Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na bogato granitowe blaty

Skomentuj

Lata 90te w nowej odsłonie, czyli AD1865N (laserowe napisy) piggyback projekt udostępniony od 3lite dla forum z pewnymi zmianami np.10x opa1612, ze zbalansowanym wyjściem XLR, wyjściem rca, pełne zasilanie liniowe, uac evo z bt selektor cyfrowy 3x toslink, 1x coax oraz pre xlr wszystko sterowane przez miniseries controller Matway-electronics.pl, wszystkie moduły wykonane również przez Mateusza, standby, pvc, wyswietlacz alfanumeryczny również. Jedynie syf w kabelkach to moja robota, głupie pomysły tez były moje. Porównując do ess9018(audiolab m dac plus) niebardzo jest co pisać bo nie ma co porównywać ess to zabawka przy tym zestawie.
      Last edited by Barth; 29.09.2024, 15:57.

Skomentuj

Super podoba mi się. Możesz podpowiedzieć jak wygląda przejście z XLR na RCA? Jakiś schemacik?

Skomentuj

Adapter został zaprojektowany na zlecenie na specjalnym układzie, moje są jedynie głupie pomysły i okablowanie ale ich realizacja w pełni Matway-electronics.pl, mi też się super podoba :P

Skomentuj

Lata 90 opływały w srebrze

Skomentuj

I cyk DIY froncik

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta

Współczuję sytuacji.

Możesz coś więcej napisać o tym zestawie z PHL ? co na reszte pasma i jakie podziały planowane ?
                Tak, grają z Bliesmą T34B oraz Acoustic Elegance TD12S. Układ jest d'appolito więc poza berylem wszystko X2. Podziałów i całej reszty niestety nie mogę ujawnić ponieważ autor sobie nie życzył, zwrotnice są zalane żywicą. Całość powstała w oparciu o podzespoły Duleund, przewody rownież Duleund, gniazda WTB i Jansen. Obecnie- odnośnie zmian, które miały nigdy nie nastąpić- zamiast IcePowrow jest Hypex Nilai, ze wszystkich dostępnych- nie próbowałem na GaN-ach- szerzej końcówek w klasie D zagrał najlepiej. Zmieniłem również pre na Matway- Gavron wykonał ponownie cudo. Dzięki triggerowi odpalam wszystko z kompa. Jeśli chodzi o dźwięk, jest genialny. Po prostu nie da się inaczej opisać. Tor wygląda następująco volumio, dac piggyback 4xad1865 od Matway, pre od Matway, końcówka hypex nilai w wersji kit DIY, kolumny.
                PHL gra dźwiękiem otwartym, w połączeniu z bliesmą jest mu bliżej do estrady niż do monitorów bliskiego pola :) to musi połknąć trochę mocy żeby odkryć karty. Dźwięk jest duży, Tomek kiedyś pisał, że ma się wrażenie, że gra cały front, dokładnie tak jest, nie ma skalpela i wykrawania każdego dźwięku. Jest muzyka na wiele godzin bezbolesnego słuchania. Jeśli chodzi o bas, ciężko to opisać, killer. Obudowy są ze sklejki, 30 i 50 mm są ciężkie i wygłuszone zostały filcem oraz wełną, Marcin (LM) jak wspominałem kiedyś, zrobił je wybitnie, dlatego bas nie jest pudełkowaty, po prostu bardziej to czuć niż słychać. W obecnej formie zestaw jest kompletny. Może kiedyś pokombinuję z końcówką na GaN albo może Matway coś zrobi, co ubije Nilai. Póki co słucham a to co słyszę bardzo mi się podoba. pzdr

​​​​​​​

Skomentuj

Armaty pozdrawiajo ;-)

Skomentuj

Fajny projekt i znajomy koncept, bo to kolejny projekt jaki widzę na forach DIY, a oparty na moim pomyśle sprzed ładnych kilku lat na własne paczki zbudowane w oparciu o dobór (egzotycznych wówczas w świecie DIY) głośników Acoustic Elegance i PHL :-).
                    Szkoda, że Acoustic Elegance praktycznie wycofał możliwość przygotowywania wersji OEM-owych swoich basów dla DIY-wców. Te z regularnej serii TDXS mają jedną dość istotną wadę konstrukcyjną, aczkolwiek nawet z nią zamiatają większość tzw. hi-endów.
                    Jedna uwaga - ta kopułka nie do końca pasuje do tych głośników i nie pozwala pokazać ich pełnego potencjału brzmieniowego i makrodynamicznego.

Last edited by Racjonalny; 14.10.2024, 12:39.

Skomentuj

Jeszcze plexa przycisk i skończone

Skomentuj

ladne
                        pleksa dymiona?

Skomentuj

Tak plexi dymiona

Skomentuj

Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
                            Fajny projekt i znajomy koncept, bo to kolejny projekt jaki widzę na forach DIY, a oparty na moim pomyśle sprzed ładnych kilku lat na własne paczki zbudowane w oparciu o dobór (egzotycznych wówczas w świecie DIY) głośników Acoustic Elegance i PHL :-).
                            Szkoda, że Acoustic Elegance praktycznie wycofał możliwość przygotowywania wersji OEM-owych swoich basów dla DIY-wców. Te z regularnej serii TDXS mają jedną dość istotną wadę konstrukcyjną, aczkolwiek nawet z nią zamiatają większość tzw. hi-endów.
                            Jedna uwaga - ta kopułka nie do końca pasuje do tych głośników i nie pozwala pokazać ich pełnego potencjału brzmieniowego i makrodynamicznego.

Znam ten projekt, jednak temat AE wziął się z tego, że są w stanie sięgnąć phl bez midwoofera i prędzej czy później ląduje się na stronie AE. Beryl bardzo mi się podoba za mikrodetal, mega fajnie się to zgrywa ale jasne do koncertów kompresor najlepszy i jasne, że termiczne problemy AE mogą się wtedy objawić- chyba o tym piszesz, jednak ekstremalne głośności są u mnie nieosiągalne. Jestem mega zadowolony z ostatecznego efektu, może kiedyś kompresor dodam. Dzięki i pozdrawiam

Skomentuj

Się składa:
                              https://diyaudio.pl/i/22739/b8bf5621...1732102578.jpg
                              Pozdrawiam.
                              Załączone pliki
                              Last edited by lokiec3; 20.11.2024, 12:43.

Skomentuj

Piękne paczki, tylko popraw proszę link do zdjęcia.

Skomentuj

Nie umiem.

Skomentuj

Lata 90te reaktywacja.

Skomentuj

A masz jakąś fotkę z przodu? Na jakiej kości DAC to będzię?
                                      "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                                      JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

DAC już działa od jakiegoś czasu na 2x AD1865N, obecnie przód jest rozgrzebany na dniach będzie skończony

Skomentuj

To może być ciekawie. Całe szczęście, że nie AKM albo ESS Sabre.
                                          "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
                                          JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Czaruję...
                                          X