Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez handicap
    Już lepiej młotek i wiertarka. Wiertarką nawiercasz otwory blisko siebie, potem je powiększasz wyginając wieratkę w lewo i w prawo, a potem tylko obstukujesz młotkiem dookoła powoli aż popęka wszędzie i zrobione. Na koniec tylko pilnik do drewna i gotowe.
    ostatnio w praktikerze widziałem wyrzynarki za 25zł, jakie by nie były to kurcze, w porównaniu z tą metodą to zupełnie inny świat, to szczyt desperacji jest i chyba skrajne niedocenianie swojego czasu, dodam straconego :)

Skomentuj

Dobra panowie. To tez nie dokońca wasza sprawa jak sobie każdy grzebie w drewnie. Daliście mu radę i straczy.

Skomentuj

Każdy grzebie jak umie

Skomentuj

Wszystkie otwory wiertarką i pilnikiem zrobiłęm w 2.5 - 3 godziny, troche sie namęczyłem ale było warto :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
            Już lepiej młotek i wiertarka. Wiertarką nawiercasz otwory blisko siebie, potem je powiększasz wyginając wieratkę w lewo i w prawo, a potem tylko obstukujesz młotkiem dookoła powoli aż popęka wszędzie i zrobione. Na koniec tylko pilnik do drewna i gotowe.
            ostatnio w praktikerze widziałem wyrzynarki za 25zł, jakie by nie były to kurcze, w porównaniu z tą metodą to zupełnie inny świat, to szczyt desperacji jest i chyba skrajne niedocenianie swojego czasu, dodam straconego :)
            Jak się ma czas to się nie ma pieniędzy, a jak się ma pieniądze to się nie ma czasu. Tak więc nie da się zainwestować obu jednocześnie. Albo w te albo we wte, jak to mawiała moja babcia.

Skomentuj

Zamieszczone przez Camel-
              Kurcze, pilnik i wiertarka... baardzo ambitnie :shock:
              Sam kiedys tak robilem :P

Przeziez wlasnie tak zrobil ; )

Skomentuj

Jak się ma czas to się nie ma pieniędzy, a jak się ma pieniądze to się nie ma czasu. Tak więc nie da się zainwestować obu jednocześnie. Albo w te albo we wte, jak to mawiała moja babcia.
                rzeczywiście - 25zł = kupa kasy

Skomentuj

dzisiaj bylem u kamieniarza po cokoly i mi za material policyl ok 80zl... jak sie zapytalem o otwory to powiedzial 15zl za 2szt... :/ a potrzebuje 8otworow pod cokoly... 120zl na same dziury wydac szok...

Skomentuj

To tak jakby skończyłem ze stolarką. Okleina - dąb, kolor - mahoń, lakier - mat, jakość zdjęć - kiepska.

Skomentuj

ciekawe jak to gra... wpadne na odsluch:P

Skomentuj

Chwilowo znowu muszę odejść od wykończenia kolumn a pozostało mi zrobić do nich elektronikę, tak więc odsłuchy dopiero za kilkanaście dni (niestety :( )
                        dolphin123 - pomyślimy :)

Skomentuj

dolphin123, cokoły? takie fajne podstaweczki z kamienia? Też myślałem o takich...

marivs, hehe. Bardzo bardzo fajnie. W sumie sam mysle o takim fornirze. Ale te dwa BRy...

Skomentuj

Zamieszczone przez Camel-
                            dolphin123, cokoły? takie fajne podstaweczki z kamienia? Też myślałem o takich...
                            tak :wink: ale obrobka mnie rozbroila..

Skomentuj

dolphin123 problemy z matematyką? :mrgreen:
                              2 otwory 15zł a potrzebujesz 8 ... czyli 60zł :P no chyba że po 8 na cokół :P

Skomentuj

no 8 na cokol... 4 do przykrecenia obudowy do cokolu i 4 nawiercenia pod kolce

Skomentuj

A do mnie dziś dotarły takie rarytasiki

Poliuretanowe elementy zawieszenia przedniego(w miejsce standardowych gumowych), szczególnie przydatne przy mocno zglebionych autach i do szybkiej jazdy (zakręty). Czekam także na "podobny" zestaw do mechanizmu zmiany biegów. Jaki ma to związek z audio? ano proste :lol: przy okazji zabrania się za granie w aucie robie rzeczy które mi po głowie chodziły od dawna ale wcześniej koszta takich elementów były bliskie monitorom z "wyższej półki", w domu gra już fajnie

więc pora na auto czyli pierwszą pasje. Coś robić trzeba :wink:

Skomentuj

mam nadzieje ze odpali bez zadnych problemow

[ Dodano: 2008-09-11, 19:41 ]

Skomentuj

Skomentuj

Michał K.
                                        Niezła pralka, dawno bsw niebyło :cool: w jakim pomieszczeniu zagra ?

Skomentuj

Docelowo 34m2. Narazie 10 :P póki sie nie wyprowadze...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X