Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Paweł mi wycinali goście w stolarni też mdf pod kątem 45st
    uciać ucieli i nie było problemu
    ale, żeby piłę spowrotem ustawić to cały dzień czekali na serwis z laserami do ustawiania
    powiedzieli, ze ostatni raz tak zrobili
    na tej co ja robilem ustawianie pily na 45 stopni to nie problem - jest z pomiarem do 0,05 stopnia

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Lepszy w "dziąłaniu" od zwykłego Wikolu?
    Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
    Wg mnie tak. Poliuretanowy fajnie wypełnia wszystkie nierówności.
    wile osob podaje to za najwieksza zalete
    wg mnie najwieksza zaleta to to ze klej wsiaka na 0,5-1mm wglab! i w dodatku nie jest na wodzie wiec material nie puchnie i nie zmienia wymiarow

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
    Wadą poliuretanowego jest długi czas schnięcia i dramatycznie brudzi skórę dłoni Rozwiązanie - rękawiczki jednorazowe latexowe !
    sa kleje szybkoschnace
    ja obecnie uzywam taki ze skleje jeden element, kleje drugi, a pierwszy juz sie spienil i twardnieje
    a klej trzeba NATYCHMIAST zmywac nitro bo inaczej bedzie schodzil 3-6 dni :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      ja obecnie uzywam taki ze skleje jeden element, kleje drugi, a pierwszy juz sie spienil i twardnieje
      Marka model?? Konkretnie. We wtorek zaczynam robić 2 duze skrzynki wiec się przyda, mój patex ultra szybkoschnacy sie konczy

Co do wsiąkania, kiedys kleiłem Rakolem do drewna twardego, i w wiórówce równiez wsiakał 1-2mm...

Skomentuj

wg mnie najwieksza zaleta to to ze klej wsiaka na 0,5-1mm wglab! i
        Dokładnie, o tym też napisałem. Poniżej doskonale widać jak klej wchodzi w mdf.
        Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
          Marka model?? Konkretnie.
          nic znanego - zrobie jutro zdjecie na garazu

Skomentuj

Macie racje łaczy dośc fajnie tylko długo schnie:/

Skomentuj

a ja zapomnialem fotke zrobic :/

Skomentuj

a ja zapomnialem fotke zrobic :/
                miałeś napisać o jakimś swoim kleju co szybciej schnie...
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Obudowy wykonane dla kolegi z forum pod głośniki fw 168 i neocd1.0

kolega zdecydował się zakupić w stanie surowym dlatego też takie pokazuje, przygotowane pod fornir z frezami pod głośniki, tyle :P

w drodze mam jeszcze kilka innych, te tylko tak w ramach, że się nie obijam.

Skomentuj

Nie na temat...
                    Ile Ty masz psów ?:)

Skomentuj

Psy? To chyba jakies ludojady jak z takich misek jedza :P

Skomentuj

Zamieszczone przez banangti Zobacz posta
                        Nie na temat...
                        Ile Ty masz psów ?:)
                        Nie na temat...
                        2 amstafy :) potrafią troche pojeść :P

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                          miałeś napisać o jakimś swoim kleju co szybciej schnie...
                          CHEMOLAN B wersja 40
                          czas otwarty 10-15min przy temp 20 C

Skomentuj

Soudal 66a ma czas otwarty ok 25-30 min przy 20 C, przyspieszyć to można poprzez zwilżenie klejonych powierzchni.
                            Chemolan na pewno tańszy, 1kg ok 15-17zł, Soudal 750ml ok 30-35zł. Problem z dostępnością Chemolanu, Soudal kupisz w każdej Castoramie, Leroy'u i innych takich.
                            Kleiłeś może Soudalem? Masz porównanie z tym Chemolanem?
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Psy? To chyba jakies ludojady jak z takich misek jedza :P
                              Mój ma taką samą :)

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                Kleiłeś może Soudalem? Masz porównanie z tym Chemolanem?
                                tak, i tym i tym
                                to jest to samo ale wiaze szybciej

Skomentuj

Jest jeszcze Jowaton 485, różne wersje. Problem w tym, że Chemolan występuje chociaż na Allegro a ten Jowaton już nie.
                                  ---------------------------Czas otwarty--------------------------Czas wiązania
                                  Jowaton 485 12 ------------ok. 10min ----------------------------powyżej 40min
                                  Jowaton 485 22------------ok. 25min------------------------------powyżej 60min
                                  Jowaton 485 30------------ok. 30min------------------------------powyżej 75min
                                  Jowaton 485 52------------ok. 45min------------------------------powyżej 120min

Skomentuj

Ja kleje na pattex express D2, taki sobie jest ten klej, nie pęcznieje ale dość dobrze wnika w drewno, używam bo szybko schnie, po 10min mam już suchy klej, a pełne utwardzenie po 24h. Cena mi się tylko nie podoba i chętnie bym go zmienił na coś równie mocnego ale tańszego i niekoniecznie tak szybko schnącego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz posta
                                      Cena mi się tylko nie podoba i chętnie bym go zmienił na coś równie mocnego ale tańszego i niekoniecznie tak szybko schnącego
                                      To samo do firmy Soudal 3-5zł taniej.

Skomentuj

Boczki do standów pod WLMa

Skomentuj

Coś małe te standy będą... :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X