Na fejsie Ci też napisałem :) Nie wiem czy odczytałeś. Stereo też będzie, spokojnie mam jeszcze jedną parkę sankenów TTC/TTA mam już zamówione, ale i tak zejdę z zasilaniem, mam już przecież mocniejsze i-ampy.
Ten tranzystorek od biasu mozna tez ladnie od spodu podlutowac
A już nie chciało mi się kombinować z tym MPSA po odlutowaniu, temu dałem na przewody. Na dobrą sprawę, to za pierwszym strzałem ruszył, tylko ta masa...:razz: No cóż, niewiedza kosztuje :flapper:
Trzeba koniecznie połączyć masę sygnałową z masą zasilania, bo bez tego masz stałe na wyjściu od ujemnej połówki zasilania i cyrki z pomiarami tranzystorów
Trzeba koniecznie połączyć masę sygnałową z masą zasilania, bo bez tego masz stałe na wyjściu od ujemnej połówki zasilania i cyrki z pomiarami tranzystorów
Holgin ta pleksa jest od spodu zadrukowana w negatywie?
Pleksa jest czarna półprzezroczysta, a pod spodem jest kilka warstw (słabe pokrycie) negatywowego nadruku na przezroczystej folii i do tego biała, półprzezroczysta pleksa, żeby rozpraszać światło z LEDów :)
Ostatnio slepne takze bedziesz mi musial powiedziec, bedzie latwiej
EDIT:
Pracuje wlasnie nad schematem i PCB do w/w wynalazku, zeby bylo latwo zrobic moda na inverting amplifier --> a po cholere to ?
A no po to zeby bylo mozna bardzo latwo zrobic mostek, czyli lutujemy dwie takie plytki i na jednej robimy maluskiego moda, dajemy zworke i dodatkowego reza. Nie trzeba bedzie uzywac dodatkowego ukladu odwracajacego faze (czyli odpada jeden OPamp, zasilacz 2x 15VDC).
Podajemy ten sam sygnal na dwie plyteczki i mamy 4x wieksza moc bez zbednych ceregieli. Minus bedzie tylko taki ze zrodlo sygnalu bedzie musialo miec w miare niska impedancje wyjsciowa. Uklad PCB tez chyba bedzie nieco inny.
AAA no wlasnie LEDow nie ma, faktycznie cos tak dziwnie to wyglada jak sie zasilanie wlaczy. Takie biedne to PCB.
Na 2R to raczej nie potrzeba mostka, tylko porzadna koncowe i tyle. Klopot moze sie robic z glosnikami 8R i duza moca gdzie trzeba uzywac duzej wartosci napiecia zasilania.
W moim przypadku moge sobie zrobic bi-AMP na 2x50W na srodek i gore i okolo 2x200W na niskotonowce, napiecie zasilania bedzie to samo dla wszystkich 6 koncowek (4 na mostek i 2 na stereo), trafko w okolicy 2x30VAC z dosc duzym pradem powinno styknac.
Narazie nie zamierzam robic na wiecej niz jedna parka ale kto wie moze sie zrobi i na dwie.
Odpal stereo, posluchaj i daj znac czy z tej maki bedzie chleb.
Pozdr
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Przy zasilaniu 2x 40VDC moze by sie udalo wycisnac 300W/8R z jednej parki na koncoweczce.
Musze wyzezbic prototyp to sie dowiem.
Zastanawialem sie czy by przypadkiem nie zrobic tego np jakos na plasko na radiator, zrobic koncoweczke stereo i przypinana plytke, albo sie bedzie jechac na stereo albo w mostku .... hmm gdzies juz takie cos wydzialem.
Zastanawialem sie czy by przypadkiem nie zrobic tego np jakos na plasko na radiator, zrobic koncoweczke stereo i przypinana plytke, albo sie bedzie jechac na stereo albo w mostku .... hmm gdzies juz takie cos wydzialem.
Hmm, no można by jakoś inaczej dać, bo końcówka długa jest teraz 130mmx55 zajmuje mi. Może by na jakiś switch zrobić zmianę, tak jak w końcach mocy estradowych :p
marcin
Sprawdz to w taki sposob, pograj ostro i nastepnie poczekaj z 2 min i sprawdz wartosc pradu spoczynkowego, kazdy element ma swoja bezwladnosc termiczna i po ostrym graniu jak zdejmiesz obciazenie to struktura tranzystora moze byc jeszcze troche cieplejsza niz tranzystora czujnikujacego. Jak zmierzysz to podaj mi wartosc to zmienie troche kompensacje zeby bardziej pasowala do sankenow.
Skad masz MPSa42 ?? Z tme ??
Skomentuj