy1 ty miales do tych swoich starych accu ktore sprzedales podpiete na niskie icepowery a na sredniowysokie lampy i jak to razem chodzilo i sie zgrywalo.
Skomentuj
-
Nie na temat...W temacie kolumn, gdyby ktoś chciał się pośmiać z pewnej firmy która tak odpowiada na zapytanie ofertowe w temacie budowy kolumn na podstawie ProAc R 2.5, cytuję :
Wykonanie klona tych kolumn jest praktycznie niemożliwe, bo głośniki, które były tam stosowane, są od dawna niedostępne. To ponad dwudziestoletnia konstrukcja. Niskośredniotnowce w tej specyfikacji są nie do kupienia, a współczesna wersja wysokotonowego SS D2012 też jest zmieniona, w dodatku produkowana przez inną firmę.
Dodam też, że nie widzę sensu budowania akurat takiej kolumny - to konstrukcja mocno przestarzała, nie dorównująca możliwościom brzmieniowym współczesnym kolumnom.
Zabawne traktowanie klienta:)
Skomentuj
-
Nie na temat...Dobra, zaś się narażę - co w tym śmiesznego? Pierwsze co się rzuca w oczy, to nadzwyczajna gramatyka i ortografia, której próżno szukać u innych przedstawicieli firm. No ale rozumiem, że chodzi o te 2-drożne kolumny, które niczym się nie wyróżniają? Zauważ, że to jest zapewne jego opinia jako projektanta, który niejedno stworzył.
Skomentuj
-
Nie na temat...to śmiesznego, ze piszę do firmy która się profesjonalnie tym zajmuje..wykładam 20tyś i chce zamówić pięć par tego typu paczek, a gość mi jako klientowi mówi że to nie ma sensu bo to przestarzała konstrukcja :). To tak jakby pójść do salonu Fiata i usłyszeć od doradcy klienta: proszę iść do BMW bo fiat to marne i leciwe konstrukcje. Jak dla mnie kabaret.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez micha7n Zobacz postaNie na temat...to śmiesznego, ze piszę do firmy która się profesjonalnie tym zajmuje..wykładam 20tyś i chce zamówić pięć par tego typu paczek, a gość mi jako klientowi mówi że to nie ma sensu bo to przestarzała konstrukcja :). To tak jakby pójść do salonu Fiata i usłyszeć od doradcy klienta: proszę iść do BMW bo fiat to marne i leciwe konstrukcje. Jak dla mnie kabaret.
co do podsumowania tych kolumn po prostu napisał prawdę i tyle :) szmat czasu upłyną i za te pieniądze można zbudować porządnego :)Last edited by bawolek; 01.02.2016, 17:43.
Skomentuj
Skomentuj