tak wiem wygląda jak penis haha :lol: tak się ułożył bo łączony był na środku :twisted: szczerze mówiąc to na zdjęciu to dopiero zauważyłem, tak jak się patrzy ba budę bezpośrednio to tego nie widać tak bardzo - na szczęście :smile:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez ploterdaniel69, co to za sub ?? :>
Skomentuj
-
slavOK, z tym siusiakiem to Ci się udało hehe, masz chu..jowego suba :wink:
Bardzo szeroki front zrobiłeś i wygląda to jak pralka.
Mam ten sam głośnik w nieco większej OZ, pochwal się jak wytłumiłeś i jak to gra Twoim zdaniem, bo ja spodziewałem się więcej dynamiki i blastu, ale walczę jeszcze z obudową i może jeszcze do TL go wsadzę.
Skomentuj
-
Nie wytłumiłem (a wytłumię wełną owczą z domieszką mineralnej, raczej na słuch) i jeszcze nie gra bo czeka na lakier, to tylko przymiarka była, nie lubię tak czegoś skręcać i rozkręcać, zrobię od a do z to wtedy opisze wrażenia :)
co do frontu to juz tutaj pisałem jak by był węższy to z kolei był by dłuższy a to też wyglądało lipnie - ogólnie obudowy zamknięte bez BR na froncie dziwnie wyglądają, dla mnie jest ok - na żywo wygląda fajnie, palisander mi się bardzo podoba :)
co najwyżej zrobię maskownice na front :)
Skomentuj
-
Żeby nie było, że nic nie robię
To Sławek robi takiego samego suba jak ja, a nie ja robię takiego jak on ;D
30L closed + komora na panel Irka 300W, szcześcian 39x39x39cm po zewnętrznej.
Zostało wykręcić wkręty, zastąpić kołkami. W przyszłości fornir ale nie teraz brak czasu.
głośnik to Dayton RSS265HFWszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
co do frontu to juz tutaj pisałem jak by był węższy to z kolei był by dłuższy a to też wyglądało lipnie - ogólnie obudowy zamknięte bez BR na froncie dziwnie wyglądają
Co do proporcji to rzecz gustu oczywiście, jednak im lżejsza wizualnie obudowa tym lepiej to wygląda w pomieszczeniu, zwłaszcza niedużym.
Najwazniejszą rzeczą jest tu jednak brzmienie, i bardzo mnie interesuje jak Wy je odbieracie, zwłaszcza że macie identyczne suby, także nie porównujcie ich jednocześnie a niech każdy opisze wrażenia bez ściemy i samych ochów i achów :wink:
Z kostki o tych wymiarach to Wam pewnie koło 40L wyjdzie "widzianych" przez głosnik, po mocnym tłumieniu.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez jaciompNajwazniejszą rzeczą jest tu jednak brzmienie, i bardzo mnie interesuje jak Wy je odbieracie, zwłaszcza że macie identyczne suby, także nie porównujcie ich jednocześnie a niech każdy opisze wrażenia bez ściemy i samych ochów i achów
Skomentuj
-
Niskotonowy Braun LC20/4 (w burczybasie - póki co) i szerokopasmówka Tesla ARO 567 (w ołpenbaflu - póki co).
Pierwsza przymiarka do zwrotnicy - podział w okolicy 0,8-1,0 kHz; na Braunie II rząd, na Tesli I rząd + "delikatna poprawka gładkości pasma" (RLC - ale nie wiem czy go nie usunę - zobaczymy co pokażą dłuższe odsłuchy). Na górę dojdzie lekkie wspomaganie - już jestem po wstępnych rozmowach z trzecią parą głośników ale trochę jestem na bakier z czasem dlatego dzisiaj pomiary tylko tych dwóch wcześniej wspomnianych.
Na wykresie widać:
- OnAxis (1m, bez wygładzenia)
- Farfield (1m, wygładzenie 1/4 okt)
- impedancja zestawu
Dodam jeszcze, że głośniki znamionowo mają po 4 ohm i sumarycznie ze 100-120 lat
Skomentuj
-
Tanner, tak
w przypadku telpoda to da sie na dluzsza oske zalozyc dowolna ilosc potkow
wystarczy tylko zrobic sobie nowa oske i zamocowac jakos obudowy razem - jak zrobie to pokaze
latwiej jest z chinskimi potkami na foto1 - ale wiecej szczegolow jak bedzie wszystko gotowe
joy_pl, wysil sie troche!
potencjometr 6 kanalowy :P
Skomentuj
Skomentuj