Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

I gitarka, jakieś można wkrótce realizować?
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez maxdila Zobacz posta
      Korekta parametrów, nowy frezik, trochę mazidła:
      wypelniales czyms frez?

Skomentuj

Tak, czarny marker olejny.

Skomentuj

trwale to jest?
          jak bede mial kase na wypalenie obudowy to wysle tobie front i tyl

Skomentuj

No to uchylę rąbka tajemnicy.
            Projekt, który zawsze chciałem zrobić a cena za jaką wyrwałem głośniki (ale o nich kiedyś), pozwoliła mi tylko przyspieszyć plany.
            Monitorki zasilone lampiakiem i aktywne doły do tego.

Skomentuj

Wygląda super, powiedz jakie wymiary są paczek ? :) Chyba nawet wiem co na dole będzie :) Ale nie będę mówił :) Poczekam na gotowy projekt :)

Skomentuj

dolphin123
                Na górze pewnie Usher 9950, średni Fountek FW168 (146) a na dole pewnie STX AWX 8' lub Daytony ? :)
                Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Karol się rozbrykał:)

Skomentuj

Co tym razem? :)

Skomentuj

Klony WLMa tak dobrze zagrały ze wykoncze im obudowy Zakochałem się w tym dzwięku A jutro po odbiór MDFu(230zł za MDF i 60 za wiór) na kolejne paczki:)

PS. Raz w zyciu jest się na ostatnim semestrze i ma 3 dni wolnego

---------- Post dodany o 13:01 ---------- Poprzedni post o 11:50 ----------

~300zł w bagazniku

Skomentuj

Domek dla elektroniki suba... :)

Skomentuj

fajna ta obudowa, ile Cie wyniosła?

Skomentuj

Nie dało rady radiatora obrócić?
                            Przeszkadzasz prawom fizyki pracować

Skomentuj

dolphin123 a co to takie brzydkie? :flapper:
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Masz tego wymiary jakieś bo nie mogę sobie wyobrazić jakie to wielkie i co w tym będzie siedziało.....

Skomentuj

Bardzo mi się podoba ten desing, nie myślałeś żeby wpuścić jakoś bardziej śruby w blachę? Jak robisz otwory wentylacyjne?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                    fajna ta obudowa, ile Cie wyniosła?
                                    ok 150zł

Zamieszczone przez bibi717 Zobacz posta
                                    Nie dało rady radiatora obrócić?
                                    Przeszkadzasz prawom fizyki pracować
                                    Jakbym obrócił to nie zmieściłaby i się obudowa na półkę, a radiator jest na tyle spory że jest spokojnie z zapasem:)

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                    dolphin123 a co to takie brzydkie?
                                    Przepraszam... :P

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                    Masz tego wymiary jakieś bo nie mogę sobie wyobrazić jakie to wielkie i co w tym będzie siedziało.....
                                    Nie jest to wcale wielkie jak spojrzysz na wielkość gniazd. 340szer, 160wys, 200gł (bez radiatora).
                                    Jest to "roboczy" projekt, do budowanych subwooferów, w którym będzie końcówka Zbiga i jakiś ogólnodostępny na allegro filtr dp. Docelowo będzie co innego, ale to za jakiś czas...

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
                                    Bardzo mi się podoba ten desing, nie myślałeś żeby wpuścić jakoś bardziej śruby w blachę? Jak robisz otwory wentylacyjne?
                                    Nie da rady wpuścić śruby, ze względu na blachę 1mm (poza 3mm frontem). Otwory wentylacyjne wycięte jak cała reszta - laserowo...

Skomentuj

jest to najtanszy sposob na ladna i prosta obudowe - tez musze taka sobie zrobic

Skomentuj

Może nie najtańszy, bo mozna fajne obudowy zrobić z samego drewna lub na samej desce uporządkować estetycznie elektronikę. Nie mniej jednak wydaje mi się, że to co pokazuje jest solidne i nie trzeba się takiej obudowy wstydzić.

PS. Może założę jeden wątek w którym umieszczę swoje wypociny do elektroniki?

Skomentuj

Gdzie wycinasz laserem? W jakim programie oddajesz projekt? Corelu? AutoCADzie?
                                          Sam zastanawiam się nad taką dla swojego Uni.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X