Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez damiani
    dla tego dziury pod głośniki frezuje się po przyklejeniu forniru :P kup jakiś nożyk do tapet, taki ostry z wyłamywanym ostrzem i kombinuj :)
    wiem wiem, zawaliłem ale teraz trzeba jakoś to ogarnąć

Skomentuj

dla tego dziury pod głośniki frezuje się po przyklejeniu forniru
      niezawsze - frezujesz przed fornirowaniem jezeli masz gowniana frezarke lub jezeli np robisz to recznie (np nozykiem w MDFie)
      jezeli tam sa frezy to nozykiem wytnij otwor przelotowy (mnijesza srednica). potem powoli wycunaj zblizajac sie do krawedzi. jak dojdziesz 1-2mm to zostaw i potem szlifuj papierem sciernym.
      wez utnij pasek papieru np 80 i naloz go na cos okraglego. potem dokladnie szlifuj do krzywizny frezu

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        dla tego dziury pod głośniki frezuje się po przyklejeniu forniru
        niezawsze - frezujesz przed fornirowaniem jezeli masz gowniana frezarke lub jezeli np robisz to recznie (np nozykiem w MDFie)
        jezeli tam sa frezy to nozykiem wytnij otwor przelotowy (mnijesza srednica). potem powoli wycunaj zblizajac sie do krawedzi. jak dojdziesz 1-2mm to zostaw i potem szlifuj papierem sciernym.
        wez utnij pasek papieru np 80 i naloz go na cos okraglego. potem dokladnie szlifuj do krzywizny frezu
        tak też kombinowałem, dzięki

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
          No i działa, po wielu godzinach walk :) Jutro próba przed generalna na moich kolumnach.

Jak tam próby?-pełne zadowolenie?A swojądrogą-ta poświata lamp jest super.Mam pytanie -jakie zadanie spełnia akum.12v?

Skomentuj

Zamieszczone przez kiepas96
            prawie gotowe tylko przykleić na front fornir i wyciąć dziury na głośniki, tylko nie bardzo wiem jak, poradźcie coś
            To jest izi. Najtrudniej jest znaleźć dziury po śrubach po przyklejeniu forniru

Skomentuj

Zamieszczone przez handicap
              Najtrudniej jest znaleźć dziury po śrubach po przyklejeniu forniru
              szpilka i do roboty ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez wuja69
                Jak tam próby?-pełne zadowolenie?A swojądrogą-ta poświata lamp jest super.Mam pytanie -jakie zadanie spełnia akum.12v?
                Przyznam, że mi lepiej pasuje jednak SE na 6C33C, gra bardziej miękko, jednak XYSiu mówi, że właśnie bardziej dokładny wzmacniacz, taki jak ten PP, będzie mu bardziej pasował. I o to chodziło :)

Akumulator robił za ciężar do wygięcia płyty hehehe.

Skomentuj

my precious :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                    handicap napisał/a
                    Najtrudniej jest znaleźć dziury po śrubach po przyklejeniu forniru

szpilka i do roboty ;]
                    tylko ze od spodu ;]
                    a tak pozatym jakie dziury skoro tam byly pelne frezy? :P

XYS, esh0, a galka nadal nie wybrana? :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                      tylko ze od spodu ;]
                      Przednią ścoiankę robiłem z dwóch sklejonych i skręconych płyt wiórowych 18 mm. Wkręt nie przewiercił ich na wylot, więc miałem naprawdę problem :) Dobrze, że drugą konstrukcję robi się już wiedząc o takich rzeczach :)

Skomentuj

Stx-nareszcie można posłuchać.

No i wreszcie pierwsze odsłuchy-bardzo pozytywne wrażenia,no ale jeszcze trzeba je posklejać i położyć szelak.

Skomentuj

wuja69
                          Co to za lampa? może jakaś fotkA? :wink:

Skomentuj

Pawel S., wybrana

Skomentuj

gratuluje dobrego wyboru :) :!:

Skomentuj

Zamieszczone przez VwMarcin
                                wuja69
                                Co to za lampa? może jakaś fotkA? :wink:
                                Dla zainteresowanych moj temat na triodzie -wszystko opisane http://www.trioda.com/forum/viewtopic.php?f=18&t=10036

Skomentuj

wiem powtarzam sie - my precious :)

Skomentuj

U mnie zaczęło się powoli składanie kolumn:

A to mój sprzęt do frezowania:)

A poniżej efekt, może nie powala na kolana :smile: , ale to mój pierwszy frez a narzędzia mam jakie mam.

Skomentuj

Będziesz go chyba musiał podszpachlowac u góry żeby wyszło ładnie.

Skomentuj

A jaki frez mam użyć, gdy zbudowałem sobie frezarke z wiertarki i chcę wyfrezować otwory pod głośniki w wiórówce pokrytej już fornirem??

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                          A jaki frez mam użyć, gdy zbudowałem sobie frezarke z wiertarki i chcę wyfrezować otwory pod głośniki w wiórówce pokrytej już fornirem??
                                          taki sam jak do niefornirowanej - palcowy ;]
                                          tylko ze wiorowa plyta szybko niszczy frezy a do forniru potrzebujesz idealnie ostre :/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X