Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kupilem 40szt :)
    i juz powoli mi sie koncza

trzeba bedzie dokupic :)
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
      Ja ostatnio sporo tego testowalem. Wszystko zalezy od tego czego bys oczekiwal od dzwieku. Od kilku dni testuje mundorfy supreme i jestem bardzo zadowolony z ich dzwieku w polaczeniu z moim magnetostatem(neo3-pdrw).
      4 sztuki mundorfa supreme 15uf to 800zł. Według mnie płacić więcej za kondensatory niż za midwoofery do których będą podłączone to posunięcie dość ekstrawaganckie. U uznanych producentów ciężko znaleźć przykłady takich rozwiązań, myślę więc, że będzie ok.

Skomentuj

A ja ostatnio na wysokich obrotach, egzaminy się kończą, więc nie próżnujemy z tatą :) Te są prawie na ukończeniu, drugie będą niedługo lakierowane, zaczęto aktywny sub na Beymie.

Odcień zdjęcia trochę inny. W rzeczywistości lepszy kolor.

http://zwrotki.lutuje.se/kolumny/10.JPG

Skomentuj

Raf co to fornir wygląda ciekawie?

Skomentuj

To jest krajowy orzech :)

Skomentuj

b. ładnie wyszło, tak profesjonalnie:)

Skomentuj

Dziękuję :) Na dniach będzie to w konstrukcjach, jeszcze dobiorę wytłumienie i zrobię pomiar charakterystyki. Basu jak na takie potworki 20cm jest całkiem dużo, szczególnie przy większej mocy (powyżej 20w).

---------- Post dodany o 14:39 ---------- Poprzedni post o 23:12 ----------

Nie wiem czy mechanizm scali posty, więc z góry przepraszam, bo nie mam możliwości edycji.

A tu subwoofer na Beymie przed klejeniem, 55l, strojony będzie na około 40Hz. Wzmacniacz aktywny DIY.

http://zwrotki.lutuje.se/kolumny/11.JPG

Skomentuj

Nie na temat...
                  Raf, mozesz mi napisac jak tniecie plyty pod katem 45st?
                  ja jak sie bawilem na formatowce to zawsze mi to krzywo wychodzilo :/
                  jakos specjalnie montujesz kawalek plyty?
                  czy moze tniesz wylacznie z wiekszego kawalka?

Skomentuj

Na formatówce altendorf. Z większej płyty 45 stopni dobrze nie utniesz. Pierwsze tniesz z zapasem, fornirujesz w prasie a później docinasz formatki na 45 stopni. Na naszej wychodzi to bardzo dokładnie, chociaż czasami jest problem z kątem (powiedzmy że jest minimalnie inny i widać bardzo wąską szparę).

Skomentuj

ja prawdopodobnie pracowalem na takiej http://www.altendorf.de/de/produkte/wa-8/wa-8-nt.html (pokretlo od kata pily + cyfrowy wyswietlacz kata)
                      i problemem bylo przytrzymanie tego na czas ciecia :/

Skomentuj

My tniemy na dużo starszej - rocznikowo 90' z cyfrowym licznikiem. Ścianki pasują idealnie, właśnie sprawdzaliśmy :)

---------- Post dodany o 19:10 ---------- Poprzedni post o 19:47 ----------

Buda do malowania, a teraz jeszcze elektronika :/

http://zwrotki.lutuje.se/kolumny/12.JPG

Skomentuj

Raf co to za fornir?

Skomentuj

Brązowy klon ptasie oczko.

Czy opłaca się wstawiać mostek na TDA, ale zamiast tamtej końcówki wstawić HOLTONa 200?

Skomentuj

Zamieszczone przez Raf Zobacz posta
                              Czy opłaca się wstawiać mostek na TDA, ale zamiast tamtej końcówki wstawić HOLTONa 200?
                              Zalezy co za głosnik, jak ~100W wystarczy wstaw N-Mosfet Irkowy na 1 parce.

PS. Piekny ten fornir.

Ty jestes z Opola, mozna u was kupic forniry i pocięte płyty MDF?

Skomentuj

To jest beyma 12br70. Ma 120W przy 8 Ohmach. Chciałem dać HOLTONa 200, bo przy 8ohmach powinien mieć 100w. Tego schematu z n-mosfeta nie umiem znaleźć :/

Skomentuj

Jaką wielką masz komorę na wzmacniacz? Może by dać na Zbigu z IRFP240?

Skomentuj

Komora ma wymiar ok. 7x17x35. Trafo oczywiście w komorze głośnika, bo tam mi się nie zmieści.

Skomentuj

poszukaj dobrze jak nie znajdziesz to ci wyśle

Skomentuj

Ok, znalazłem tylko czy zagra na niskich lepiej od holtona?

Skomentuj

Miałem oba, N-mosfet bardzo fajnie gra jako wzmak do suba. Daj tam IRFP 250N i max napiecie o jakim Irek wspomina w arcie. Oba grają podobnie. Zdecydowanie lepiej dla mnie zagra wzmacniacz Janka:)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X