Ja też nie próżnuję, oprócz integry accuphase i kilku innych mam też inne projekty stąd wszystko nie posuwa się tak szybko bo się nie wyrabiam, tutaj nk kit etona 7.3 :
(fornir oszlifowany dlatego nie ma barwy bo jeszcze nie był lakierowany, Palisander RIO, reszte chyba widać na fotkach)
Dam zdjęcia ale czy jakiś mod może je porozciągać???/czy jest wogóle taka możliwość?? bo ja tylko umię kompa włączyć i myszką klikać:):):)/
Bo poobracałem i troche "pozgniatało" kolumienienki.
tak to te same, ale nie moje, to dalej etony tej samej osoby :) mam do niego blisko, choć jak się spodobają to kto wie czy już u mnie nie zostaną :), wstępnie posłucham sobie tydzień i oddaje właścicielowi, a po drodzę odwiedzą pewnie też jedną osobę w wawie na odsłuchy jak będzie chętny dalej.
Pharoh, jeżeli wiesz jakie kondy będą lepsze w tej aplikacji, to chętnie wzbogacę się o taką wiedzę i być może nawet ją wykorzystam. Pierwotnie planowałem napędzić te skrzynki tandemem aktywnym z dsp i chińską klasą D, ale jakoś tak wyszło, że zabrałem się za większe skrzynki, toteż kit etona odszedł na dalszy plan. Nie mogłem jednak już dłużej patrzeć jak marnują się niemal rok kartonach, postanowiłem więc wspomóc się umiejętnościami Daniela, by wykończyć te małe dranie. Mam zachomikowany całkiem zgrabny piecyk stereo do ich napędzenia, tym bardziej więc zwrotnica pasywna miała dla mnie sens. Wracając do kondów - temat chyba niezbyt popularny na tym forum. Wybrałem jantzeny, bo sprawują się bez zastrzeżeń w klonie JBL'i, nie kosztują kroci i dystrybutor ma szybki dział wysyłek - dla mnie decyzja była bardzo prosta.
Ja ostatnio sporo tego testowalem. Wszystko zalezy od tego czego bys oczekiwal od dzwieku. Od kilku dni testuje mundorfy supreme i jestem bardzo zadowolony z ich dzwieku w polaczeniu z moim magnetostatem(neo3-pdrw).
Czytałem, że Superiory dają fajne wysokie, a przy Mundorfach Supreme jest fajna średnica. Mam jedną parę superiorów na wysokich, ale nie porównywałem bezpośrednio dźwięku z tańszymi kondensatorami, więc nie powiem czy jest lepiej. W końcu i tak dużo większą poprawę dźwięku wnosi zmiana na lepszy odtwarzacz CD i wzmacniacz. To słychać nawet na stosunkowo tanich kolumnach.
Skomentuj