Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Raczej zabezpieczenie przed pobrudzeniem obudowy 30-sto kilogramowym wiadrem z zaschniętym betonem
    Albo przed tynkiem spadającym z sufitu :P
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wrzuciłem 4 kołeczki coby labik nie odpadł razem z panele.
      W srodku po klejeniu dodam jeszcze dwa profile i skrece od wenatrz.

Jednak to tylko 2cm pasek z klejem po obwodzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta

Wrzuciłem 4 kołeczki coby labik nie odpadł razem z panele.
        W srodku po klejeniu dodam jeszcze dwa profile i skrece od wenatrz.

Jednak to tylko 2cm pasek z klejem po obwodzie.
        Kurcze jaki krzyżak tzn wzmocnienie w środku. Aż mi się moja pierwsza buda oz przypomniała. Teraz myślę że trzeba iść trochę dalej i zrobić wpusty

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

MDf 22mm + 3mm hdf.
          Nie wiem czy byl konieczny, buda jest mala - ale co tam.
          Jego obietosc zniewelowalem podfrezowaniem w panelu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Budda netto 35 litrow, do tego dopcham watolina.
          Pierszy moj sub CLOZED.

A kiedys, jak bede miec wiekszy salon to zapne LAB 15 do 120litrow i wypchne okna ^^

Skomentuj

- - - - - aktualizacja - - - - -

Pierszy moj sub CLOZED.
            Moja dziewczyna od razu powie Ci kiedy gra bassreflex a kiedy closed, jest wrażliwa na burczypudło :)
            Zawsze słyszę.. buczy..buczy, odkąd odpaliłem jej closed to już nie buczy a pięknie jej brzmi metallica.
            Last edited by Rfck; 01.09.2016, 21:56.

Skomentuj

Rfck - mam podobnie zrobione kolumny wewnątrz :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Możecie polecić jakiś sensowny wzmacniacz pod 2x50V? Mam na razie UNI i BG7 (do nieużywanego suba), ale to bym dla zabawy jeszcze coś innego złożył, warunek niezbyt duże PCB, bo mam mało miejsca.

Może któryś moduł z Chin? D klasa by mogła być, ale na czymś innym niż IRS2092, bo taki już robiłem.

Skomentuj

Wariaty, tylko pszczoły wpuścić do środka

Skomentuj

Jego obietosc zniewelowalem podfrezowaniem w panelu.
                    Możesz wyjaśnić? bo nie do końca rozumiem :)

Skomentuj

Wzmocnienia to jakis jeden litr. Panel zrobiłem z mdf 38mm, a od strony wewnętrznej jest wyfrezowany kwadrat 32x32x2cm co powoduje zwiększenie tej objętości.
                      No i akurat pokrywa mi to wzmacnianie.

Z drugiej strony litry w ta czy w ta, dorzucę watoliny i tak sie rozjedzie

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                        Moja dziewczyna od razu powie Ci kiedy gra bassreflex a kiedy closed, jest wrażliwa na burczypudło
                        Zawsze słyszę.. buczy..buczy, odkąd odpaliłem jej closed to już nie buczy a pięknie jej brzmi metallica.
                        A na czy masz tego suba?
                        Szukam jakiegoś ciekawego głośnika ale jakoś brak pomysłów.

Skomentuj

Zaczynamy zabawę.

marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Panel zrobiłem z mdf 38mm, a od strony wewnętrznej jest wyfrezowany kwadrat 32x32x2cm co powoduje zwiększenie tej objętości.
                            Aaa, o to chodzi :)

Skomentuj

Manualny przełącznik AUDIO

Przyszedł czas się pochwalić co wydziubałem wolnymi chwilami.
                              Przełącznik manualny z przeznaczeniem do podłączania dwóch kompletów kolumn i jednego wzmacniacza lub dwóch wzmacniaczów i jednej pary kolumn.
                              Nie powiem, przydaje się czasem takie urządzonko.

Na chwilę obecną brakło mi opisów na obudowie (szczególnie przy opisie wejść), bo okoliczne firmy wołają za nadruk więcej niż jestem w stanie przełknąć.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Rfck - mam podobnie zrobione kolumny wewnątrz
                                Ile waży ten Twój jeden kloc ?

Skomentuj

Dodane kilka szt RCA i kabelki uporządkowane

Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                                    Ile waży ten Twój jeden kloc ?
                                    Dużo, nie ważyłem, szkoda mi pleców :P Zwłaszcza, że mam z nimi spore problemy.
                                    Ale żeby za lekko nie było to na dole są jeszcze wklejone formatki z granitu, całość jest złożona z płyt 22mm a front i tył z płyt 38 mm :)
                                    Garba się można dorobić :P

Skomentuj

Dużo, nie ważyłem, szkoda mi pleców :P
                                      No na pewno Jak je przenosisz ? masz wózek widłowy w domu ?
                                      Musze takie zrobić to mi koty nie przewrócą

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                                      A na czy masz tego suba?
                                      Szukam jakiegoś ciekawego głośnika ale jakoś brak pomysłów.
                                      Mowa o aucie: ReAudio Re12d4, w domu też grał nieźle.

Skomentuj

Pre dzialajet OK. Zwykla na zwyklej wkladce jest znacznie wieksza amplituda niz na emm6 ale spokojnie do pomiarow powinno styknac.

PS
                                        Gwizdam na 1,34 kHz
                                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Dużo, nie ważyłem
                                          Obstawiam 70kg.

Ja właśnie składam obudowę testową TL do XLS10, no i znowu się wkurzam że zachciało mi się dużej obudowy :rolleyes:

Planowane miejsce suba było pod sufitem nad ekranem, ale teraz jak patrzę na gabaryty to mam mieszane uczucia

Skomentuj

Czaruję...
                                          X