Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Może mieli. Tyle że dostałem je po kilkanaście złotych w Milowicach...a nie po 6 dych w Alphardzie :)
    25 litrów, przedni b-r, offset na kopułce...

Skomentuj

a jakie przetworniki...

Skomentuj

ushery zapewne:)

Skomentuj

A nie :)
          Nieśmiertelne M18WH i PL27TG. Znając ich potencjał monitorowy robię podłogówki...
          Millsy, Mundorfy i takie tam...ale temat hehehe drażliwy więc już milknę chociaż to nie klony
          Słówka dwa o obudowie:
          WxSxG 90x20x24, MDF 19mm i na każdej ściance mata bitumiczna 2mm - czasem dwie warstwy. Na górze i na dole ukośne przegrody likwidujące falę stojącą. W środku poprzeczka wzmacniająca ścianki boczne usztywniająca obudowę a powyżej - półeczka dokładnie w osi niskośredniotonowca do umieszczenia za nim płata gąbki czopkowej - i przy okazji też usztywnia. Na razie schną. Jutro okablowanie zwrotek i odpalenie. A potem - pół roku grania w surowym MDFie bo buk mi się znudził i muszę wybrać naprawdę piękny jasny fornir. A pod kolumnami...niespodzianka...pokażę na zdjęciach :mrgreen:
          Inna sprawa że moje tabliczki nijak będą wyglądać na gołym MDFie więc...ich nie przymocuję :) na razie...

[ Dodano: 2007-12-27, 21:07 ]
          Jeszcze dwie fotki frontów i wcześniejszej czasowo skrzyni :)

Skomentuj

Przemek, sorry pomylilem cie z Przemo-lukas'em
            Zamieszczone przez Przemek
            Millsy, Mundorfy
            na wysokotonowke mozna dac, slychac roznice.

Skomentuj

B-R mogłeś lepiej dać z tyłu bo takie małe średnice na tak szerokim froncie wyglądają paskudnie

Skomentuj

Kwestia gustu i osłuchania. Te rury sa bardzo ładne. No i zasadniczo już nie trawię b-r z tyłu. Gra jak kozie z dupy... :lol:

Skomentuj

no i już prawie finish:)
                  fotki robione narazie tylko żeby mniej więcej pokazać je lecz jeszcze im brakuje narożników;/ nadstawki będą grały na sylwku na sali 6 x 12 mam nadzieje że wytrzymają....

a tu fotka z testów na hali:)

Skomentuj

Mogles dac 30/300...
                    Ogolnie wygladaja sympatycznie :P

Skomentuj

a mi wszystko sie wczytuje :razz:
                      Pozdrawiam!!!

Skomentuj

mlodysuchy, a jak tam zwrotnica?? nie ma dziury w paśmie?? W sumie jest napewno, ale nie taka tragiczna. Co masz za napęd??

Skomentuj

hmmm ze zwrotnicą jest problem.... nie moge dostać blisko części do niej mam kondensatory i rezystor ale jeszcze brakuje cewki i jednego kondensatora... musze zamówić na allegro narazie dałem tylko zabezpieczenie kondensator 2,2uf na wysokotonowy. ale mimo to że dawałem na prawie maxa to nic się z nimi nie stało. napędzam starą diorą ws 4421 narazie brak funduszy na coś lepszego. dziura owszem jest ale po waszych komentach spodziewałem się gorszego ale tu miło zaskoczony zostałem:) a i mam pytanie do was wszystkich... czy we wszystkich wzmacniaczach macie tak że jak dajecie głośniej to kolumny grają coraz wyższym sopranem a niższym basem?

Skomentuj

www.polink.com.pl
                            tylko popros o wysylke poczta... jezeli masz czas na czekanie :P

Skomentuj

że niby co mam kupić...??

Skomentuj

czesci do zwrotnicy

Skomentuj

aha:) no dzięki, myślałem że o wzmacniacz Ci chodzi...

[ Dodano: 2007-12-30, 17:12 ]
                                  co do wzmacniacza to po przeglądaniu wypatrzyłem sobie takie o:

http://allegro.pl/item286133608_pion...ology_ss_.html
                                  http://allegro.pl/item290337014__tec...a_okazja_.html
                                  http://allegro.pl/item288921853_harm..._tech_ss_.html
                                  http://allegro.pl/item289367861_wzma...ohm_399zl.html
                                  http://allegro.pl/item289515143_wzma..._surround.html
                                  dobre są czy szukać coś estradowego...??

Skomentuj

sporo za slabe. musisz szukac czegos co ma prawdziwe 150-200W

Skomentuj

last time...

[ Dodano: 2008-01-04, 19:40 ]
                                      dla przypomnienia

Skomentuj

mialy byc 2 zestawy... to dlaczego widze 3 obudowy??
                                        widze ladne frezy - sam robiles czy CNC??

Skomentuj

sam frezarka

Skomentuj

Czaruję...
                                          X