A nie :)
Nieśmiertelne M18WH i PL27TG. Znając ich potencjał monitorowy robię podłogówki...
Millsy, Mundorfy i takie tam...ale temat hehehe drażliwy więc już milknę chociaż to nie klony
Słówka dwa o obudowie:
WxSxG 90x20x24, MDF 19mm i na każdej ściance mata bitumiczna 2mm - czasem dwie warstwy. Na górze i na dole ukośne przegrody likwidujące falę stojącą. W środku poprzeczka wzmacniająca ścianki boczne usztywniająca obudowę a powyżej - półeczka dokładnie w osi niskośredniotonowca do umieszczenia za nim płata gąbki czopkowej - i przy okazji też usztywnia. Na razie schną. Jutro okablowanie zwrotek i odpalenie. A potem - pół roku grania w surowym MDFie bo buk mi się znudził i muszę wybrać naprawdę piękny jasny fornir. A pod kolumnami...niespodzianka...pokażę na zdjęciach :mrgreen:
Inna sprawa że moje tabliczki nijak będą wyglądać na gołym MDFie więc...ich nie przymocuję :) na razie...
[ Dodano: 2007-12-27, 21:07 ]
Jeszcze dwie fotki frontów i wcześniejszej czasowo skrzyni :)
no i już prawie finish:)
fotki robione narazie tylko żeby mniej więcej pokazać je lecz jeszcze im brakuje narożników;/ nadstawki będą grały na sylwku na sali 6 x 12 mam nadzieje że wytrzymają....
hmmm ze zwrotnicą jest problem.... nie moge dostać blisko części do niej mam kondensatory i rezystor ale jeszcze brakuje cewki i jednego kondensatora... musze zamówić na allegro narazie dałem tylko zabezpieczenie kondensator 2,2uf na wysokotonowy. ale mimo to że dawałem na prawie maxa to nic się z nimi nie stało. napędzam starą diorą ws 4421 narazie brak funduszy na coś lepszego. dziura owszem jest ale po waszych komentach spodziewałem się gorszego ale tu miło zaskoczony zostałem:) a i mam pytanie do was wszystkich... czy we wszystkich wzmacniaczach macie tak że jak dajecie głośniej to kolumny grają coraz wyższym sopranem a niższym basem?
Skomentuj