Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tak wiem wygląda jak penis haha :lol: tak się ułożył bo łączony był na środku :twisted: szczerze mówiąc to na zdjęciu to dopiero zauważyłem, tak jak się patrzy ba budę bezpośrednio to tego nie widać tak bardzo - na szczęście :smile:

Skomentuj

z nudów przez ostatnie 2 dni wyrzeźbiłem sobie stolik pod sprzęt audio :) z tego co było w domu plus małe zakupy, koszt 70 zł :)

Skomentuj

A tam od razu penis. Chodziło mi o kwiatek - łodyżka, po bokach dwa listki i czarny kwiatek :razz:

Skomentuj

daniel69, co to za sub ?? :>

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter
            daniel69, co to za sub ?? :>
            peerless xxls z dwoma membranami biernymi, jeszcze nie skończony bo na gorze będzie miał kawałek litego drewna (tak samo jak kolumny po bokach - tez nie skończone dlatego tutaj nie ma tego drewna by było dokładnie takie samo), teraz jest tam położony jedynie kawalek podkładki z bambusa :) sub jest oklejony skajem dookoła a na gorze będzie te lite drewno jak wspomniałem a kolumny będą oklejone dookoła ale nie wszystkie boki a góra przód i tył a po bokach wspomniane drewno...

Skomentuj

slavOK, z tym siusiakiem to Ci się udało hehe, masz chu..jowego suba :wink:
              Bardzo szeroki front zrobiłeś i wygląda to jak pralka.
              Mam ten sam głośnik w nieco większej OZ, pochwal się jak wytłumiłeś i jak to gra Twoim zdaniem, bo ja spodziewałem się więcej dynamiki i blastu, ale walczę jeszcze z obudową i może jeszcze do TL go wsadzę.

Skomentuj

Nie wytłumiłem (a wytłumię wełną owczą z domieszką mineralnej, raczej na słuch) i jeszcze nie gra bo czeka na lakier, to tylko przymiarka była, nie lubię tak czegoś skręcać i rozkręcać, zrobię od a do z to wtedy opisze wrażenia :)
                co do frontu to juz tutaj pisałem jak by był węższy to z kolei był by dłuższy a to też wyglądało lipnie - ogólnie obudowy zamknięte bez BR na froncie dziwnie wyglądają, dla mnie jest ok - na żywo wygląda fajnie, palisander mi się bardzo podoba :)
                co najwyżej zrobię maskownice na front :)

Skomentuj

Żeby nie było, że nic nie robię

To Sławek robi takiego samego suba jak ja, a nie ja robię takiego jak on ;D

30L closed + komora na panel Irka 300W, szcześcian 39x39x39cm po zewnętrznej.

Zostało wykręcić wkręty, zastąpić kołkami. W przyszłości fornir ale nie teraz brak czasu.

głośnik to Dayton RSS265HF
                  Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                  Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Po co pokazujesz zaraz przyleci 10ciu i napisze, że pralka

Skomentuj

Ja leje na to czy się komuś nie podoba moja pralka. Ważne, że mi się podoba. Taką chciałem taką mam
                      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

co do frontu to juz tutaj pisałem jak by był węższy to z kolei był by dłuższy a to też wyglądało lipnie - ogólnie obudowy zamknięte bez BR na froncie dziwnie wyglądają
                        No cóż, dla mnie to rurex zawsze był obciachowy zwłaszcza zwykły plastikowy :lol:
                        Co do proporcji to rzecz gustu oczywiście, jednak im lżejsza wizualnie obudowa tym lepiej to wygląda w pomieszczeniu, zwłaszcza niedużym.
                        Najwazniejszą rzeczą jest tu jednak brzmienie, i bardzo mnie interesuje jak Wy je odbieracie, zwłaszcza że macie identyczne suby, także nie porównujcie ich jednocześnie a niech każdy opisze wrażenia bez ściemy i samych ochów i achów :wink:

Z kostki o tych wymiarach to Wam pewnie koło 40L wyjdzie "widzianych" przez głosnik, po mocnym tłumieniu.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez jaciomp
                          Najwazniejszą rzeczą jest tu jednak brzmienie, i bardzo mnie interesuje jak Wy je odbieracie, zwłaszcza że macie identyczne suby, także nie porównujcie ich jednocześnie a niech każdy opisze wrażenia bez ściemy i samych ochów i achów
                          Odsłuch na żywo! Z opisu nic nie wywnioskujesz. Percepcja dźwięku jest bardzo indywidualną sprawą.

Skomentuj

Nie mów! :lol:

Skomentuj

Niskotonowy Braun LC20/4 (w burczybasie - póki co) i szerokopasmówka Tesla ARO 567 (w ołpenbaflu - póki co).
                              Pierwsza przymiarka do zwrotnicy - podział w okolicy 0,8-1,0 kHz; na Braunie II rząd, na Tesli I rząd + "delikatna poprawka gładkości pasma" (RLC - ale nie wiem czy go nie usunę - zobaczymy co pokażą dłuższe odsłuchy). Na górę dojdzie lekkie wspomaganie - już jestem po wstępnych rozmowach z trzecią parą głośników ale trochę jestem na bakier z czasem dlatego dzisiaj pomiary tylko tych dwóch wcześniej wspomnianych.

Na wykresie widać:
                              - OnAxis (1m, bez wygładzenia)
                              - Farfield (1m, wygładzenie 1/4 okt)
                              - impedancja zestawu

Dodam jeszcze, że głośniki znamionowo mają po 4 ohm i sumarycznie ze 100-120 lat

Skomentuj

zabawe czas rozpoczac

Skomentuj

Do przestrajanego filtru?

Skomentuj

nie
                                    zgodnie z przeznaczeniem ale wszystkie razem

i jeszcze naprawiona wysokotonowka

pokazuje bo ma bardzo nietypowy material na kopolke :mrgreen:

Skomentuj

Uda się połączyć wszystkie razem na jednej osi?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                        nie
                                        zgodnie z przeznaczeniem ale wszystkie razem
                                        To co to będzie?

Skomentuj

Tanner, tak
                                          w przypadku telpoda to da sie na dluzsza oske zalozyc dowolna ilosc potkow
                                          wystarczy tylko zrobic sobie nowa oske i zamocowac jakos obudowy razem - jak zrobie to pokaze

latwiej jest z chinskimi potkami na foto1 - ale wiecej szczegolow jak bedzie wszystko gotowe

joy_pl, wysil sie troche!
                                          potencjometr 6 kanalowy :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X