Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wszystko rysuje w AutoCadzie i znajomy mi wycina jak mam większą partię. Pojedyńczych sztuk mi nie wycina...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      Może założę jeden wątek w którym umieszczę swoje wypociny do elektroniki?
      tak zrób :)

Skomentuj

powoli zabieram sie za skladanie Naima, dzis dotarla oststnia paczka
        obudowa tez zaprojektowana....:)

Skomentuj

Tu może się pojawić kompletne info o Siesta Front

Jeśli ktoś chciał robić klony Siesta Front, to proszę obserwować ten wątek :)
          http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...php?p=10625312

Skomentuj

Jakiś czas temu, po rozmowie z kuzynem, ktory pracuje w firmie stolarskiej, dogadalem sie ze wytnie mi z mdf-u klocki na monitorki. zaproponowal pod katem 45 stopni. A otrzymalem od niego takie cudo:

puzzle 3D:) Banalna sprawa laczenia na vikol.

Skomentuj

Frezarka dolnorzecionowa, odpowiedni frez i można takie klocki robić w hurtowych ilościach. Gdzieś nawet na forum się przewijał temat tego frezu, były linki do aukcji itp. Przy łączeniu pod kątem prostym bardzo ułatwia sprawę.

Skomentuj

Pokazywałem to tutaj kiedyś. Dorobiłem selektor na dwa źródła (mnie wystarczy - aux/cd) wg. projektu Irka ale z innym przełącznikiem (2/6), który sprawuje się znakomicie. Zero brumu i jakichkolwiek przesłuchów. Okablowanie i pierdoły będą inne. Wzmacniacz gra bardzo ładnie i dosyć mocno jak na deklarowane 2x30W/8Ohm.

Skomentuj

tylko ze taki frez kosztuje od 500zl + frezarka na trzpien 12mm + pozadny stol

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                    tylko ze taki frez kosztuje od 500zl
                    Wow...

(10 znakow)

Skomentuj

http://www.uni-max.com.pl/frez-do-po...222-12-mm45/d/

troszkę mniej od 500pln.

Skomentuj

czytales tematy o takich frezach?
                        tam pokazywali jak w praktyce wyglada laczenie po tanim frezie...
                        no i ten za 500zl to nie jednorazowka, tylko frez na wymienne plytki

Skomentuj

Po pierwsze , wskaż mi choć jedną osobę która frezowała takim frezem lub też tym "składakiem" z "xaviana".
                          Po drugie jaki jest sens takiego frezowania w MDFie ??? Chyba każdy stolarz by sie bardzo zdziwił jakby ktoś mu zaproponował takie połączenie w mdfie. A to że ktoś tak zrobił???

Nie lepiej tak łączyć???

Sorry telefonem zdjecia robiłem.

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
                            Nie lepiej tak łączyć???
                            tez o tym myslalem...
                            myslalem ze problemem jest tylko pila...
                            popracowalem pare dni na nowej pile formatowej... i ja podziekuje - nie potrafie tego uciac rowno! :???:
                            zawsze mi sie cos rozjezdzalo i nie trzymalo wymiarow

Skomentuj

Paweł mi wycinali goście w stolarni też mdf pod kątem 45st
                              uciać ucieli i nie było problemu
                              ale, żeby piłę spowrotem ustawić to cały dzień czekali na serwis z laserami do ustawiania
                              powiedzieli, ze ostatni raz tak zrobili
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

U mnie było podobnie. Zamówiłem kilka formatek pod kątem 45' (tylko wzmocnienia w kolumnie). Policzyli 5 zł za sztukę ale przy odbiorze usłyszałem, że to pierwszy i ostatni raz :) Za dużo ustawiania i straty czasu. Tak więc teraz muszę radzić sobie sam.
                                Awaria ślicznie to wyszło. Widzę, że jesteś stolarzem. Czy taką precyzję da się uzyskać na pilarko-zagłębiarkach z prowadnicą typu Makita SP6000 czy Festool TS55. Zastanawiam się nad takim zakupem. Tylko czy to spełni moje oczekiwania ?
                                Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

awaria Co to za klej?

Skomentuj

Poliuretanowy, pewnie Soudal bo najłatwiej dostępny i z wygodnym aplikatorem. Ja stosuję ten:
                                    http://www.soudal.pl/index.php/produ...do-drewna.html

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                                      Poliuretanowy, pewnie Soudal bo najłatwiej dostępny i z wygodnym aplikatorem. Ja stosuję ten:
                                      http://www.soudal.pl/index.php/produ...do-drewna.html
                                      Lepszy w "dziąłaniu" od zwykłego Wikolu?

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                        Lepszy w "dziąłaniu" od zwykłego Wikolu?
                                        Wg mnie tak. Poliuretanowy fajnie wypełnia wszystkie nierówności. Jest też mocniejszy od wikolu. Sprawdzałem tak. Połączyłem do czoła pod kątem 45' dwie formatki (mdf 18mm). Poliuretanowy tak trzymał, że mocno musiałem je wyginać aby złamać. MDF "rwał" się w różnych miejscach. Klej jak wejdzie w głąb mdf'u to nie puści. Wikol tworzy bardzo gładką warstwę. Dużo łatwiej rozerwać. Choć też jest wystarczający do naszej zabawy. Wikol stosuję tylko do fornirowania. Wadą poliuretanowego jest długi czas schnięcia i dramatycznie brudzi skórę dłoni :) Rozwiązanie - rękawiczki jednorazowe latexowe !

Skomentuj

Zabawki są, teraz jeszcze przydał by się czas na zabawę

Kabel ,,+" po 3h katuszy znalazł się na swoim miejscu, teraz tylko znaleźć czas na resztę

Skomentuj

Czaruję...
                                          X