Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panel do subwoofera. Potrzeba podłączyć jedynie transformator.
    Regulowany filtr 4-rzędu, subsonic, eq, limiter.

Skomentuj

i gotowy

Skomentuj

Już gra?
        Jak ten SB sprawuje się jako sub?

Skomentuj

Tak, już jest gotowy.
          Przy tej mocy, która mu podaję (około 60W) daje radę. Brzmienie ma całkiem fajne, nieco podrasowane filtracją :-) Ale to jest max co można z niego wycisnąć jako sub. Przy większej mocy przekracza xmax i koniec.
          Oczywiście jest to taki sub cywilny, ogólnego zastosowania, do grania od 40Hz a nie taki, który zagra poniżej 30Hz.
          Last edited by Granat; 10.04.2023, 22:06.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta

Druk 3d nowego łożyska...?
            Udało się naprawić. Jedyną opcją jednak było znalezienie dawcy. Znalazłem inny magnetofon wykorzystujący wariację tego mechanizmu i z dwóch zrobiłem jeden :)

I kolejny pacjent do dłubania:

Z grubsza działa oprócz tego, że nie odtwarza wysokich w jednym kanale :) Raczej kwestia ustawienia głowicy. Udało się ustawić nagrywającą tak, że taśmy które sam nagra odtwarza równo :)
            Niemniej jednak ruszanie fabrycznego ustawiania było bardzo głupie...

Skomentuj

Nie wiem o co chodzi ale jak napiszę dłuższy post to się nie chce opublikować…
              Last edited by daniel69; 12.04.2023, 20:25.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                Niemniej jednak ruszanie fabrycznego ustawiania było bardzo głupie...
                Coś o tym wiem. Ostatnio postanowiłem ruszyć fabryczne wyważenie wskaźnika wychyłowego. Ustawienie go na wzór drugiego trochę czasu mi zajęło… ale obecnie wskazania obu się pokrywają. Fakt faktem później się okazało że powód był ciut inny… ale zanim do wszystkiego doszedłem to trochę się pobawiłem. Ale warto było bo te cuda wyglądają tak:

obudowa i reszta wnętrza się produkuje i kompletuje. Efekt finalny za jakiś czas

tak wiem na foto jeszcze nie są ustawione ograniczniki ruchu. Już byłem zmęczony wyważaniem
                Last edited by daniel69; 12.04.2023, 20:30.

Skomentuj

Przyjechał ostatni element układanki do Classic Monitora :)

Już to oczami wyobraźni widze...

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

co to za wstęga?

Skomentuj

Jedna z najlepszych na rynku choć dzisiaj trudno dostępna. Viawave GRT-145W-8
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

To ja wrzucam efekt pracy Marka (MarekMitonski). Nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolony ze stolarki i ogólnie ze współpracy. Wszystko zrobione tak jak chciałem.

Został mi jedynie mały dylemat, bo reszta pracy należy juz do mnie. Zastanawiam się czy na boki nakleić sobie czarne szklo (front jest szerszy niz skrzynka o 0,5cm z każdej strony), czy też pomalować to w półmacie na czarno, bo fronty i góra raczej będą w jakimś olejowosku.

Drewno to lite wenge.

Last edited by fafik90; 21.04.2023, 22:31.

Skomentuj

Cudo! Estetyka w każdym aspekcie na bardzo wysokim poziomie.
                          Aż mi wstyd za moje kolumny z OSB i sklejką na wierzchu.

Skomentuj

Żadnych kompromisów!
                            Czarne szkło, ale o grubości 10mm, ze szlifowanymi na 45° do połowy grubości krawędziami (szlify polerowane!). Kleiłbym na klej montażowy MAMUT, jest trwale elastyczny i potężnie trzyma.

Skomentuj

Zamieszczone przez fafik90 Zobacz posta
                              To ja wrzucam efekt pracy Marka (MarekMitonski). Nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolony ze stolarki i ogólnie ze współpracy. Wszystko zrobione tak jak chciałem.
                              REWELACJA, kapitalnie wykonane. Cieszy mnie, że są jeszcze tacy fachowcy pełną gębą.
                              Teraz wiem komu powierzyć moje "kolumnowe wydumki".

Skomentuj

Fajniutkie. Tyle lat brakowało jakiegoś stolarza z pojęciem i większymi możliwościami przerobowymi..

Skomentuj

Szkło będzie super.
                                  Pisz namiary na kolegę stolarza?

Skomentuj

https://diyaudio.pl/forum/dzia-komer...mny#post656079

Skomentuj

No tak mi milo że ze skromności nie wiedziałem czy odpisywać cos :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Ape-- Zobacz posta
                                        Szkło będzie super.
                                        Pisz namiary na kolegę stolarza?
                                        Namiar masz powyżej ;-)

Szkło już się robi, zwrotnice też już poskładane, zostało tylko pomalować resztę i poskładac do kupy ;-) ...może do wakacji sie wyrobię hehe

BTW. Gdyby ktoś potrzebował jakieś proste elementy szklane malowane, mogę służyć pomocą w załatwieniu czegoś takiego po koleżeńsku ;-)
                                        Last edited by fafik90; 25.04.2023, 21:09.

Skomentuj

Zaczynamy ciekawy projekt :)
                                          Wszytko będzie z sklejki fornirowanej.
                                          Sam tuba będzie z litego klejonego drewna.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X