Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

piękna sprawa :) zawsze mnie to interesowało - uwielbiam podziwiać taką pracę :)

Skomentuj

I kolejne chwilę przy naszym projekcie :)

Oczywiscie to trzecie pietro to taki żarcik

Last edited by MarekMitonski; 13.05.2023, 17:35.

Skomentuj

frezowane drewno pieknie wyglada

frezowane na 3 osiowce? czy recznie jakos?

Skomentuj

Tak na 3 osiowej. Ale masa jeszcze ręcznej roboty. No ale następnym razem będzie łatwiej.

Skomentuj

jak 3 osie i wierszowanie, to faktycznie troche roboty z tym bylo

Skomentuj

Zostało założyć pokrywkę z wiatraczkiem, złożyć przewód USB A-B 3.0 i można uznać za skończone no jeszcze te srebrne śrubki z tyłu.....

Skomentuj

Zastanawiam się nad taką konstrukcja. Masz gdzieś bardziej rozpisane co zastosowałeś? Po kolei wszystko co trzeba by kupić by to ogarnąć? Czy razber czy jakieś inne klony bo z tym rasbery ostatnio słabo z dostępnością a raczej rozsądnymi cenami

Skomentuj

Ja swoje DIY TAD w zeszłym roku zbudowałem, ale nad zwrotnicą nadal walczę

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Nieźle to wgląda :) tuby wysoko tonowych sam robiłeś?

Glosniki nisko tonowe z tymi kabelkami do gory wygladaja jak kroliczki

Skomentuj

To przewody od TV horny zrobił Tomek K. czyli Kasoto.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

O te kabelki mi chodzi :)
                        Taki mały żarcik :)

Skomentuj

No i pierwsze warstwy lakieru

Skomentuj

Zamieszczone przez Granat Zobacz posta
                            Jakto skończyło, a gdzie głośniki? :-)

Skomentuj

Last edited by fafik90; 04.06.2023, 17:25.

Skomentuj

co to za material z tylu?

Skomentuj

Z tyłu raczej folia bo jak oddawałem kolumnę to deska górna licował się z MDF pleców kolumny więc nie było już miejsca na coś innego. Ale i tak karbon robi robotę :)

Skomentuj

Mam znajomego który ogarnia włókna i robi tez carbon, ale stwierdziłem ze przykleje zwykla folie, wydaje mi się ze wpasowała się idealnie…ale nie ukrywam ze chodziło mi po głowie wykonanie tez częściowo obudowy w żywicznych elementach, ale już napewno nie tej (tak jak Marek powiedział, tutaj już nie było miejsca na nic prócz foli…drewna wystarczyło na styk, a nawet musiało być już lekko kombinowane)…musiałoby to być coś nowego…może zbiorę się na chęci żeby zrobić coś nowego…musiałbym znaleźć równie fajny projekt i potem myślec nad obudowa.

Marek jeszcze tego nie wie :P…ale mam w planach jeszcze zrobić maskownice…wiec tez uderzę do niego z tematem żeby ogarnął mi to na CNC.
                                    Pod frontem ukryte i wklejone mam magnesy neodymowe…wiec zostało tylko wyciąć ramkę i okleić ja materiałem.

Skomentuj

Kolumny wygladaja estetycznie i nietypowo. Szkoda jednak, ze umiejscowienie glosnikow na froncie jest juz typowe i dosc niefortunne, co bedzie mialo bardzo duzy wplyw na dyfrakcje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                        Kolumny wygladaja estetycznie i nietypowo. Szkoda jednak, ze umiejscowienie glosnikow na froncie jest juz typowe i dosc niefortunne, co bedzie mialo bardzo duzy wplyw na dyfrakcje.
                                        https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...-usher-9930-20
                                        To ten projekt. Spodobało mi sie bardzo brzmienie na AVS i dlatego postanowiłem go wykonac, ale w swojej estetyce ;-)
                                        Last edited by fafik90; 05.06.2023, 20:07.

Skomentuj

W takim razie daje rozgrzeszenie

Skomentuj

Czaruję...
                                          X