Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co dasz na wentylację - sitko , siateczkę , plaster miodu ?

Skomentuj

Dokładnie :). W części środkowej możliwe, że dam dodatkowo jakąś gąbkę w ramach filtru kurzu.
      http://soctech.pl/oczka-inne/623-hv-...rforowana.html

Polecam również drobną strukturę. Nie zostają ślady po palcach.
      Last edited by swiety1337; 05.02.2016, 17:23.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
        Ani to ładny ten szczelinowy, ani proaktyczny. Zrób normalny okrągły, to i rurkę można przyciąć i wszystko. A tak narobisz się*i gwizdać może i się okarze, że nie to strojenie i wtedy nie wiem jak coś tam wkleisz.
        Zresztą do tego frontu szczelinowy będzie badzo nie proporcjonalnie wyglądał.
        Osobiście mi się br szczelinowe strasznie podobają, jeśli będzie złe strojenie wystarczy przyciąć płytki od tunelu na pilarce stołowej i sprawdzić ponownie.
        Troche pracy dziś zrobiłem, w planach dokończenie wyfrezowania we wzmocnieniach oraz zaokrąglenie kantów frontu.

Skomentuj

Zobaczymy za ok godzinę czy zrobi wow w kinie czy nie :) Lab 12, 90l netto strojenie 24-25Hz

Last edited by Pawel074; 05.02.2016, 17:40.
          Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
            Zobaczymy za ok godzinę czy zrobi wow w kinie czy nie
            Bardziej obstawiam na wooooooooooooooow. :p

Skomentuj

Jaki wzmacniacz? :)

Nie na temat...
              Rury z Castoramy są świetne do obudów testoweych :)
              Z Bocianem się śmialiśmy, że firma która używa takich rur do swoich obudów powinna się nazywać "Kanaliza Akustic", "Kanalajzing Sound" albo "Fekalia Sound Engineering".

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Docelowo będzie jakiś ADS lub t.amp jeszcze nie wiem. Czemu końcówka estradowa? Bo nie wiem ile szt sobie jeszcze dorobię i taniej
                Póki co tylko Uniamp ewentualnie BG9 jeśli lepiej się sprawdzi.

Robi się też druga obudowa ~64l netto strojenie 38Hz na drugiego Laba ale wkrętarka ducha wyzionęła i prace stanęły :/
                Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Docelowo będzie jakiś ADS...
                  Tylko nie niebieski.

...lub t.amp jeszcze nie wiem. Czemu końcówka estradowa? Bo nie wiem ile szt sobie jeszcze dorobię i taniej
                  Ja jak bym miał robić naprawdę mocnego suba, to też bym kupił końcówkę mocy i dołożył filtr Ravena lub inny podobny z wieloma funkcjami.
                  Tylko ja bym tą końcówkę przerobił, a dokładnie wiatraki... szum wiatraków w końcówkach jest dla mnie nie do przyjęcia :)

Skomentuj

Jak już kupie końcówkę będę myślał co dalej, cisza jest najważniejsza bo też nie lubię jak mi coś szumi. Póki co w planach jest klon accu p4100 więc fundusz napięty :(

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta

Nie na temat...
                      Rury z Castoramy są świetne do obudów testoweych :)
                      Z Bocianem się śmialiśmy, że firma która używa takich rur do swoich obudów powinna się nazywać "Kanaliza Akustic", "Kanalajzing Sound" albo "Fekalia Sound Engineering".

Szambus Faber lub Bobeks&Kałkins

Skomentuj

Pawel074
                        U mnie lab12 sprawdzil sie najlepiej w budzie 70L z jedna rura kanalizacyjna . Mialem go tez w budzie 55L i tez gral bardzo fajnie.
                        Zona niestety nie zaakceptowala rozmiaru nowej pralki, ktora na dodatek glosno ''buczy''.
                        Nie ma lekko... trzeba sie bylo z labem pozegnac.
                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Aplikował ktoś tego laba w OZ ?

Skomentuj

Zmień żonę. Nie współczuje Ci, bo dałeś sobie na głowę wejść. Pewnie ona ma 30 torebek, 50 par butów, i 2 tony ciuchów aż się wylewa z szaf i tobie nie może to przeszkadzać ?

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                            Pawel074
                            U mnie lab12 sprawdzil sie najlepiej w budzie 70L z jedna rura kanalizacyjna . Mialem go tez w budzie 55L i tez gral bardzo fajnie.
                            Zona niestety nie zaakceptowala rozmiaru nowej pralki, ktora na dodatek glosno ''buczy''.
                            Nie ma lekko... trzeba sie bylo z labem pozegnac.
                            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

W ciągu około dwóch tygodni będę miał swoje dwa LABy w OZ 100l, z transformacją, Linkwitza:)
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

100L to i tak niemała skrzynka. Raczej interesuje mnie aplikacja proponowana przez producenta.

Skomentuj

Ja już po prostu nie mogę usiedzieć na d...., kolejna wersja moich 3-way na razie nie kompletna bo reszta głośników gdzieś u górników.

Skomentuj

Producent ma bardzo duży rozrzut sugerowanych litraży BR. No i to jest 100l dla dwóch:)
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ja robie według producenta. Miałem go w 55l br i średnio mi sie podobało, beyma 12br70 wypadla lepiej ale to bylo pod muzyke. W 35l OZ porażka. Zobaczymy jak zagra w 90l ale jutro dopiero, ma to byc sub 100% do filmów, a te 64l w przyszlym tyg.i to bedzie z ciekawości
                                      Last edited by Pawel074; 05.02.2016, 21:23.

Skomentuj

Sylvek co tam bedzie na srednicy.
                                        Na dole tiw250xs tak.
                                        W jakiej pojemnosci bedzie pracował.
                                        A jak beryl od focala.

Skomentuj

Na dole tiw200xs , na srednicy magnezowy excel 15cm, focala słyszałem tylko ze zwrotnicą od et338 było super. Dedykowana będzie niedługo i myślę że będzie jeszcze lepiej lepiej.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X