Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Tak, już jest gotowy.
Przy tej mocy, która mu podaję (około 60W) daje radę. Brzmienie ma całkiem fajne, nieco podrasowane filtracją :-) Ale to jest max co można z niego wycisnąć jako sub. Przy większej mocy przekracza xmax i koniec.
Oczywiście jest to taki sub cywilny, ogólnego zastosowania, do grania od 40Hza nie taki, który zagra poniżej 30Hz.
Last edited by Granat; 10.04.2023, 22:06.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
Druk 3d nowego łożyska...?
I kolejny pacjent do dłubania:
Z grubsza działa oprócz tego, że nie odtwarza wysokich w jednym kanale :) Raczej kwestia ustawienia głowicy. Udało się ustawić nagrywającą tak, że taśmy które sam nagra odtwarza równo :)
Niemniej jednak ruszanie fabrycznego ustawiania było bardzo głupie...
- 3 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaNiemniej jednak ruszanie fabrycznego ustawiania było bardzo głupie...
obudowa i reszta wnętrza się produkuje i kompletuje. Efekt finalny za jakiś czas
tak wiem na foto jeszcze nie są ustawione ograniczniki ruchu. Już byłem zmęczony wyważaniemLast edited by daniel69; 12.04.2023, 20:30.
- 1 lubię
Skomentuj
-
To ja wrzucam efekt pracy Marka (MarekMitonski). Nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolony ze stolarki i ogólnie ze współpracy. Wszystko zrobione tak jak chciałem.
Został mi jedynie mały dylemat, bo reszta pracy należy juz do mnie. Zastanawiam się czy na boki nakleić sobie czarne szklo (front jest szerszy niz skrzynka o 0,5cm z każdej strony), czy też pomalować to w półmacie na czarno, bo fronty i góra raczej będą w jakimś olejowosku.
Drewno to lite wenge.
Last edited by fafik90; 21.04.2023, 22:31.
- 6 polubień
Skomentuj
-
Zamieszczone przez fafik90 Zobacz postaTo ja wrzucam efekt pracy Marka (MarekMitonski). Nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolony ze stolarki i ogólnie ze współpracy. Wszystko zrobione tak jak chciałem.
Teraz wiem komu powierzyć moje "kolumnowe wydumki".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Ape-- Zobacz postaSzkło będzie super.
Pisz namiary na kolegę stolarza?
Szkło już się robi, zwrotnice też już poskładane, zostało tylko pomalować resztę i poskładac do kupy ;-) ...może do wakacji sie wyrobię hehe
BTW. Gdyby ktoś potrzebował jakieś proste elementy szklane malowane, mogę służyć pomocą w załatwieniu czegoś takiego po koleżeńsku ;-)Last edited by fafik90; 25.04.2023, 21:09.
- 1 lubię
Skomentuj
Skomentuj